Povezane novice

Izdajalska poteza – a s katere strani?

Delo 24.01.2023
Zgodovina mora ostati stvar zgodovinarjev, ne pa politike, poudarja ministrica za kulturo. V nadaljevanju preberite: Združitev Muzeja novejše zgodovine Slovenije in Muzeja slovenske osamosvojitve v novi javni zavod, Muzej novejše in sodobne zgodovine… »

Janša, Kacin in Peterle napovedali spor z Golobovo vlado: Potegnili so izdajalsko potezo

Slovenske novice 24.01.2023
Člane Združenja za vrednote slovenske politike skrbi, da bi sedanja politika prevzela državo in izbrisala del slovenske zgodovine. Odločitev vlade o združitvi Muzeja slovenske osamosvojitve in Muzeja novejše zgodovine Slovenije ter ustanovitvi… »

Peterle, Janša, Rupel in Kacin grozijo z "akcijskim načrtom"

Necenzurirano 24.01.2023
Polemika o združitvi Muzeja slovenske osamosvojitve in Muzeja novejše zgodovine Slovenije se je razplamtela. V Združenju za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO) vlado pozivajo, naj odločitev o združitvi spremeni, sicer bodo sledile posledice… »

VSO: Če vlada ne bo potegnila odločitve nazaj, bomo ukrepali. Vrečko: Sledimo strokovnim pomislekom.

RTV Slovenija 24.01.2023
V Združenju za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO) jemljejo sklep o združitvi Muzeja novejše zgodovine Slovenije in Muzeja osamosvojitve Slovenije zelo resno. Če vlada odločitve ne bo preklicala, bodo ukrepali. Ministrica: "Muzej bo imel še več… »

VSO napoveduje akcijski načrt za obrambo samostojnega muzeja osamosvojitve

24ur 24.01.2023
Združenje VSO je na novinarski konferenci izrazilo nasprotovanje vladnemu sklepu o usodi Muzeja slovenske osamosvojitve. Po besedah predsednika združenja Lojzeta Peterleta zadevo jemljejo zelo resno, zato bodo, če vlada ne bo spremenila odločitve… »

Asta Vrečko: Zgodovina mora ostati stvar zgodovinarjev, ne politike

Delo 24.01.2023
Ministrica za kulturo znova pojasnila odločitev za nov javni zavod. Kipe iz parka Brdo bodo vrnili. Združitev Muzeja novejše zgodovine Slovenije in Muzeja osamosvojitve Slovenije v nov javni zavod, Muzej novejše in sodobne zgodovine Slovenije, so… »

Janša: Že en muzej je preveč, 16 ministrstev pa premalo

Zurnal24 24.01.2023
Združenje VSO je na novinarski konferenci izrazilo nasprotovanje vladnemu sklepu o usodi Muzeja slovenske osamosvojitve. Po besedah predsednika Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO) Lojzeta Peterleta zadevo o ukinitvi muzeja jemljejo zelo… »

Ministrica Vrečko: Interpelacije se lahko zgolj veselim

SiolNET 24.01.2023
Potem ko je vlada s sklepom združila Muzej slovenske osamosvojitve in Muzej novejše zgodovine Slovenije, danes na to temo razpravljajo tudi predsednik Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO) Lojze Peterle, predsednik SDS Janez Janša… »

[Ukinitev MSO] Janša: “Ne gre le za dejanje neke ministrice, ki ni dorasla svoji funkciji, ampak za nedoraslost vlade”

Nova 24TV 24.01.2023
Novinarska konferenca Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve Če se povsod drugod po svetu ponosni na izpeljano osamosvojitev države in jim še na pamet ne pride, da bi ukinjali muzej, ki slavi proces osamosvojitve, je pri nas drugače. Vlada… »

Janša: Na vladajoče apeliramo, da prekličejo izdajalsko potezo

Delo 24.01.2023
Če vlada ne bo potegnila odločitve nazaj, bodo ukrepali, je napovedal Peterle. Načrt naj bi začeli uresničevati po 10. februarju. Zaradi vladnega sklepa, da Muzej slovenske osamosvojitve in Muzej novejše zgodovine Slovenije združijo v novi Muzej… »

Novice dneva »

NPU preiskuje Dars, preiskovalci tudi v Kranju

Gorenjski glas pred dvema uramaše 9 povezanih

Kaj so ustavni sodniki ugotovili v primeru Jaklič?

Mladina pred tremi uramiše 2 povezani

Nataša Sukič bo nosilka liste Levice

Necenzurirano pred eno uroše 2 povezani
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem