Povezane novice

Dražgoše / »Brez upora in odpora bi danes tu govorili nemško in ne bi imeli svoje države«

Mladina 08.01.2023
Ob 81. obletnici dražgoške bitke, simbolu upora, odpora, tragedije in zvestobe domovini. Ob 81. obletnici dražgoške bitke se je na današnji spominski slovesnosti v Dražgošah zbrala množica ljudi, ki jo je nagovoril državnozborski poslanec Gibanja… »

Levičarji so v Dražgošah zopet obujali partizansko mitologijo. Kaj pa je resnica o Dražgošah?

Nova 24TV 08.01.2023
Dražgoše 2023 (Foto: STA) V Dražgošah se je zopet zbrala smetana slovenske levice, kjer so po sodobni folklori obujali partizanske mite, ki se niso nikoli zgodili. Na prireditvi je bilo videti predsednico republike Natašo Pirc Musar, ki se bo zdaj… »

FOTO: Na slavju v Dražgošah mnogi znani obrazi

Svet24 08.01.2023
Dražgoška bitka, ki se je odvijala med 9. in 11. januarjem 1942 in v kateri se je Cankarjev bataljon spopadel z Nemci, je bila ena večjih bitk med drugo svetovno vojno v Sloveniji. Ob 81. obletnici dražgoške bitke je danes v Dražgošah potekala… »

"Naša naloga je, da vztrajamo pri stališču, da za kolaboracijo s fašizmom in nacizmom ni opravičila"

RTV Slovenija 08.01.2023
Na spominski slovesnosti ob 81. obletnici dražgoške bitke je bil slavnostni govorec poslanec Gibanja Svoboda Borut Sajovic. Poudaril je, da so Dražgoše simbol upora, tragedije in zvestobe domovini, in dejal, da je odpor, če je narod ogrožen, nujen… »

Sajovic o Dražgošah kot simbolu upora, tragedije in zvestobe domovini #foto #video

SiolNET 08.01.2023
Ob 81. obletnici dražgoške bitke se je na današnji spominski slovesnosti v Dražgošah zbrala množica ljudi, ki jo je nagovoril državnozborski poslanec Gibanja Svoboda Borut Sajovic. Izpostavil je, da so Dražgoše simbol upora, odpora, tragedije in… »

#foto: V Dražgoše ponovno nekaj tisoč obiskovalcev

Dnevnik 08.01.2023
V Dražgošah so pripravili tradicionalno slovesnost v spomin na eno večjih bitk med drugo svetovno vojno v Sloveniji. Dogodek s poudarkom na zgodovini uporništva slovenskega naroda je v vasi na pobočju Jelovice spremljalo okoli 3000 obiskovalcev, med… »

81. obletnica dražgoške bitke: Čas, da se rane in bolečine vseh zacelijo

24ur 08.01.2023
Ob 81. obletnici dražgoške bitke se je na spominski slovesnosti v Dražgošah zbrala množica ljudi, ki jo je nagovoril državnozborski poslanec Gibanja Svoboda Borut Sajovic. Izpostavil je, da so Dražgoše simbol upora, odpora, tragedije in zvestobe… »

Borut Sajovic o Dražgošah kot simbolu upora, tragedije in zvestobe domovini

Delo 08.01.2023
Slovesnosti sta se udeležila tudi prvi slovenski predsednik Milan Kučan in aktualna predsednica Nataša Pirc Musar, ki je k spomeniku položila venec. Ob 81. obletnici dražgoške bitke se je na današnji spominski slovesnosti v Dražgošah zbrala… »

Dražgoše so najbrž edini kraj na svetu, kjer ...

Zurnal24 08.01.2023
Ob 81. obletnici dražgoške bitke se je na današnji spominski slovesnosti v Dražgošah zbrala množica ljudi, ki jo je nagovoril poslanec Gibanja Svoboda Borut Sajovic. Izpostavil je, da so Dražgoše simbol upora, odpora, tragedije in zvestobe… »

V Dražgošah slovesnost ob 81. obletnici znamenite bitke

Primorske 08.01.2023
Ob 81. obletnici dražgoške bitke bo danes opoldne v Dražgošah osrednja spominska slovesnost, na kateri bo slavnostni govornik poslanec Gibanja Svoboda Borut Sajovic. Prireditev, ki je leta 2021 zaradi covida-19 odpadla, lani pa so jo omejevali… »

Novice dneva »

V Kolpi našli človeško okostje

Zurnal24 pred 8 uramiše 3 povezane

Pirc Musar podprla kandidaturo Pahorja

Zurnal24 pred 6 uramiše 1 povezana

Risi za tretjo zmago v Bolzanu trepetali vse do zadnjega

Delo pred 2 minutamaše 5 povezanih
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem