Povezane novice

Dva odstotka BDP za vojsko do leta 2030

Dnevnik 16.01.2023
Na posvetu o predlogu nove resolucije o dolgoročnem programu razvoja in opremljanja Slovenske vojske (SV) do leta 2040, sedanja naj bi veljala do leta 2035, so se udeleženci strinjali, da se je treba hitro odzivati na spreminjajoče se varnostne… »

Ambiciozne vojaške nakupe v zasedi ogroža kriza

Delo 16.01.2023
Na posvetu o razvoju in opremljanju Slovenske vojske so udeleženci soglašali o nujnosti naložb, skrb pa vzbuja grozeča gospodarska kriza. V nadaljevanju preberite: Totalna vojna Rusije proti Ukrajini je korenito spremenila varnostne razmere v Evropi… »

V DZ o obsežnih vlaganjih v Slovensko vojsko v prihodnosti

SiolNET 16.01.2023
Ministrstvo za obrambo je pripravilo resolucijo o razvoju in opremljanju Slovenske vojske do leta 2040. Ta – zlasti zaradi spremenjenih varnostnih razmer po ruskem napadu na Ukrajino – med drugim predvideva zvišanje obrambnih izdatkov in posodobitev… »

Posvet o razvoju Slovenske vojske: odziv na varnostne razmere in vojaško šolanje

RTV Slovenija 16.01.2023
Na posvetu o predlogu nove resolucije o razvoju in opremljanju Slovenske vojske do leta 2040 so se udeleženci strinjali, da se je treba hitro odzivati na varnostne razmere. Poleg vojne v Ukrajini so omenili tudi Kitajsko in Zahodni Balkan. Minister za… »

Načrti za vojsko dvigajo obrvi znotraj koalicije

Delo 16.01.2023
Kaj vse poleg vsaj 106 osemkolesnikov naj bi kupili. Namesto Toninovega zdaj Šarčev »West Point«? V nadaljevanju preberite: Danes bo v državnem svetu potekal posvet o predlogu resolucije o splošnem dolgoročnem programu razvoja in opremljanja… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem