Povezane novice

Veste, do kdaj je veljavna vaša e-vinjeta? Je morda že potekla?

Primorske 09.01.2023
Pri družbi za avtoceste (Dars) smo se pozanimali, kako lahko uporabniki avtocest sami preverijo, kdaj natančno jim na vozilu poteče veljavnost elektronske vinjete. SLOVENIJA > Bliža se 1. februar, ko bo številnim slovenskim lastnikom letnih e-vinjet… »

V AAG bodo vladni sklep o izvedbi DPN za vetrnice sodno izpodbijali

Primorske 09.01.2023
Na vladni sklep o izvedbi državnega prostorskega načrta (DPN) za polje vetrnih elektrarn pri Dolenji vasi so se kritično odzvali tudi v mednarodni okoljski organizaciji Alpe Adria Green (AAG). Vladi pri tem očitajo dvoličnost, češ da pomembnost… »

Vodo iz Zadlaščice bodo dobili še na Širokem in v Kanalskem Lomu

Primorske 09.01.2023
Kaže, da bodo proti koncu letošnjega leta zaključili gradnjo enega najzahtevnejših vodovodov na Tolminskem iz Drobočnika do Tolminskega Loma in naprej do Kanalskega Loma. Za nadaljevanje del so dobili 416.000 evrov iz EU. Zaselki okoli Kanalskega… »

Ante Guberac: “Če hoče nekdo narekovati, kdo naj igra, naj potem to tudi financira”

Primorske 09.01.2023
Koprski nogometni prvoligaš bo v drugi del sezone vstopil z drugega mesta, konec jeseni pa je nov mandat na čelu FC Koper dobil poslovnež Ante Guberac, ki je eden najbolj hvaležnih sogovornikov, saj svojih odgovorov ne zavija v celofan vsem všečnih… »

Smeti z brežine v Aro, nato pa v Škocjanski zatok

Primorske 09.01.2023
“Tako hudo še ni bilo,” ugotavlja strokovni vodja naravnega rezervata Škocjanski zatok Borut Mozetič, ki opozarja, da se je količina nemarno odloženih odpadkov in smeti v obrtni coni Srmin v zadnjem obdobju bistveno povečala. Težava ni… »

Županja: “Proti vetrnicam se bomo borili na vse možne načine”

Primorske 09.01.2023
“Država več kot očitno mnenja občine Divača in občanov ni upoštevala in gre z državnim prostorskim načrtom pač svojo pot,” se je potem, ko je vlada v četrtek prižgala zeleno luč načrtovani gradnji vetrnih elektrarn pri Dolenji vasi… »

Gorica ostaja najmočnejša, rast Posočja

Primorske 09.01.2023
Pregled primorskih ženskih absolutnih atletskih rezultatov na prostem v minulem letu kaže na ohranjanje velike generacijske vrzeli med mladinkami in veterankami. Ekipno ostaja najmočnejša Gorica. V slovenskem pokalu se ji je pridružilo tudi tolminsko… »

Salonit zapravil zmago v boju za obstanek

Primorske 09.01.2023
Prvoligaško dogajanje je bilo ta vikend še skromno, saj so v elitnem tekmovanju igrali moški, dekleta pa so se potila le v prvi B ligi. Kanalski Salonit Anhovo je po porazu padel na predzadnje mesto, med dekleti pa zmagoviti niz nadaljuje Luka Koper… »

Zadnji je prvi porazil prvake

Primorske 09.01.2023
Začetek spomladanskega dela prvenstva v prvi državni ligi dvoranskega nogometa je bil uspešen za Bronx s Škofij. Za presenečenje 14. kroga je poskrbela zadnja Sevnica, ki je prvaka, ekipo Dobovca, premagala prva v sezoni. Za edine primorske točke na… »

Kdo in koliko bo dodatno delal, še nikjer ne vedo

Primorske 09.01.2023
Na podlagi interventnega zakona morajo vsi zdravstveni domovi odpreti ambulante za bolnike brez izbranega osebnega zdravnika - skupaj 94, na Primorskem 13 - ponekod že ta mesec, drugod v marcu. Delo bo plačano po podjemnih pogodbah brez davka. A v… »

Goap na največjem tehnološkem dogodku na svetu

Primorske 09.01.2023
Predstavniki novogoriškega visokotehnološkega podjetja Goap, inovatorja na področju pametnih domov in avtomatizacije potniških ladij, so na največjem tehnološkem dogodku na svetu - CES -predstavili novo serijo svojih izdelkov. LAS VEGAS “Nadvse… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem