Povezane novice

Kaj ima v mislih Robert Golob, ko govori o "estonskem sistemu"?

SiolNET 19.01.2023
"Z digitalizacijo po estonskem sistemu bomo odpravili vse meglice v zdravstvu. To se bo zagotovo zgodilo do konca leta," je po sredinem vrhu koalicije zagotovil premier Robert Golob. Da bo Sloveniji pri reformi javnozdravstvenega sistema pomagala… »

Premier Golob razkril, kaj ga je na vrhu koalicije totalno šokiralo

Slovenske novice 19.01.2023
Znano, o čem so govorili med štirimi stenami. Na sredinem koalicijskem vrhu je beseda tekla samo o zdravstvu. Kot je po srečanju sporočil predsednik vlade Robert Golob, so se dogovorili, da bodo vsi prisotni člani koalicije podpisali zavezo za… »

Kaj vlada vključuje v zdravstveno reformo? Golob napovedal novo zdravstveno zavarovanje

Slovenske novice 19.01.2023
Premier je pojasnil, kaj bo prišlo najprej na vrsto in kaj šele proti koncu reforme. Na včerajšnjem koalicijskem vrhu, ki ga je gostil premier Robert Golob na Brdu pri Kranju, so se posvetili zdravstveni reformi in napovedali, da bo že danes… »

Vrh koalicije oživil strahove, da bo ukinitev dodatnega zavarovanja povzročila popolni kolaps zdravstva

Nova 24TV 19.01.2023
Vrh koalicije Brdo (foto: Matic Štojs Lomovšek) Koalicijski poslanci napovedujejo, da bodo podali podpise k zavezi za sodelovanje pri pripravi zdravstvene reforme. Rok za to se izteče v torek, do takrat pa bodo preučili vsebino in po potrebi… »

ZZZS ostro zavrača očitke koalicije

Dnevnik 19.01.2023
Premier Robert Golob je Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije označil za jedrni problem zdravstvene reforme. Na zavodu ostro zavračajo očitke glede odtekanja denarja in skrivanja podatkov pred vlado. Predlagajo več nadzora drugih deležnikov v… »

Koalicija glede izziva v zdravstvu začrtala devet prioritet s časovnico

Zurnal24 19.01.2023
Koalicijski poslanci napovedujejo, da bodo podali podpise k zavezi za sodelovanje pri pripravi zdravstvene reforme. Rok za to se izteče v torek, do takrat pa bodo preučili vsebino in po potrebi predlagali kakšno dopolnitev, napovedujejo v SD in Levici… »

Koalicija pred izzivom desetletja začrtala prvih devet prioritet

24ur 19.01.2023
Koalicijski poslanci napovedujejo, da bodo podali podpise k zavezi za sodelovanje pri pripravi zdravstvene reforme. Rok za to se izteče v torek, do takrat pa bodo preučili vsebino in po potrebi predlagali kakšno dopolnitev, napovedujejo v SD in Levici… »

Direktorica ZZZS: Podpiramo reformo, a Golobove očitke zavračamo #video

SiolNET 19.01.2023
"Takšne in podobne očitke zavračamo. ZZZS je najbolj nadzirana institucija v Sloveniji. Vsako leto nas revidira računsko sodišče," je besede premierja Roberta Goloba, da po zdravstvenem sistemu skoraj nenadzorovano kroži 4,5 milijarde evrov javnega… »

Vladni poslanci napovedali podpis zaveze sodelovanja pri zdravstveni reformi

RTV Slovenija 19.01.2023
Poslanci SD-ja in Levice napovedujejo podpis zaveze za sodelovanje pri pripravi zdravstvene reforme. Rok za to se izteče v torek, do takrat pa bodo preučili vsebino in po potrebi predlagali kakšno dopolnitev. Koalicijski partnerji zaveze še niso… »

Koalicijski poslanci napovedujejo podpis zaveze za sodelovanje pri pripravi zdravstvene reforme

Dnevnik 19.01.2023
Koalicijski poslanci napovedujejo, da bodo podali podpise k zavezi za sodelovanje pri pripravi zdravstvene reforme. Rok za to se izteče v torek, do takrat pa bodo preučili vsebino in po potrebi predlagali kakšno dopolnitev, napovedujejo v SD in Levici… »

ZZZS zavrača očitke o odtekanju denarja in skrivanju podatkov

Primorske 19.01.2023
ZZZS ostro zavrača vladne očitke o nekontroliranem odtekanju denarja, korupciji in skrivanju določenih podatkov. Poudarjajo, da ZZZS posluje skladno z veljavno zakonodajo in je "najbolj nadzirana institucija v Sloveniji", ki jo vsako leto revidira tudi… »

ZZZS: Ministru bomo podatke dali šele, ko bo za to pokazal pravno podlago

Zurnal24 19.01.2023
Prepričani so, da ZZZS ni problem, temveč je delni krivec politika sama, za ostalo pa so odgovorni izvajalci. Premier Robert Golob je po včerajšnjem koalicijskem vrhu opozoril, da je stanje v zdravstvu "slabše, kot si kdor koli misli v tej državi"… »

ZZZS zavrača očitke o nenadzorovanem odtekanju denarja: Smo najbolj nadzorovana institucija

RTV Slovenija 19.01.2023
V odzivu na napoved vlade, da se bo zdravstvena reforma začela s prenovo ZZZS-ja, je generalna direktorica zavoda Tatjana Mlakar poudarila, da si za spremembe prizadevajo že več kot deset let. Ob tem je zavrnila očitke o nenadzorovanem odtekanju… »

Reševanje zdravstva: ZZZS podpira estonski model

24ur 19.01.2023
Reforma zdravstvenega sistema se bo začela tam, kjer so težave največje, pri Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije, je napovedal premier Robert Golob. Izpostavil je, da se v sistem letno steče kar 4,5 milijarde evrov, številka se je od leta… »

Znano, v kaj bo najprej zarezala vlada. Kaj na to pravijo v ZZZS?

Necenzurirano 19.01.2023
Na včerajšnje informacije glede zdravstvene reforme so se danes odzvali v Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS). Na sredinem koalicijskem vrhu na Brdu pri Kranju je vso pozornost koalicijskih partnerjev ukradla težko pričakovana reforma… »

Direktorica ZZZS: Mi smo nadzirani, predlagamo več nadzora bolnišnic

Delo 19.01.2023
Robert Golob je Zavod za zdravstveno zavarovanje označil za največji problem. Kaj je na njegove očitke odgovorila direktorica ZZZS Tatjana Mlakar? Razprava o zdravstveni reformi se je po sredinem vrhu koalicije osredotočila predvsem na Zavod za… »

Tako naj bi bila videti časovnica, po kateri se bo vlada lotila reforme zdravstvenega sistema

Necenzurirano 19.01.2023
Glede na neuradno časovnico priprave in implementacije ukrepov na področju zdravstvenega sistema, ki jo je objavil portal N1, bo vlada Roberta Goloba najprej zagrizla v pripravo strukturne prenove Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Koalicijski… »

Fakin: Hočejo prevzeti ZZZS in dobiti nadzor nad 4,5 milijarde evrov

Delo 19.01.2023
Premier je ZZZS označil za največji problem, dopolnilno zavarovanje pa za bistveno manjšega. Bil je zaveden, meni nekdanji minister za zdravje. Predsednik vlade Robert Golob je včeraj dejal, da se v zdravstveno blagajno steče 4,5 milijarde evrov in… »

Skupina zdravnikov že pripravila predlog reforme. Med podpisniki tudi Erik Brecelj.

SiolNET 19.01.2023
"Če reforma pomeni krepitev javnega zdravstvenega sistema v smeri javnih zdravstvenih sistemov zahodnoevropskega tipa, je to zelo dobro in smo na pravi poti. Če ne, potem ne bomo zelo presenečeni, če bo to še ena zapravljena priložnost," po… »

Tretje srečanje predsednika in ministrov Vlade RS s koalicijskimi poslanci

Savinjsko Šalaške 19.01.2023
Premier dr. Robert Golob je gostil tretje srečanje ministric in ministrov vlade s koalicijskimi poslankami in poslanci na Brdu pri Kranju. Tokratno srečanje so v celoti posvetili zdravstveni reformi. je na novinarski konferenci po zaključeni razpravi… »

'Na stotine milijonov se brez nadzora pretaka po zdravstvenem sistemu'

24ur 19.01.2023
Tretji vrh koalicije v času, ko nam zdravstvo razpada, ko sindikati javnega sektorja zahtevajo višje plače, upokojenci pa višjo izredno uskladitev pokojnin. Ob tem pa resna opozorila iz podjetniških vrst, da vlada troši denar, ki ga ni, in s strani… »

Golob napovedal novo zdravstveno zavarovanje

Zurnal24 19.01.2023
Golob o ministru za zdravje: "Naloga, ki si jo je zadal, je naloga za nekoga, ki si res upa. Vse interesne sfere, s katerimi se bo spopadel, mu bodo dobesedno grenile življenje." Po včerajšnjem koalicijskem vrhu, kjer se je pozornost koalicije vrtela… »

Težave so večje, kot si kdo predstavlja

Primorske 19.01.2023
Razmere v slovenskem zdravstvu so slabše, kot si kdorkoli lahko misli, je po seznanitvi z analizo, ki jo je pripravilo ministrstvo za zdravje, včeraj ugotavljal premier Robert Golob. V koaliciji bodo najprej podpisali dogovor, kako časovno in vsebinsko… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem