Povezane novice

Bronx zapravil, Oplast zdrsnil

Primorske 23.01.2023
V 16. krogu prve državne lige dvoranskega nogometa sta bili odigrani le tekmi z udeležbo obeh primorskih predstavnikov. Vsaj za silo uspešen je bil samo Bronx. Pred domačimi gledalci je že imel zmago v nogah, a se je moral nato v boju s favoritom… »

Mlinotest nedosegljivo drugi

Primorske 23.01.2023
V boljši (modri) skupini ženske državne lige so si rokometašice ajdovskega Mlinotesta na derbiju s Celjankami že pred koncem rednega dela prvenstva zagotovile drugo mesto. Mlinotest je na derbiju modre skupine v domači dvorani Police zanesljivo… »

Izola ni več jesenski prvak prve B rokometne lige

Primorske 23.01.2023
Derbi za vrh prve B rokometne lige, odigran 3. decembra lani v dvorani v Kraški ulici, se je končal z zapletom in dvomom, če je bil zadetek Ljubljane dosežen še pred zvokom sirene. Arbitraža RZS je na drugi stopnji pritrdila Ljubljančanom… »

Svoj lonček bi dodali tudi upokojenci

Primorske 23.01.2023
Po zahtevah raznih poklicnih skupin v javnem sektorju so prejšnji teden glas dvignili tudi upokojenci. ZDUS predlaga 2,2 odstotka višjo februarsko redno uskladitev pokojnin, kot je predvidena, in ponovno izplačilo draginjskega dodatka, minister pa… »

Preletel skoraj 2000 kilometrov in se ustavil na cipljih

Primorske 23.01.2023
Ribji orel, ki je lansko jesen bil med najbolj fotografiranimi pticami Škocjanskega zatoka, je premagal kar 1884 kilometrov zračne razdalje, da je priletel s Finske - tam je bil obročkan kot mladič - do ptičje oaze na pragu Kopra. ŠKOCJANSKI ZATOK >… »

Mornarji so tokrat mirno pluli

Primorske 23.01.2023
Sobotni večer je bil po okusu Portoroža, ki je po nekaj zapravljenih tekmah tokrat visok ritem igre ohranil do konca. Gostovanji Sežancev in Novogoričanov v Ljubljani sta se končali z visokima porazoma, Postojnčani pa so v derbiju dna izgubili v… »

Ministrstvo pri vetrnicah spet mimo volje krajanov?

Primorske 23.01.2023
Ne le v divaški, podjetje AAG Gamnit gradnjo vetrnic načrtuje tudi v sežanski občini. Leto dni po objavi pobude za pripravo državnega prostorskega načrta (DPN) za polje vetrnih elektrarn Griže-Veliko Polje je ministrstvo za okolje in prostor zdaj… »

V novi coni ne bo parkirišča za kamione, več bo delovnih mest

Primorske 23.01.2023
Od tedaj, ko so prvič naredili načrt za gospodarsko cono v Mirnu, so se načrti lastnikov zemljišč spremenili. V novem podrobnem prostorskem načrtu za to območje ni več parkirišča za tovornjake, ampak proizvodne in storitvene dejavnosti, ki bi… »

Krajani si želijo, da bi spet odprli šolo v Zavratcu

Primorske 23.01.2023
Na pobudo krajanov Zavratca so v soboto v lani zaprti podružnični šoli predstavili njeno bogato delo, prednosti za otroke in za vas. Na odprti dan so skupaj z vodstvom matične šole Idrija povabili starše okoliških vasi, da bi še ti kakšnega… »

Pod vrh brez oddane posamične točke

Primorske 23.01.2023
Tokrat so bili aktivni le namiznoteniški prvoligaši. Dekleta izolskega Arrigonija so se po zmagi nad Cirkovcami povzpela na tretje mesto. V 11. krogu moške prve lige, kjer Primorska nima predstavnika, ostaja na vrhu novomeški ŠD Su pred ravenskim… »

Zagorski zvonovi so tokrat peli za Faturja

Primorske 23.01.2023
Seveda sta zazveneli obe Vilharjevi ponarodeli, najprej Lipa zelenela je, pozneje še Zagorski zvonovi. O obeh je Silvo Fatur (1935-2023) vedel veliko, znanje bo še naprej delil z nami, bralkami in bralci njegovih knjig, tudi po minulem petku, ko so… »

Reševalci potrebujejo pomoč, z dronom bi hitreje reševali

Primorske 23.01.2023
Bovški gorski reševalci so na župana Valterja Mlekuža naslovili dve pobudi za bolj učinkovito reševanje. Kot pravijo, je treba najti način, da bo črpališče na letališču stalno dostopno za dotakanje kerozina v reševalni helikopter, upajo tudi… »

Branjevci kmalu pod streho nove tržnice

Primorske 23.01.2023
Branjevec Zdravko je na lucijski tržnici vztrajal tudi minuli konec tedna, kljub burji, ki ledeni prste. Izpod strehe razpadajoče lesene stojnice so kupce vabile dobrote z njive ob Dragonji, že naslednji teden pa naj bi jih prodajal na lepšem, le… »

Zapeljal s ceste in ostal ujet v avtu, dva pa sta po trku zbežala

Primorske 23.01.2023
Nekateri so pred vožnjo pili, drugi se drogirali, tretji pa so vozili brez vozniških dovoljenj. To je bil tudi vzrok, da sta s kraja prometne nesreče v Kopru v četrtek zbežala povzročitelj in udeleženec. Voznik, ki je pod vplivom alkohola v soboto… »

Novice dneva »

Uvodnik / Han je sprememba?

Mladina pred dvema urama

Zmagovalni posel

Mladina pred dvema urama

Priročnik za korupcijo

Mladina pred dvema urama

Dobri ruski vohuni

Mladina pred dvema urama
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem