Povezane novice

Ponoči ponekod še obilno snežilo, možen snegolom. Preverite, kje

Slovenske novice 23.01.2023
Burja se počasi umirja, velika je nevarnost snežnih plazov. Agencija RS za okolje sporoča, da se sneženje na jugu Slovenije umirja, prav tako se umirja burja na Primorskem, ki v sunkih dosega do 90 km/h. Je pa zaradi novozapadlega snega velika… »

Bralci poročajo o nespluženih cestah, vozilo vozi v nasprotno smer, zastoji dolgi tudi 57 kilometrov

Slovenske novice 23.01.2023
Zaradi burje zaprt del primorske avtoceste, zastoji tudi drugod po državi. Največ snega je minulo noč padlo na Notranjskem in Kočevskem. Na Blokah je po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) v zadnjih 12 urah padlo 32, v Velikih Laščah 26 in… »

Primorka proti Kopru spet prevozna, zastoj ostaja

Slovenske novice 23.01.2023
Za osebna vozila priporočajo vzporedno regionalno cesto na relaciji Ljubljana-Vrhnika. Na primorski avtocesti so sprostili promet na odseku za Brezovico proti Kopru, kjer se je zgodila prometna nesreča. Po podatkih prometnoinformacijskega centra je zdaj… »

Razmere na cestah so se umirile, še vedno potrebna previdnost

RTV Slovenija 23.01.2023
Ponekod po Sloveniji še vedno sneži, zato previdnost na cestah ni odveč. Zjutraj so se zgodili številni zdrsi vozil, na več avtocestnih odsekih so tovorna vozila izločali iz prometa. Na Primorskem je promet ovirala tudi močna burja, ki pa slabi… »

V zadnjih 12 urah zapadlo dobrih 20 centimetrov snega, prižgali rdeči alarm (FOTO)

Slovenske novice 23.01.2023
Na Blokah je po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) v zadnjih 12 urah padlo 32, v Velikih Laščah 26 in Kočevju 23 centimetrov snega. V Novem mestu in Kočevju je v zadnjih 12 urah zapadlo dobrih 20 centimetrov snega. Na Dolenjskem, v Posavju in Beli… »

Zaradi burje zaprt del primorske avtoceste, zastoji tudi drugod po državi

Primorske 23.01.2023
Zaradi burje je zaprta primorska avtocesta med priključkoma Kastelec in Kozina proti Ljubljani. Zaprt je tudi uvoz Kastelec proti Ljubljani. Obvoz je po cesti Kastelec - Kozina. Zapora je odvisna od vremenskih razmer. Med Postojno in Uncem proti… »

BREZ ELEKTRIKE VEČ STO PRIMORSKIH GOSPODINJSTEV: Veter podira drevesa na daljnovode in trga žice

Regional 23.01.2023
Zaradi z vetrom in snegom povezanih težav so ponekod ostali brez elektrike. Po podatkih Elektra Ljubljana je brez elektrike 766 uporabnikov na območju Trojan in Bele krajine, Elektro Primorska pa poroča o približno 1200 takšnih primerih. Večinoma… »

Vipavska hitra cesta in primorska avtocesta ponovno odprti

Primorske 23.01.2023
Močan veter na Goriškem je povzročil številne težave. Odkril je več streh, med drugim na Osnovni šoli Milojke Štrukelj Nova Gorica. Primorska avtocesta je med priključkoma Kastelec in Kozina znova odprta, prav tako del primorske avtoceste po… »

Veter in padavine oslabele, a ponekod bo čez noč zapadlo še 25 centimetrov snega

RTV Slovenija 23.01.2023
Močan veter in obilnejše padavine, ki so zajele večino države, so znova povzročale številne nevšečnosti. Sneženje in veter se sicer umirjata. Na Koroškem, Zgornjem Savinjskem ter širšem območju Pohorja in Kozjaka pa bo ponoči obilneje… »

Na primorski avtocesti trčili dve tovorni vozili, povzročitelj huje poškodovan

24ur 23.01.2023
Zaradi slabih vremenskih razmer in prometnih nesreč na slovenskih cestah so skozi dan nastajali zastoji. Na primorski avtocesti se je pri Brezovici zaradi prekratke varnostne razdalje zgodila prometna nesreča. Po podatkih Policije sta bili v nesreči… »

#foto Cestni alarm: Štajerska avtocesta pri predoru Pletovarje proti Mariboru znova odprta, zastoj ostaja na primorski…

Dnevnik 23.01.2023
Štajerska avtocesta, ki je bila zaprta zaradi prometne nesreče, je pri predoru Pletovarje proti Mariboru znova odprta, a nastaja zastoj, saj je zaprt prehitevalni pas v predoru, poroča prometnoinformacijski center. Sicer pa zastoj nastaja tudi na… »

Na Koroškem se sneženje še ne bo umirilo

Delo 23.01.2023
Burja je oslabela, je pa pričakovati močno sneženje na Koroškem ter na Pohorju in Kozjaku ob meji z Avstrijo. Sneženje se po podatkih agencije za okolje (Arso) na jugu države sicer umirja, prav tako tudi burja na Primorskem, ki sicer še vedno v… »

V teh delih Slovenije lahko ponoči zapade še četrt metra snega #video

SiolNET 23.01.2023
Na primorski avtocesti je za Brezovico proti Kopru zaradi prometne nesreče zaprt vozni pas. Nastaja zastoj, zato naj vozniki osebnih vozil uporabijo vzporedno regionalno cesto na relaciji Ljubljana−Vrhnika. Sneženje se po podatkih agencije za okolje… »

Zapore, plazovi in poplave. Ponekod vrhunec šele sledi!

Zurnal24 23.01.2023
Izredne vremenske razmere so danes povzročile veliko težav. A teh še ni konec. Sneženje se po podatkih agencije za okolje na jugu države sicer umirja, prav tako tudi burja na Primorskem. Kot so sporočili s centra za obveščanje, burja na Primorskem… »

Obilne padavine in močan veter povzročali številne težave, na Koroškem se sneženje še ne bo umirilo

Dnevnik 23.01.2023
Močan veter in obilnejše padavine, ki so zajele večino države, so znova povzročale številne nevšečnosti. Sneženje se po podatkih agencije za okolje na jugu države sicer umirja, prav tako tudi burja na Primorskem. Na Koroškem, Zgornjem… »

Primorska avtocesta spet prevozna

Zurnal24 23.01.2023
Za osebna vozila priporočajo uporabo vzporedne regionalne ceste. Primorska avtocesta za Brezovico proti Kopru je bila zaprta zaradi prometne nesreče. Po podatkih prometnoinformacijskega centra je zdaj zaprt le še vozni pas. Nastaja zastoj. Za osebna… »

Tako pestro vreme nas čaka ponoči

Zurnal24 23.01.2023
Agencija RS za okolje je za danes izdala vremensko opozorilo. Pestro vreme bo vztrajalo tudi drevi in jutri. ''Popoldne bodo postopoma padavine predvsem na jugu Slovenije nekoliko oslabele. Še vedno bo snežilo. Več snega pričakujemo na severu… »

Na avstrijskem Koroškem brez elektrike 5000 gospodinjstev, jutri šole in vrtci zaprti

Slovenske novice 23.01.2023
Zaradi močnega sneženja do torka opoldne predvidoma ne bo možen promet med Celovcem in Pliberkom. Močno sneženje je povzročilo težave z oskrbo z elektriko in v prometu na avstrijskem Koroškem, predvsem v vzhodnih delih dežele. Gasilci so morali… »

Arso zaostril opozorilo: Močan veter odkriva strehe, ponekod ostali brez elektrike

Nova 24TV 23.01.2023
Foto: Arso/STA V večjem delu Slovenije se nam danes obeta močan veter. Ker bodo lahko sunki burje na Primorskem presegli 140 kilometrov na uro, je Agencija RS za okolje (Arso) že zaostrila vremensko opozorilo. Prav tako lahko pričakujemo obilnejše… »

ZARADI MOČNEGA VETRA PRIPRTO KOPRSKO PRISTANIŠČE: Z ladjami komunicirajo, jih usmerjajo in opozarjajo (VIDEO)

Regional 23.01.2023
S težavami zaradi vremena so se danes soočali tudi na Primorskem, med drugim je bilo priprto koprsko tovorno pristanišče. Podrobnosti ima Neja Jerebičnik. Na Primorskem že tretji dan piha močna burja, danes je bila na več koncih zaprta tudi… »

PRIMORSKA AVTOCESTA SPET ODPRTA: Zastoji nastajajo na vseh glavnih prometnicah po državi

Regional 23.01.2023
Primorska avtocesta je med priključkoma Kastelec in Kozina znova odprta. Prav tako je znova odprta vipavska hitra cesta med Nanosom in Selom, ki je bila dopoldan zaradi burje zaprta v obe smeri za vsa vozila, je razvidno s spletne strani… »

Močan veter odkril streho osnovne šole in nakupovalnega centra #video

SiolNET 23.01.2023
Močan veter na Goriškem odkriva strehe in podira drevesa. Poklicni gasilci so posredovali v Kromberku, kjer je veter odkril streho na Mercatorjevem nakupovalnem središču, v Novi Gorici je odkril streho na Osnovni šoli Milojke Štrukelj, v Solkanu pa… »

KAOS TUDI NA HRVAŠKEM: Voznike opozarjajo, naj se, če je mogoče, ne odpravljajo na pot

Regional 23.01.2023
Sneg in močan veter tudi danes povzročata težave v večjem delu Hrvaške, kjer je na nekaterih delih cest in avtocest prepovedan promet za vsa vozila. V notranjosti države je vožnja ponekod otežena zaradi poledice. Zaradi snega so zaprti tudi… »

Na avstrijskem Koroškem zaradi snega težave v prometu in oskrbi z elektriko

Dnevnik 23.01.2023
Močno sneženje je danes povzročilo težave z oskrbo z elektriko in v prometu na avstrijskem Koroškem, predvsem v vzhodnih delih dežele. Gasilci so morali posredovati zaradi podrtih dreves in vozil, ki so obtičala v snegu. Brez elektrike je ostalo… »

Debelina snežne odeje na Ribniškem že krepko čez pol metra #video

SiolNET 23.01.2023
Največ snega je v zadnjih nekaj urah zapadlo na Ribniškem, Kočevskem in Notranjskem. Na Ribniškem je od včeraj zapadlo že okoli pol metra snega, skupna snežna odeja tako znaša že okoli 70 centimetrov, kar je največ po februarju 2018. Po zadnjih… »

VIDEO: Močna burja v Novi Gorici skoraj prevrnila domačinko

Necenzurirano 23.01.2023
Vremenoslovci so že prejšnji konec tedna napovedovali, da bo sever Primorske prizadela zelo močna burja, kar se je uresničilo, tako Vipavci in Goričani že od sobote izkušajo zelo močne sunke vetra. Hitrosti se gibljejo med 130 in 150 kilometrov na… »

Promet na hrvaški obali ovira orkanska burja, v notranjosti sneži #video

SiolNET 23.01.2023
Sneg in močan veter tudi danes povzročata težave v večjem delu Hrvaške, kjer je na nekaterih delih cest in avtocest prepovedan promet za vsa vozila. V notranjosti države je vožnja ponekod otežena zaradi poledice. Zaradi snega so zaprti tudi… »

ZA MOČNO BURJO JIM JE BILO MALO MAR: Policisti oglobili več 10 tovornjakarjev

Regional 23.01.2023
Zaradi vremenskih razmer, predvsem močne burje na Severnem Primorskem, so policisti Policijske uprava (PU) Nova Gorica omejili promet na hitri cesti ter po regionalnih cestah v Vipavski dolini. Kljub temu številni vozniki tovornih vozil prepovedi… »

Vipavska hitra cesta znova odprta

Primorske 23.01.2023
Vipavska hitra cesta med Nanosom in Selom, ki je bila dopoldan zaradi burje zaprta v obe smeri za vsa vozila, je znova odprta. Še vedno pa na tem odseku velja prepoved prometa za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami, je razvidno s… »

Vipavska hitra cesta med Nanosom in Selom znova odprta

Goriški portal 23.01.2023
Vipavska hitra cesta med Nanosom in Selom, ki je bila dopoldan zaradi močne burje zaprta v obe smeri za vsa vozila, je znova odprta. Prepoved še vedno velja za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami, sporočajo iz… »

Kaos na cestah: zaprta avtocesta, zastoji na več odsekih

Zurnal24 23.01.2023
Vremenske razmere krojijo dogajanje na cestah v nekaterih delih države. Težave predvsem na primorski in dolenjski avtocesti Primorska avtocesta je zaradi burje zaprta med priključkoma Kastelec in Kozina proti Ljubljani. Zaprt je tudi uvoz Kastelec… »

Vreme / Zaradi snega in vetra izpadi elektrike in zaprtje cest

Mladina 23.01.2023
Večji del države so danes zajele obilnejše padavine, težave povzroča tudi močan veter. Burja in sneženje sta ponekod povzročila izpade elektrike ter podaljšala potovalne čase. Zaradi z vetrom in snegom povezanih težav so ponekod ostali brez… »

Še zdaleč ni konec, ponekod lahko zapade tudi do pol metra novega snega!

Necenzurirano 23.01.2023
Po napovedih meteorologov lahko do torka zjutraj večja količina snega zapade na Notranjskem, Kočevskem, ponekod na Dolenjskem in Koroškem ter na širšem območju Pohorja. Agencija RS za okolje (Arso) je za jugozahodno Slovenijo izdala rdeče… »

BURJA NA GORIŠKEM POVZROČA ŠTEVILNE TEŽAVE: Podrto drevje, razkrite strehe in zaprte ceste

Regional 23.01.2023
Močan veter na Goriškem povzroča številne težave. Odkril je več streh, med drugim na Osnovni šoli Milojke Štrukelj Nova Gorica. Težave imajo tudi v občinah Ajdovščina in Kanal. V regijskem štabu civilne zaščite občane pozivajo, naj zaradi… »

Vozniki tovornjakov ignorirali omejitve, policisti pisali globe

24ur 23.01.2023
Goriški policisti so konec tedna preverjali upoštevanje omejitev v prometu, ki so jih uvedli zaradi močne burje. Ukrepali so zoper 26 voznikov tovornih vozil, ki niso upoštevali omejitev. Januarja letos so zaradi neupoštevanja zapore ceste izvedli… »

ARSO IZDAL RDEČI ALARM ZA PRIMORSKO: Burja bo presegla hitrost 140 km/h

Regional 23.01.2023
Agencija RS za okolje (Arso) je danes zaostrila vremensko opozorilo za burjo na Primorskem, saj bo ta na izpostavljenih mestih lahko presegala hitrost 140 kilometrov na uro. Popoldne bo burja predvidoma oslabela, se pa proti večeru obetajo velike… »

Vremenske nevšečnosti tudi v prometu, na pot le v nujnih primerih!

Goriški portal 23.01.2023
Po večjem delu Slovenije sneži, sneg se ponekod oprijema cestišč. Na Vipavskem promet ovira tudi močna burja, sporočajo iz prometnoinformacijskega centra. Prišlo je do številnih zdrsov vozil. Zaradi vremenskih nevšečnosti so potovalni časi… »

Podrta drevesa povzročajo motnje pri oskrbi z električno energijo

Primorske 23.01.2023
Zaradi močnega vetra prihaja do okvar električnega omrežja in posledično do prekinitev dobave električne energije na nekaterih mestih distribucijskega področja Elektra Primorska. PRIMORSKA > Trenutno je brez električne energije 1200 odjemalcev… »

Pozor, burja s hitrostjo preko 140 km/h!

Goriški portal 23.01.2023
Močno sneženje se bo nadaljevalo tudi čez dan. Burja v sunkih, predvsem v Vipavski dolini, dosega hitrosti nad 140 kilometrov na uro, opozarjajo iz Agencije RS za okolje (Arso). V ponedeljek dopoldne bo burja na Primorskem na izpostavljenih mestih še… »

FOTO: Do jutra zabeležili veliko nesreč, poročajo o zdrsih in trkih v podrta drevesa

Necenzurirano 23.01.2023
Na Dolenjskem še vedno močno sneži, zahtevne pa tako ostajajo tudi vozne razmere, so opozorili iz PU Novo mesto. Ker na širšem območju Dolenjske že več ur sneži, vozne razmere so zahtevne, promet pa je zelo upočasnjen, policisti vsem voznikom… »

SPREMLJAMO: Trenutne razmere na primorskih cestah - na pot le, če je nujno! (FOTO)

Regional 23.01.2023
Po podatkih prometnoinformacijskega centra po večini Slovenije sneži. Sneg se ponekod oprijema cestišč, na Vipavskem ovira promet tudi močna burja, zato so potovalni časi daljši. Prišlo je do številnih zdrsov vozil, zato voznikom svetujejo, da se… »

Vremenski kolaps tudi pri sosedih

Zurnal24 23.01.2023
Obilno sneženje in nestanovitno vreme povzročata preglavice tudi na Hrvaškem. Del Karlovške županije je ostal brez elektrike. Hrvaška se je znašla v primežu obilnega sneženja in burje, ki povzročata preglavice prebivalcem, kot tudi voznikom. V… »

Veter povzroča izpade elektrike na Goriškem

Goriški portal 23.01.2023
Zaradi slabega vremena, predvsem močnega vetra, je danes zjutraj prihajalo do okvar električnega omrežja in posledično do prekinitev dobave električne energije na nekaterih mestih distribucijskega področja Elektra Primorska. Iz omenjene družbe… »

KJE GA JE ZAPADLO NAJVEČ? Najslabše razmere na primorski in dolenjski avtocesti (FOTO)

Regional 23.01.2023
Največ snega je minulo noč padlo na Notranjskem in Kočevskem. Na Blokah je po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) v zadnjih 12 urah padlo 32, v Velikih Laščah 26 in Kočevju 23 centimetrov snega. Zaradi zimskih razmer so težave predvsem na… »

Največ novega snega na Notranjskem in Kočevskem

Primorske 23.01.2023
Največ snega je minulo noč padlo na Notranjskem in Kočevskem. Na Blokah je po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) v zadnjih 12 urah padlo 32, v Velikih Laščah 26 in Kočevju 23 centimetrov snega. Zaradi zimskih razmer so težave predvsem na… »

Arso prižgal opozorila, tukaj pričakujte največ snega

Zurnal24 23.01.2023
Agencija za okolje opozarja na burjo, ki bo na izpostavljenih mestih dosegala tudi hitrosti do 140 kilometrov na uro. Do ponedeljka zvečer bo zapadlo tudi do pol metra snega. "Največ snega je zapadlo na jugovzhodu, na Dolenjskem in tudi ponekod na… »

V delih Slovenije pustošil vetrolom, zjutraj brez elektrike več tisoč gospodinjstev

Necenzurirano 23.01.2023
Ponedeljkovo jutro je zaradi vremenskih razmer postreglo s prometnim kaosom, a se težave kopičijo tudi na drugi infrastrukturi. Predvsem na jugovzgodu Slovenije so zjutraj beležili številne izpade elektrike. Da za današnje jutro velja nevarnost… »

ZAPRT DEL PRIMORSKE AVTOCESTE: Zaradi močnega sneženja in vetra zelo spolzko, burja gradi zamete (FOTO)

Regional 23.01.2023
Zaradi burje je zaprt del primorske avtoceste med priključkoma Kastelec in Kozina proti Ljubljani. Zastoji pa nastajajo tudi drugod po državi, poroča prometnoinformacijski center. Ponekod po državi sneži, na cestah so plužne in posipne skupine… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem