Povezane novice

JEK dobil okoljsko soglasje za podaljšanje obratovanja

Finance.si 16.01.2023
Ministrstvo za okolje in prostor je jedrski elektrarni Krško izdalo okoljsko soglasje za podaljšanje obratovanja. Elektrarna je pripravljena na delovanje do leta 2043. V NEK so končali postopek presoje vplivov na okolje, ki so ga opravili po lanskem… »

Nuklearka lahko obratuje do leta 2043

Dnevnik 16.01.2023
Krška nuklearka je 13. januarja, po dve leti in tri mesece trajajočem postopku, pridobila okoljevarstveno soglasje, ki ji omogoča obratovanje do leta 2043. Toda to je le eden od sicer ključnih pogojev; med drugim jo leta 2033 čaka nov temeljit… »

Jedrska elektrarna v Krškem bo lahko obratovala še 20 let

SiolNET 16.01.2023
Ministrstvo za okolje in prostor je jedrski elektrarni v Krškem izdalo okoljsko soglasje za podaljšanje obratovanja za dodatnih 20 let, do leta 2043. Nezadovoljni so v društvu za sonaraven razvoj Focus, saj so prepričani, da jedrska energija glede… »

NEK bo lahko deloval do 2043; Brežan: Je v tehničnem stanju, ki omogoča, da ni varnostnih tveganj

RTV Slovenija 16.01.2023
"Okoljevarstveno soglasje ugotavlja, da je jedrska elektrarna pripravila program ukrepov za zagotavljanje jedrske varnosti in je izvedla vrsto velikih investicij za izboljšanje varnosti," je o NEK-u pojasnil okoljski minister Uroš Brežan. Minister za… »

Krški nuklearki soglasje za podaljšanje obratovanja

Delo 16.01.2023
Največ pomislekov so države in okoljevarstvene organizacije imele o potresni varnosti. Ministrstvo za okolje in prostor je Nuklearni elektrarni Krško (Nek) izdalo okoljsko soglasje za podaljšanje obratovanja. S tem je končan postopek presoje vplivov… »

ZAKLJUČENA TEHNOLOŠKA POSODOBITEV KRŠKE NUKLEARKE: Ministrstvo izdalo okoljsko soglasje za podaljšanje obratovanja

Regional 16.01.2023
Ministrstvo za okolje in prostor je Nuklearni elektrarni Krško (Nek) izdalo okoljsko soglasje za podaljšanje obratovanja. S tem je zaključen postopek presoje vplivov na okolje, ki so ga v Neku opravili po lanskem remontu, s katerim so elektrarno… »

Krška nuklearka dobila soglasje za podaljšanje obratovanja

Mladina 16.01.2023
Lanski remont je bil zadnji v prvotno načrtovani 40-letni obratovalni dobi elektrarne. Ministrstvo za okolje in prostor je Nuklearni elektrarni Krško (Nek) izdalo okoljsko soglasje za podaljšanje obratovanja. S tem je zaključen postopek presoje… »

Krški nuklearki okoljsko soglasje za podaljšanje obratovanja

Primorske 16.01.2023
Ministrstvo za okolje in prostor je Nuklearni elektrarni Krško (Nek) izdalo okoljsko soglasje za podaljšanje obratovanja. S tem je zaključen postopek presoje vplivov na okolje, ki so ga v Neku opravili po lanskem remontu, s katerim so elektrarno… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem