Povezane novice

Fajonova odpravlja Logarjevo zunanjepolitično strategijo #video

SiolNET 25.01.2023
Zunanja ministrica Tanja Fajon, ki po novem vodi ministrstvo za zunanje in evropske zadeve, spreminja leto dni staro zunanjepolitično strategijo nekdanjega ministra Janševe vlade Anžeta Logarja. Po novi strategiji se Slovenija vrača v leto 2015 in s… »

Robert Golob: Brez spremembe prehranjevalnih navad ne bo šlo (VIDEO)

Slovenske novice 25.01.2023
Na srečanju vodij diplomatsko konzularnih predstavništev je spregovoril tudi o članstvu v varnostnem svetu OZN. Po 26. posvetu slovenske diplomacije na Brdu pri Kranju je zbrane nagovoril tudi predsednik vlade Robert Golob. Kot je dejal, bodo na… »

Čas za globalno zunanjo politiko

Dnevnik 25.01.2023
Zaradi spreminjajočih se mednarodnih okoliščin Slovenija prilagaja svojo zunanjepolitično strategijo in se tudi s tem krovnim dokumentom vrača v jedrno Evropo. Ob osredotočanju na kandidaturo za članstvo v varnostnem svetu v prihodnjih mesecih… »

Tanja Fajon napovedala feministično zunanjo politiko, “jedrno Evropo” in veleposlaništvo v Adis Abebi

Nova 24TV 25.01.2023
Nagovor ministrice za zunanje zadeve Tanje Fajon (Vir: STA) Predlog nove strategije o zunanji politiki bo po besedah avtorjev strategije Slovenijo vrnil v jedro Evropske unije, slovenska zunanja politika pa bo postala feministična. Tako je pred posvetom… »

Fajon: Z novo strategijo Slovenijo vračamo v jedro EU-ja. Golob pričakuje pogum.

RTV Slovenija 25.01.2023
Na Brdu pri Kranju se je z nagovorom zunanje ministrice Tanje Fajon začel dvodnevni letni posvet diplomacije. V središču posveta je predvsem predstavitev sprememb zunanjepolitične strategije Slovenije, ki bo, tako Fajon, državo vrnila v jedro EU-ja… »

Golob pozdravil odločitev Nemčije glede dobave tankov leopard Ukrajini

SiolNET 25.01.2023
Premier Robert Golob je danes pozdravil odločitev Nemčije, ki je odobrila dobavo bojnih tankov leopard Ukrajini, a ob tem podaril, da gre za izrazito nemško notranjepolitično vprašanje. Premier tudi ne verjame, da bo to imelo odločilen vojaški… »

Golob: To je nekaj, o čemer se ne pogajamo #video

SiolNET 25.01.2023
Na Brdu pri Kranju poteka dvodnevni letni posvet diplomacije, ki je posvečen predvsem spremembi zunanjepolitične strategije Slovenije. Diplomate je najprej nagovorila zunanja ministrica Tanja Fajon, nato pa je pred zbrane stopil še premier Robert… »

Fajon in But zmerna optimista glede uspešnosti kandidature Slovenije za VS ZN

Primorske 25.01.2023
Zunanja ministrica Tanja Fajon in posebni odposlanec za promocijo kandidature Slovenije za nestalno članico Varnostnega sveta ZN Franci But sta danes na Brdu pri Kranju dejala, da sta zmerna optimista glede možnosti za uspeh kandidature. Ocenila sta, da… »

Golob: Cilj 2-odstotoka BDP za vojsko bomo dosegli leta 2030

Delo 25.01.2023
Zunanja ministrica meni, da brez Rusije ne bo trajnega miru in stabilnosti, zato jo bo treba vključiti v razprave o novi varnostni arhitekturi v Evropi. V nadaljevanju preberite: Vlada Roberta Goloba je napovedala spremembo kurza slovenske zunanje… »

Golob: Mi bomo pritiskali, pritiskajte tudi vi

Zurnal24 25.01.2023
Na Brdu pri Kranju je premier nagovoril diplomate in odgovarjal na vprašanja. Premier Robert Golob je danes na 26. posvetu slovenske diplomacije na Brdu pri Kranju nagovoril vodje slovenskih diplomatsko-konzularnih predstavništev. "Ker sem prvič z… »

Fajonova: Globalni trendi ne rišejo optimistične slike prihodnosti #foto #video

SiolNET 25.01.2023
Na Brdu pri Kranju se je začel dvodnevni letni posvet diplomacije, ki je posvečen predvsem spremembi zunanjepolitične strategije Slovenije. Diplomate je nagovorila zunanja ministrica Tanja Fajon, kasneje pa bo pred zbrane stopil še premier Robert… »

Fajon napovedala preusmeritev zunanje politike

Zurnal24 25.01.2023
Prvi posvet slovenske diplomacije, odkar Mladiko vodi zunanja ministrica Tanja Fajon. Globalni trendi v mednarodni skupnosti ne rišejo optimistične slike prihodnosti, je danes na posvetu slovenskih diplomatov na Brdu pri Kranju dejala zunanja ministrica… »

Tanja Fajon / »Vse večje razdrobljenosti in delitve«

Mladina 25.01.2023
Globalni trendi v mednarodni skupnosti ne rišejo optimistične slike prihodnosti, je dejala zunanja ministrica Tanja Fajon. Po njeni ocena mora Slovenija kljub omejitvam razmišljati tudi o globalnih vprašanjih. Globalni trendi v mednarodni skupnosti ne… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem