Povezane novice

Odpadno blato kot suho zlato

Primorske 18.01.2023
Delovanje ajdovske centralne čistilne naprave že nekaj let krojita zastarela tehnologija in iztrošena oprema. Občina zdaj za približno 1,5 milijona evrov kupuje novo tehnologijo za oksidacijo in dehidracijo blata. Izdelali bodo tudi idejno zasnovo za… »

Sobarice Save se bojijo izkoriščanja

Primorske 18.01.2023
“Delavke komaj končajo izmeno, medtem pa jih njihov šef že čaka v avtu, da bi jih odpeljal v hotel v Ankaranu, kjer jih čaka še ena izmena. Drugi dan spet pridejo k nam in zgodba se ponovi. Tako je iz dneva v dan,” se pritoži predsednica… »

Plačni apetiti: ministrstvo za finance pred “misijo nemogoče”

Primorske 18.01.2023
Seznam poklicnih skupin v javnem sektorju, ki zahtevajo višje plače, se daljša. Ekonomisti ob tem opozarjajo na nevzdržno povečevanje javne porabe oziroma neodgovorno razdeljevanje denarja, ki ga pravzaprav ni. SLOVENIJA > Vlada je že lani zvišala… »

Je zasebno življenje politikov javni interes ali radovednost?

Primorske 18.01.2023
V kolikšni meri sme javnost zanimati intimno življenje visokih političnih predstavnikov, na primer premierja? Kje se konča pravica politikov do zasebnosti v primerjavi s pravico javnosti do obveščenosti? SLOVENIJA > V začetku leta so se v domačih… »

Igra mlade združuje ne glede na nacionalnost

Primorske 18.01.2023
Glasbeno igralo, ki ga je beguncem iz Ukrajine, nameščenim na Debelem rtiču, podarilo Mednarodno združenje žensk Ljubljana, je tam, kjer mora biti. Ob morju in dostopno vsem otrokom, ne glede na to, od kod prihajajo. DEBELI RTIČ > V Namestitvenem… »

Obetajo se še tri nadaljevanja

Primorske 18.01.2023
Avatar, Pot vode je do včeraj v Sloveniji v kina privabil že več kot 132.300 gledalcev, njegov zaslužek v kinoblagajnah pa je že več kot 1.212.152 evrov, kar ga uvršča na drugo mesto med najuspešnejšimi filmi vseh časov v Sloveniji. SLOVENIJA… »

Skrival truplo matere in si prilastil skoraj 100.000 evrov

Primorske 18.01.2023
Na zatožni klopi ljubljanskega okrožnega sodišča se je znašel Anton Kovačič, obtožen skrunitve trupla in goljufije. Tožilstvo mu očita, da je v stanovanju osem let skrival truplo matere in z njenega bančnega računa dvigoval pokojnino in… »

Soba pobega po izolsko: popravi “makino”, reši ulov in pelji v pristan

Primorske 18.01.2023
Ko sredi morja udari nevihta, posadka in kapitan padejo v morje, turisti tako ostanejo sami na stari ribiški barki Misteriosa. Popraviti morajo pokvarjeno “makino”, rešiti ulov ter barko varno pripeljati nazaj v pristan. Takšno dogodivščino… »

Zaradi umazane ceste je vožnja nevarna, škoda pa vsak dan večja

Primorske 18.01.2023
Prebivalci ob cesti med Lažami in Senožečami že več mesecev opozarjajo na težave zaradi izjemno velikega števila tovornjakov, ki prihajajo z gradbišča drugega tira in prevažajo gradbeni material v kamnolom Laže. Stanje je alarmantno, opozarjajo… »

Plameni povzročili za približno 100.000 evrov škode

Primorske 18.01.2023
Po včerajšnjem ogledu požarišča, ki je ostalo po obsežnem požaru v skladišču na Bivju, policisti skupaj s strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija še ugotavljajo okoliščine. Zakaj je zagorelo, s koprske policijske uprave zato še… »

Prvi sneg in (spet) prvi kaos

Primorske 18.01.2023
1229 ton soli, 125.000 litrov tekočine in 185 cestarjev s 125 tovornjaki v ponedeljek zjutraj očitno ni bilo dovolj, da bi Dars preprečil kaos na naših avtocestah ob prvem obilnejšem sneženju. Promet na avtocestah je spet obstal za nekaj ur, vozniki… »

Občina je razpisala dve, podelila pa bo eno koncesijo družinske medicine

Primorske 18.01.2023
Splošna zdravnica Damijana Šinigoj je odšla v pokoj, Mihael Demšar pa naj bi to storil v kratkem, zato občina išče nova koncesionarja. Uspela pa je pridobiti le enega, saj je drugi prijavo umaknil. Bojazni, da bi pacienti ostali brez zdravnika, ni… »

Voščilo je prišlo z neba

Primorske 18.01.2023
Po facebooku je zakrožila simpatična zgodba o balonu, ki so ga novembra lani v zrak spustili otroci z Vogrskega in ga je v teh dneh na sprehodu našel gospod iz Breznice pri Žireh. Ta je prosil za pomoč pri iskanju fantičev, ki so mu polepšali dan… »

Po drogo so hodili v planine in bordel

Primorske 18.01.2023
Slovenski kriminalisti in policisti, bilo jih je kar 500, so prejšnji ponedeljek in torek izvedli več hišnih preiskav pri domnevnih članih mednarodne kriminalne združbe, ki naj bi imela “sedež” v Bosni in Hercegovini, del združbe pa je deloval… »

Grozila sta z nožema, a nista obogatela

Primorske 18.01.2023
Po lanskih dveh oboroženih ropih Petrolovih bencinskih servisov v Novi Gorici in Solkanu policisti storilcev še vedno niso odkrili. Moška sta bila zamaskirana, prodajalcema pa sta zagrozila z nožema. Z ropom pa nista preveč “obogatela”. Policisti… »

V letu treh jubilejev razstavljajo in poživljajo čas

Primorske 18.01.2023
Mestni Muzej Idrija je v 70. leto vstopil z lani odprto razstavo o volni in njeni predelavi v domačem okolju. Nanjo je navezal prvi živi dogodek - tkalsko delavnico. V jubilejnem letu in ob 80. obletnici bolnice Franja, najbolje obiskanega muzeja, s… »

Nov vlagatelj (morda) do konca meseca

Primorske 18.01.2023
Med bolj hvaležnimi sogovorniki v prvi SNL je alfa in omega sežanskega Tabora Davor Škerjanc. Tabor je v prvi SNL sicer zadnji, vendar še povsem v igri za obstanek. Finančno pa je na tleh, ima za pol milijona evrov dolga. Za preživetje v Sežani… »

Dimnik in peči frnaže bodo zaščitili

Primorske 18.01.2023
V nekdanji frnaži v Biljah končujejo odstranjevanje dotrajanega in uničenega materiala, ki se je nakopičil med večletnim propadanjem stavbe. Peči in dimnik pa nameravajo zaščititi. Še bodo iskali investitorje za programe, ki bi jih bilo možno… »

Novice dneva »

Huda nesreča, 55-letnik je umrl

Zurnal24 pred tremi uramiše 4 povezane

Tanje Fajon in Andreje Katič menda ne bo na listi SD

Zurnal24 pred tremi uramiše 1 povezana

O ljubezni in revoluciji

Dnevnik pred 9 uramiše 1 povezana
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem