Povezane novice

Policisti o skokovitem porastu beguncev k nam

Zurnal24 24.01.2023
V zadnjih nekaj mesecih je policija v tej statistiki zabeležila tudi povečano število državljanov Rusije. Policija je lani obravnavala 32.042 nezakonitih prehodov državne meje, kar je več kot trikrat toliko kot v letu pred tem, ko so jih skupaj… »

KOPRSKA POLICIJA POD PRITISKOM: Trikrat več prebežnikov, vse več iz Rusije

Regional 24.01.2023
Policija je lani obravnavala 32.042 nezakonitih prehodov državne meje, kar je več kot trikrat toliko kot v letu pred tem, ko so jih skupaj našteli 10.198 oziroma dvakrat več kot leta 2019. Kot izhaja iz statistike, so se decembra na prvo mesto po… »

Drugi sneg - drugi kaos

Primorske 24.01.2023
“Težavi sta dve: neustrezne pnevmatike in nepravilno naložen tovor,” pravi vodja postojnske avtocestne baze Sašo Svetlin. Zjutraj so na avtocesti najprej obtičali tovornjaki na klancu od Postojne proti Ravbarkomandi, nato pa od odcepa Unec proti… »

Golobovi so ga ignorirali, zato je izstopil

Primorske 24.01.2023
Nekdanji kohezijski minister in nekdanji vidni poslanec stranke SAB ter nekdanji komenski župan Marko Bandelli ni več član stranke Gibanje Svoboda. Odstopno izjavo je podal prejšnji petek in še isti dan tudi pristopno izjavo k stranki Desus. Kot… »

Glavina in Jelen bosta nova podžupan in podžupanja

Primorske 24.01.2023
Sežanski župan Andrej Sila bo v četrtek na seji občinskega sveta tudi uradno naznanil imeni novih podžupanov. To bosta Vanja Jelen (Gibanje Svoboda) in Matej Glavina s skupne liste Andreja Sile in Prevetrimo Kras#MladiZmoremo, ki sta se neuradno že… »

Anže Logar pripravlja konvencijo za prihodnost

Primorske 24.01.2023
V drugem krogu predsedniških volitev poraženi Anže Logar pripravlja teren za zagon konvencije za prihodnost. Je to del strategije SDS? Je na desni sredini možen nov strankarski projekt? Kako daleč od Svobode je Nova Slovenija? SLOVENIJA > Prvak SDS… »

Slepi in slabovidni na smučeh: dobra volja je premagala oblake

Primorske 24.01.2023
Lions klub je za šesti dan slepih in slabovidnih na SC Cerkno ujel oblačen snežen dan, a je s soorganizatorji poskrbel za obilo dobre volje. Udeležba 26 smučarjev in prav toliko vodnikov je bila zaradi vremena in organizacijske naglice nekoliko… »

Z ACH v končnico lige prvakov?

Primorske 24.01.2023
Kanalski steber slovenske odbojkarske reprezentance na lanskem svetovnem prvenstvu in član prve postave državnega prvaka ACH Volleyja Jani Kovačič je pri 30 letih poln izkušenj in znanja. Upa, da se bo z zlato generacijo slovenske odbojke uvrstil… »

Reka prebežnikov se je malo umirila

Primorske 24.01.2023
Število ilegalnih prehodov na območju koprske policijske uprave se je nekoliko umirilo, a so številke v primerjavi z enakim obdobjem lanskega leta še vedno višje. Do sredine januarja so policisti na notranji meji s Hrvaško prestregli 425 tujcev, v… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem