Povezane novice

Občinska uprava se ne bo selila

Primorske 17.01.2023
VIPAVA > “Občinska uprava se ne bo selila v stavbo na Glavnem trgu 1, zanjo smo dobili drugo, zelo zanimivo ponudbo. Uprava občine ostaja v ... Celotna vsebina je na voljo le naročnikom. Želite dostop do vseh spletnih vsebin? Za nakup dnevnega… »

Morali se bodo še sestaviti

Primorske 17.01.2023
Čeprav se je dekanski memorial Milana Šćulca končal s presenečenjem, pa je bil namenjen predvsem trenutnemu vpogledu v stanje in formo nogometašev. Prvoligaški trojček je pričakovano igral s premešanimi ekipami ter dobil podatke, kaj je že… »

Tumov kip je ostal za živo mejo

Primorske 17.01.2023
Ko je nov lastnik objekta in zemljišča ob Erjavčevi ulici zasadil živo mejo, se je za njo znašel kip Henrika Tume. To je zmotilo več Novogoričanov, saj gre za pomembno osebnost v zgodovini Goriške. Zdaj iščejo rešitev: ena od možnih je selitev… »

Na portoroško krasotico bodo vlili beton

Primorske 17.01.2023
Portoroška promenada, ki je nekoč veljala za obmorsko krasotico, kjer so se sprehajale dame z velikimi klobuki in možje v belih srajcah, je bolj kot sprehajalna pot, kjer je mogoče občudovati sončne zahode, v minulih letih slovela po luknjah in… »

Po umoru na kokainu našli DNK Zasavca

Primorske 17.01.2023
Na zatožni klopi koprskega okrožnega sodišča se je znašel Nejc Sernel, Zasavec, ki je v priporu od lanskega poletja. Koprski kriminalisti so po umoru Darja Grmeka, ki se je očitno ukvarjal s prodajo prepovedanih drog, iskali tudi njegove… »

V bivšem Javorju nič več hrupa in prahu, pač pa “čisti” avtodomi

Primorske 17.01.2023
Slabi dve leti od nakupa večjega dela kompleksa nekdanje industrijske cone Javor, ki je v samem centru Pivke, je podjetje Tourne mobil z Vrhnike v Pivki pred kratkim v eni od hal zagnalo proizvodnjo avtodomov. V podjetju poudarjajo, da gre za “čisto… »

Kakšna povišica se obeta Nataši Pirc Musar in Robertu Golobu?

Primorske 17.01.2023
Ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik je prejšnji teden nakazala prve obrise reforme plačnega sistema v javnem sektorju. Pri najslabše plačanih težav ne vidi, bolj bo poskrbljeno za tiste na vrhu. SLOVENIJA > Pritiski sindikatov in… »

38 fotografij kraškega požara kot opomin in zahvala

Primorske 17.01.2023
38 fotografij dvanajstih avtorjev bo kot zahvala vsem gasilcem, pilotom, vojakom, policistom, reševalcem, gozdarjem in drugim, ki so se lani poleti spopadali z največjim požarom v zgodovini Slovenije, do septembra opozarjalo obiskovalce pivškega… »

Tolminska obvoznica na polovici poti

Primorske 17.01.2023
Po prazničnem zatišju so se delavci v polnem številu vrnili na gradbišče tolminske obvoznice, kjer delo poteka po dogovorjenem načrtu. Zaradi gradnje krožišča in križišča v bližini pokopališča bo obvoz skozi obrtno trgovsko cono speljan še… »

Lavrenčič ostaja veterinar, župan bo nepoklicno

Primorske 17.01.2023
Anton Lavrenčič bo funkcijo župana Vipave opravljal nepoklicno, je sporočil po posvetu s pravno službo, saj želi ostati aktiven tudi v veterinarski službi. To ne bo vplivalo na vodenje občine, je pojasnil in dodal, da je ta naloga trenutno na… »

Asfalt je nekatere razveselil, druge pa razžalostil

Primorske 17.01.2023
Če je bila še pred leti cesta v dolini Dragonje prerešetana z luknjami, pa so zdaj razmere bistveno boljše, saj so nekatere makadamske odseke asfaltirali. Del tam živečih domačinov novost odobrava. Zadovoljni so, ker se jim do svojih domov ni več… »

Naložbe v vojsko so zaradi Ukrajine postale neodložljive

Primorske 17.01.2023
Ministrstvo za obrambo obeta zajetne naložbe in modernizacijo Slovenske vojske (SV). Dva odstotka BDP za vojsko, kot to od držav članic zahteva Nato, naj bi Slovenija dosegla do leta 2030, torej pet let prej, kot si je v svoji dolgoročni strategiji… »

Branje oziroma knjiga v očeh marsikoga ni več vrednota

Primorske 17.01.2023
Medtem ko na objavo najbolj aktualnih rezultatov mednarodnih raziskav bralne pismenosti še čakamo, v nekaterih primorskih izobraževalnih ustanovah ugotavljajo, da se bralna pismenost ne slabša, temveč da otroci, mladostniki in mladi odrasli danes… »

TIGR z romanom - in nagrado

Primorske 17.01.2023
Ne samo za Slovence v Italiji, to bo pomembno priznanje tudi za TIGR in protifašizem nasploh, so soglašali na koprskem srečanju s pisateljem, esejistom, novinarjem in alpinistom, ki bo čez tri tedne prejel nagrado Prešernovega sklada. Dušan… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem