Povezane novice

Razmere v domu upokojencev so težke, a anonimka ni pravi način

Primorske 19.01.2023
Svet zavoda Doma upokojencev Podbrdo se do anonimnega pisma dela zaposlenih, ki niza očitke zoper vodstvo, ni pozitivno opredelil. Predsednik sveta Jože Dakskobler in predsednik sindikata v DU Srečko Kemperle pravita, da jih o navedenih težavah… »

V Rečici in na Vidmu bodo leto dni merili kakovost zraka

Primorske 19.01.2023
Bistričani, ki se predvsem v bližini tovarne Lesonit že leta borijo z onesnaženostjo zraka, lahko odslej koncentracijo izmerjenih trdih delcev v zraku spremljajo na spletni strani Agencije za okolje. Ta bo podatke iz merilnih mest v Rečici in pred… »

Aleš Musar se ne bo odpovedal vsem privilegijem, ki mu pripadajo

24ur 19.01.2023
Na poročanje medijev, da naj bi soprog predsednice države Nataše Pirc Musar Aleš Musar prejemal nadomestilo za stroške, ki jih ima spremljanja predsednice na protokolarnih dogodkih, so se odzvali tudi v predsedničinem uradu. Kot so pojasnili, Musar… »

Korak naprej v projektu obvoznice

Primorske 19.01.2023
Na predstavitvi druge faze umeščanja mostarske obvoznice v prostor je bilo slišati več pripomb, a večjih sprememb ni pričakovati. V igri ostaja različica, ki omogoča izvoz iz naselja proti Idriji in bi imela 80 metrov daljši predor. Zlasti… »

Nuša Smolič: “Rada imam barve, ne črne”

Primorske 19.01.2023
V izolski galeriji Salsaverde na razstavi, ki je ne moreš ne opaziti, Nuša Smolič predstavlja nov cikel svojih slik. Živobarvni portreti vabijo še do 3. februarja, še prej pa prav tam lahko v barvah uzrete tudi glasbo ... IZOLA > “Vsako razstavo… »

“Delaj, kar te veseli, in uspelo ti bo!”

Primorske 19.01.2023
27-letni kitarist Matej Lacković je več kot dve leti in pol na Nizozemskem, kjer je zaključil študij na Kraljevem konservatoriju v Haagu. Trenutno vadi od jutra do večera, ker se pripravlja na tekmovanje v Groeningenu ter piše knjigo o fokusu v… »

Mož Pirc Musarjeve bo mesečno prejemal do 850 evrov iz proračuna

Nova 24TV 19.01.2023
Aleš Musar (Foto: STA) Zakonski partner predsednika ali predsednice države je upravičen do mesečnega nadomestila v višini 15 odstotkov predsedniške plače. Aleš Musar, soprog predsednice Nataše Pirc Musar, bo v nasprotju z nekaterimi… »

Toliko bo Aleš Musar kot mož predsednice dobil iz državnega proračuna

SiolNET 19.01.2023
Ena od pravic zakonca oziroma partnerja je mesečno nadomestilo v višini 15 odstotkov plače predsednice republike. Partnerica nekdanjega predsednika Boruta Pahorja Tanja Pečar ni uveljavljala nobene zakonske pravice, od zdaj bo malo drugače, piše… »

Dars znova prižgal luči nad avtocestnimi priključki

Primorske 19.01.2023
Po sestanku prometnih strokovnjakov je Agencija za varnost prometa pred tednom dni Darsu poslala predlog, naj takoj spet prižge osvetlitev nad priključki in nekaterimi odseki hitrih cest. Luči je Dars konec oktobra ugasnil kot svoj prispevek k… »

Alešu Musarju bo stroške plačeval državni proračun

Primorske 19.01.2023
Ena od pravic zakonca/partnerja je mesečno nadomestilo v višini 15 odstotkov plače predsednice republike. Partnerica bivšega predsednika Boruta Pahorja Tanja Pečar ni uveljavljala nobene zakonske pravice, poslej bo malo drugače. SLOVENIJA >… »

Nižje najemnine v mestnem središču

Primorske 19.01.2023
Koprski mestni svetniki bodo danes na občinskem svetu glasovali o znižanju najemnin za poslovne prostore v mestnem središču. Gre za 30-odstotno znižanje najemnin za lokale, ki so v lasti občine. Ukrep bo veljal eno leto, s čimer bodo najemnikom… »

Lekcija iz lige prvakov

Primorske 19.01.2023
Na torkovi pozni večerni prvi polfinalni tekmi slovenskega moškega odbojkarskega pokala si je branilec lovorike, ljubljanski ACH Volley, praktično že priigral finalno vstopnico, saj je v Kanalu zlahka v treh nizih odpravil Salonit Anhovo. KANAL >… »

Primorski župani: naše plače so nesorazmerne z odgovornostjo

Primorske 19.01.2023
V vrsto javnih uslužbencev oziroma funkcionarjev, ki pričakujejo dvig plač, so se postavili tudi župani. “Treba bi bilo vzpostaviti pravična plačna razmerja, ki bi bila sorazmerna s stopnjo odgovornosti poklica,” poudarja pivški župan in… »

Graditi ali ne vrtec s podzemno garažo

Primorske 19.01.2023
Čeprav je potekel rok za podpis pogodbe z družbo Jereb in Budja arhitekti, izbrano na javnem razpisu, da izdela projektno dokumentacijo za nov lucijski vrtec in pridobi gradbeno dovoljenje, zgodbe še ni konec. “Pravkar se pogovarjamo s projektantom… »

Na Lokvah ta konec tedna že čakajo smučarje in tekače

Primorske 19.01.2023
Po lanski bolj kilavi zimi bodo ta konec tedna Goričani spet množično romali na zasnežene Lokve. Tekaške proge urejajo, smučišče je steptano, pognala bo vlečnica. V zavodu za šport napovedujejo, da bo smučišče obratovalo, dokler bodo razmere… »

Iz vesolja se je vrnil tudi Zemljan v podobi idrijske čipke

Primorske 19.01.2023
Minuli teden se je z mednarodne vesoljske postaje domov - v galerijo Lune (Moon Gallery) s sedežem v nizozemskem Wassenaarju - vrnila razstava 64 pomanjšanih umetnin. Dve - parfum emocij DBE in Zemljana v podobi idrijske čipke - je ustvarila slovenska… »

Med 35 klubi najboljši postojnski Mins

Primorske 19.01.2023
S peto tekmo na Rakeku se je končala sezona slovenskega zimskega dvoranskega lokostrelskega pokala. Ekipno je v konkurenci 35 klubov zmagal postojnski Mins, Primorska pa ima tudi štiri posamične članske pokalne zmagovalce. RAKEK > Zadnjo tekmo sezone… »

Ob rojstvu prvega otroka bo v zaporu

Primorske 19.01.2023
Še ne dvajsetletni Srb bo ob rojstvu svojega prvega otroka v slovenskem zaporu. Koprsko sodišče ga je včeraj obsodilo na dve leti in pol zapora. Policisti so ga novembra prestregli, ko je vozil kombi, poln ilegalnih migrantov. Obtoženi mladenič je s… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem