Povezane novice

Asta Vrečko: Gre za združitev dveh muzejev in ne za njuno ukinitev

RTV Slovenija 20.01.2023
"Menimo, da je en muzej smiseln in da bomo lahko na ta način bolj transparentno obravnavali obdobje novejše in sodobne zgodovine," je povedala ministrica Asta Vrečko ob združitvi Muzeja slovenske osamosvojitve in Muzeja novejše zgodovine Slovenije… »

Kulturna ministrica: En muzej je smiseln. Peterle odločitev vlade obžaluje. #video

SiolNET 20.01.2023
Ministrica za kulturo Asta Vrečko je v izjavi glede združitve Muzeja slovenske osamosvojitve in Muzeja novejše zgodovine Slovenije ter ustanovitve novega Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije povedala, da so s tem sledili svoji nameri o… »

Vlada pod vodstvom dr. Roberta Goloba ukinila samostojni Muzej slovenske osamosvojitve

Gorenjski utrip 20.01.2023
Na seji vlade so se odločili, da samostojnega Muzeja slovenske osamosvojitve ne bo več. S sklepom so združili Muzej slovenske osamosvojitve in Muzej novejše zgodovine Slovenije ter ustanovili nov javni zavod Muzej novejše in sodobne zgodovine… »

Ukinitev samostojnega muzeja osamosvojitve razburja

Delo 20.01.2023
Ministrica za kulturo vidi priložnost za bolj poglobljeno ukvarjanje s to tematiko. SDS in NSi žugata z interpelacijo. »Strinjamo pa se, da gre za zelo pomembno obdobje, ki morda ni bilo dovolj obravnavano in prav zato smo ustanovili nov muzej, ki… »

Ukinitev Muzeja slovenske osamosvojitve norčevanje iz demokratične države

Goriški portal 20.01.2023
Vlada je v četrtek s sklepom združila Muzej slovenske osamosvojitve in Muzej novejše zgodovine Slovenije ter ustanovila nov javni zavod Muzej novejše in sodobne zgodovine Slovenije. Številni tej potezi vlade nasprotujejo. Nad potezo Golobove vlade so… »

Ustanovljen Muzej novejše in sodobne zgodovine Slovenije

Dnevnik 20.01.2023
Vlada je včeraj združila Muzej slovenske osamosvojitve in Muzej novejše zgodovine Slovenije v nov javni zavod, ki se bo posvečal tako novejši kot tudi sodobni zgodovini naše države. Ministrstvo za kulturo je že pred časom napovedalo združitev… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem