Povezane novice

Ivo Boscarol: “Primorska hranilnica ima velik potencial”

Primorske 25.01.2023
Ustanovitelj in nekdanji lastnik podjetja Pipistrel Ivo Boscarol se je odločil tudi za vstop v svet bančništva. Pred kratkim se je z nakupom skoraj enega odstotka deleža (0,93 odstotka) pridružil lastnikom Primorske hranilnice Vipava. Svoj delež pa… »

Bo zbirni center ostal na MMP Vrtojba?

Primorske 25.01.2023
Svetniki v Šempetru se bodo jutri soočili s prvo resno dilemo mandata: ali zbirni center, ki nima vseh dovoljenj, sodi na MMP Vrtojba? Župan Milan Turk je o tem prepričan, v Svobodi in SD, ki imajo skupaj večino v svetu, pa ne. Od tega, kako bodo… »

So lastnikom lokalov ob bodoči glasbeni šoli zrasli apetiti?

Primorske 25.01.2023
Če je še v začetku oktobra po rušitvi starega gasilskega doma v Sežani kazalo, da se bo gradnja nove glasbene šole na tej lokaciji vendarle lahko začela, pa trenutno še ni jasno, kdaj se bodo mladi glasbeniki iz starih in najetih prostorov selili… »

Niet z Borutom Maroltom predrugačili Ruskega vohuna

Primorske 25.01.2023
“Povedal ti bom, kaj je narobe z mano,” je v zgodnjih devetdesetih letih prejšnjega stoletja odmevalo iz mnogih slovenskih tranzistorjev in drugih zvočnih oddajnikov. Šlo je za skladbo Ruski vohun ene najvidnejših punk zasedb pri nas - skupine… »

Titusove obveznice od včeraj kotirajo na borzi

Primorske 25.01.2023
Skupina Titus se je odločila za izdajo obveznic, od včeraj tudi kotirajo na borzi. Vrednost izdaje je 15 milijonov evrov. Podjetje bo izdajo obveznic zaključilo februarja, doslej so investitorji vplačali za 13,5 milijona evrov obveznic. KOPER > To ni… »

Znani poimenski prejemniki policijskih medalj za hrabrost iz Posavja

Nova 24TV 25.01.2023
Foto: Policija Na policijski akademiji v Tacnu so včeraj podelili medalje policistom, ki so pri delu pokazali še poseben pogum in požrtvovalnost. Izmed policistov PU Novo mesto so medalje prejeli tudi štirje policisti, zaposleni na policijskih… »

V Ajdovščini bodo odprli Lokarjevo pot

Primorske 25.01.2023
Lavričeva knjižnica bo z jutrišnjim pogovornim večerom z gostoma, dr. Evgenom Bavčarjem in Markom Kravosom, začela niz četrtkovih srečanj v sklopu 130-letnice rojstva pisatelja in zdravnika dr. Danila Lokarja. Spominsko leto bodo sklenili s prvim… »

Trije primorski policisti prejemniki priznanja za hrabrost in požrtvovalnost

Goriški portal 25.01.2023
Včeraj so na Policijski akademiji v Tacnu podelili 77 priznanj za hrabra in požrtvovalna dejanja. Med dobitniki so tudi trije policisti s Primorske. Med prejemniki je bilo 6 policistk, 50 policistov, šest občank in 15 občanov, med katerimi je tudi… »

Zveneči okrepitvi

Primorske 25.01.2023
V nižjih in rekreativnih ligah dvoranskega nogometa teče na Primorskem kar pet prvenstev. Nekateri klubi so si za pomlad omislili okrepitve - ajdovski Kix celo nekdanjega prvoligaškega nogometaša Amela Džuzdanovića. V drugi državni ligi se je v… »

S Sopotniki so vedno na dobri, človečni poti

Primorske 25.01.2023
Sopotniki, pravzaprav eden od 24 prostovoljcev idrijske enote istoimenskega zavoda, je 20. januarja pred tremi leti po opravkih brezplačno odpeljal prvega starejšega uporabnika. Sedaj jih imajo 360 in vsak dan vozijo z dvema avtomobiloma. Zavod s 13… »

Objekt s tribunami pomeni pospešek za šport in rekreacijo

Primorske 25.01.2023
Dela na objektu s pokrito tribuno ob prenovljenem stadionu in nogometnem igrišču gredo h koncu. Objekt bo velika pridobitev za športnike in gledalce, saj bo omogočal dober pogled na dogajanje in udobje v sodobnih slačilnicah in ostalih prostorih… »

Medved tudi v kitajščini

Primorske 25.01.2023
“Bel, kodrast pes na piazza Tito in veljaki v nišah Pretorske palače in rdečkaste zastave, ki vihrajo v lahni sapi ...” beremo v verzih njegove najnovejše knjige, že hip zatem pa z njim sedimo v koprski kavarni, samo nekaj korakov stran od… »

Med 77 prejemniki medalj za hrabrost in požrtvovalnost tudi trije primorski policisti

Primorske 25.01.2023
Prvi mož policije Boštjan Lindav in “začasna” notranja ministrica Sanja Ajanović Hovnik sta na policijski akademiji v Tacnu včeraj podelila 77 medalj za požrtvovalnost in hrabrost. Medalje je dobilo 56 policistov in 21 civilistov. Prejemniki… »

Obtoženi še niso dobili besede

Primorske 25.01.2023
Začetek sojenja domnevnim članom slovenske celice Kavaškega klana, ki naj bi na veliko trgovala z drogo, je na posebnem delu ljubljanskega sodišča na Gospodarskem razstavišču včeraj potekalo pod posebnimi varnostnimi ukrepi. Na sodišče so močno… »

Rumene vrečke ostajajo v Piranu, drugje jemljejo slovo

Primorske 25.01.2023
Predstavniki Javnega podjetja Okolje Piran so te dni na obisku po krajevnih skupnostih, kjer predstavljajo nov sistem pobiranja mešanih komunalnih odpadkov. Poslavljajo se namreč rumene vrečke, namesto njih pa prihajajo plastični zabojniki. PIRAN >… »

Ko je hotel vlomiti v pekarno, so ga policisti prijeli

Primorske 25.01.2023
Policisti so minuli teden prijeli starega znanca, 46-letnega Lucijčana. Zalotili so ga, ko je poskušal vlomiti v lucijsko pekarno, že pred tem pa so ga povezali še z dvema vlomoma. Preiskovalna sodnica je zanj najprej odredila sodno pridržanje, nato… »

Ko pride zemeljski plin, naj bi bilo gretje cenejše

Primorske 25.01.2023
Za ogrevanje in pripravo tople sanitarne vode za stanovanjsko sosesko Nova Dolinska nasproti hipermarketa Mercator v Olmu bodo zgradili plinsko kotlovnico. Sprva bo delovala na utekočinjeni naftni plin, ki ga bodo v prihodnjih letih nadomestili s… »

Novice dneva »

Turčija zaradi vojne v Gazi ustavlja vso trgovino z Izraelom

RTV Slovenija pred dvema uramaše 1 povezana

Roglič in ekipa tudi uradno v dresih Red Bulla

Dnevnik pred eno uroše 2 povezani

Novinarske organizacije pozivajo k izboljšanju pogojev za medije

RTV Slovenija pred dvema uramaše 2 povezani
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem