Povezane novice

“Očitno bo človeku ostal vsaj humor. Ali pač!?”

Primorske 20.01.2023
Jezikovni model ChatGPT, ki so ga razvili v neprofitni organizaciji Open AI in ga novembra ponudili v javno uporabo, je trenutno nesporni hit v svetu tehnologije, ki jo poganja umetna inteligenca. Klepetalni robot, ki pozna številne svetovne jezike… »

Sojenje Klemnu Kadivcu, Bojanu Stanojeviću in Draganu Čikojeviću se končuje

Primorske 20.01.2023
“Glejte, jaz nisem prisoten na tej video konferenci, jaz sem tu na vašo zahtevo, nisem dal soglasja,” je Klemen Kadivec, eden od domnevnih vodij slovenske celice Kavaškega klana, iz ljubljanskega zapora včeraj odgovoril sodnici Nataši Tomazini… »

Po snežnih zoprnijah, vikend za uživanje

Primorske 20.01.2023
Po tedenskem sneženju, snegolomih in težavnem odpiranju cest zaradi mokrega, v najvišjih vaseh tja do metra visoke snega, prihaja vikend snežnih užitkov. Smučarski center Cerkno in smučišče SKI BOR v Črnem Vrhu nad Idrijo bosta naprave pognala v… »

Glasba je njeno poslanstvo

Primorske 20.01.2023
Akademska sakralna glasbenica in profesorica glasbe Damjana Kinkela, ki z družino živi v Podbežah, sicer pa je po rodu Trnovka, se je v zborovski zvok zaljubila že v otroških letih. Vodi kar sedem zborov - šest šolskih in cerkveni zbor Zvon. Je… »

Anita Ogulin: “Odživela bom tako, kot sem začela”

Primorske 20.01.2023
Ko sedeš k njej, je, kot da bi nekdo spustil glasnost na polovične decibele - nekako zlezeš pod pokrov umirjenosti, Ljubljana zunaj se utiša, upočasni, zamegli. Redka sposobnost dobrih sogovornikov in poslušalcev je popolna prisotnost, kar je… »

Tridesetletna športna dama gre na lifting

Primorske 20.01.2023
V začetku marca, torej takoj po selitvi otrok v nove prostore Osnovne šole Oskarja Kovačiča Škofije, bodo začeli obnavljati in energetsko sanirati tamkajšnjo športno dvorano Burja. V njej so zdaj nadomestne učilnice za učence od petega do… »

Do odličij tudi obetavni atleti Gorice in Posočja

Primorske 20.01.2023
Dvoranski olimpijski center Novo mesto je bil konec tedna prizorišče atletskega državnega prvenstva za mlajše mladinske kategorije. Med sedmimi primorskimi klubi sta si odličja priborila Gorica in Posočje. NOVO MESTO > Sezono dvoranskih atletskih… »

Kutinova hiša bo lepša od zunaj, znotraj pa še prazna

Primorske 20.01.2023
Dobra štiri leta po tem, ko je Občina Postojna tudi uradno postala lastnica stavbe nekdanje Banke Koper, se tej vendarle obeta postopna obnova. POSTOJNA > Gradbeni delavci so v teh dneh pred stavbo že porušili neugledno in dotrajano ploščad s… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem