Povezane novice

Arheologi navdušeni: v Egiptu odkrili deset mumificiranih krokodilov

24ur 21.01.2023
Arheologi so v grobnici v kraju Qubbat al-Hawa na zahodnem bregu reke Nil odkrili deset mumificiranih krokodilov. Ocenjujejo, da so stari približno 2500 let. Verjetno so bili ohranjeni v obredu, s katerim so častili boginjo plodnosti, imenovano Sobek… »

V Egiptu našli deset mumificiranih krokodilov, starih približno 2500 let

RTV Slovenija 21.01.2023
V grobnici v kraju Kubat al Hava na zahodnem bregu Nila so arheologi odkrili deset mumificiranih krokodilov. Domnevajo, da so jih pokopali okoli 5. stoletja pr. n. št., ko je postalo mumificiranje živali v Egiptu vse bolj priljubljeno. Mumificirane… »

[Video] Oglejte si 2000 let stare mumificirane krokodile, najdene v egipčanski grobnici

Nova 24TV 21.01.2023
Foto: posnetek zaslona Arheologi so v grobnici v kraju Qubbat al-Hawa na zahodnem bregu reke Nil nedavno odkrili deset mumificiranih krokodilov. Ocenjujejo, da so stari približno 2500 let. Po pisanju spletnega portala Art Daily so bili verjetno ohranjeni… »

V grobnici našli deset mumificiranih krokodilov, starih 2500 let

Dnevnik 21.01.2023
Arheologi so v grobnici v kraju Qubbat al-Hawa na zahodnem bregu reke Nil nedavno odkrili deset mumificiranih krokodilov. Ocenjujejo, da so stari približno 2500 let. Po pisanju spletnega portala Art Daily so bili verjetno ohranjeni v obredu, s katerim so… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem