Povezane novice

Konec februarja bo poskusno začela obratovati sušilnica komunalnega blata na Srminu

Primorske 13.01.2023
Bo sušilnica komunalnega blata, ki jo bodo namestili ob čistilni napravi na Srminu in bo poskusno začela obratovati konec prihodnjega meseca, upravičila pričakovanja? Pojavljajo se namreč pomisleki, saj so v Komunalnem podjetju Logatec napravo… »

Največ kršiteljev z droni letelo tam, kjer ne bi smeli

Primorske 13.01.2023
Pri Agenciji za civilno letalstvo (CAA) ugotavljajo, da še vedno veliko uporabnikov brezpilotnih zrakoplovov ni registriranih oziroma ustrezno usposobljenih. SLOVENIJA > Mineva drugo leto izvajanja EU-zakonodaje s področja brezpilotnih zrakoplovov… »

Za smrt motorista dve leti in tri mesece zapora

Primorske 13.01.2023
Dve leti in tri mesece zapora je koprska okrožna sodnica Polona Veberič prisodila 41-letnemu Nikoli Gajiću, ki je pred skoraj tremi leti na cesti pod izolsko bolnišnico presekal pot motoristu iz Kopra. Reševalci so motorista odpeljali v bližnjo… »

Bojan Kumer: Moja vizija je energija brez fosilnih virov

Primorske 13.01.2023
Mag. Bojan Kumer, sedanji minister za infrastrukturo, ki bo kmalu prevzel vodenje ministrstva za okolje, podnebje in energijo, pri zagotavljanju virov energije v Sloveniji računa predvsem na intenzivna vlaganja v sončne elektrarne. Glede opozarjanja… »

Slovenci zgradili prvi pravi skejt park v Egiptu

Primorske 13.01.2023
Pred dnevi se je v Slovenijo vrnila ekipa skejterskih zanesenjakov, ki se, združena v podjetje Wallnut skateparks, vse bolj uveljavlja kot graditeljica kakovostnih skejt parkov. Po nekaj pomembnih izkušnjah v evropskih državah so dobili vabilo v Egipt… »

Šempeter pri Gorici pomembna točka po “zaprtju” ruskega plina

Primorske 13.01.2023
300 milijonov kubičnih metrov plina letno bo po pogodbi z alžirsko državno družbo Sonatrach v naslednjih treh letih prišlo v Slovenijo iz te severnoafriške države, kar naj bi pokrilo približno tretjino slovenskih potreb. Alžirski plin je začel… »

Občina Sežana bo zagotovila denar za osebe s posebnimi potrebami za delo v javnih zavodih

Primorske 13.01.2023
Občina Sežana namerava v sodelovanju z javnimi zavodi vzpostaviti lokalno mrežo za spodbujanje zaposlovanja oseb s posebnimi potrebami. Te so zaradi nestimulativne in toge zakonodaje, pogosto pa tudi neupravičenih predsodkov družbe in posameznih… »

Združil je šport, posel in delo za skupnost

Primorske 13.01.2023
Upokojeni nekdanji nogometaš Primorja in dolgoletni nogometni funkcionar ter poslovnež Franc Kopatin ima pri 74 letih za sabo pestro in uspešno življenjsko pot. Lanski prejemnik Bloudkove plakete se zadnja leta posveča pisanju. Zgodb nekdanjemu… »

Dolgovi, prodaje in nakupi

Primorske 13.01.2023
Slovenski nogometni prvoligaši so pred nadaljevanjem sezone te dni v polnem pogonu. Vsak ima svoje težave, saj skoraj nikjer finančno stanje ni idilično. Še precej s financami povezanih vprašanj se poraja v dveh primorskih klubih, vse bolj pa tudi v… »

Narko združbi z imenoma Srbi in Slovenci

Primorske 13.01.2023
Pred ljubljansko sodno palačo je bilo v torek zvečer nenavadno veliko vozil, s katerimi so pred preiskovalno sodnico pripeljali več osumljenih domnevnih trgovcev z drogo. Sodnica je odredila sodno pridržanje, včeraj popoldne pa so osumljene znova… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem