Povezane novice

Z dveh lokacij so za prebežniki odstranili več kot tono odpadkov

Primorske 26.01.2023
Ob cesti pod Socerbom proti italijanski meji je bilo minuli četrtek še eno od večjih odlagališč odpadkov, ki jih za seboj puščajo migranti. Le nekaj deset metrov od odlagališča smo opazili skupino moških, najbrž prebežnikov, ki so po cesti… »

Vlaki se bodo poslovili, čas bo za sprehajalce in kolesarje

Primorske 26.01.2023
Ob novi železniški progi med Divačo in Koprom, ki jo pravkar gradijo, bodo zgradili še en tir. Graditi naj bi ga čez dve leti, dokončan pa naj bi bil leta 2028. Ko bo po novi progi zapeljal prvi vlak, naj bi staro, ki poteka tik ob vaseh pod… »

Plus za profesionalce in prireditve, minus za otroke in množičnost?

Primorske 26.01.2023
S torkovim glasovanjem o listi devetih ministrskih kandidatov se je končalo preoblikovanje ministrstev po novem zakonu o vladi, ta pa prinaša selitev športa. Doslej je bil pod okriljem ministrstva za izobraževanje znanost in šport, po novem pa bo… »

Za odličja tudi slovenski znanci

Primorske 26.01.2023
Na svetovnem prvenstvu za rokometaše je v igri za odličja preostala le še četverica. Danes bosta na sporedu oba polfinalna para - Danska : Španija in Švedska : Francija. Končni vrstni red bo znan v nedeljo. STOCKHOLM > Sredini poraženci Egipt… »

Med nagrajenimi tudi inovativna živila iz primorskih podjetij

Primorske 26.01.2023
Med podjetji, ki so prejela nagrade za najbolj inovativna živila, sta tudi dve primorski - Mlekarna Planika iz Kobarida in Delamaris iz Pivke. Droga Kolinska pa je prejela nagrado za trajnostni program blagovne znamke Argeta. LJUBLJANA > Inštitut za… »

Spetičeve varuhinje reke so Reko izstrelile čez lužo

Primorske 26.01.2023
Slovenske reke, ki so pomemben vir pitne vode, vse bolj ogrožajo nepremišljeni megalomanski projekti, pa tudi plastika in druge smeti, ki vse prevečkrat pristanejo v strugah. Da sta neokrnjena narava in čista pitna voda velik zaklad in ne nekaj… »

Serviserju je za povratek zmanjkalo moči

Primorske 26.01.2023
Na območju Javornika je v torek okoli poldneva v globokem snegu omagal serviser telekomunikacijskih naprav, ki se je na teren odpravil, da bi popravil oddajnik. Gorske reševalce je poklical okoli 12.30. Na pot se je takoj odpravilo 19 pripadnikov… »

Socialni demokrati gredo v upravni spor

Primorske 26.01.2023
Pred današnjo tiskovno konferenco, na kateri bo predstavil nadaljnje korake in prioritete, ki jih bo z ekipo uresničeval, je župan Andrej Korenika v torek izpeljal tudi drugo redno sejo občinskega sveta, namenjeno imenovanju članov nadzornega odbora… »

S Pahorjem v novo pisarno tudi ribice

Primorske 26.01.2023
Mandat in selitev sta za njim, čas je za novo poglavje. Bojazen pred praznino je bila odveč, v prijetnih novih prostorih se Borut Pahor veseli prihajajočih izzivov. SLOVENIJA > In kar naenkrat je vse tako drugače. Vsak, ki se je že kdaj preselil… »

Hiši dobre volje 1. aprila grozi zaprtje

Primorske 26.01.2023
Hiši dobre volje v Desklah oziroma dnevnemu centru za starejše 1. aprila grozi zaprtje. Ker je premalo uporabnikov, namreč ustvarja precejšnjo izgubo. Občina kot lastnica prostorov in novogoriški dom upokojencev kot izvajalec storitve poudarjata, da… »

“Ples je moja svoboda, moje sredstvo izražanja”

Primorske 26.01.2023
Devetnajstletna Kaja Vidič je od lanskega septembra študentka znamenite akademije Codarts v Rotterdamu na Nizozemskem. Verjame, da lahko ples postane njeno življenjsko poslanstvo. Kaja Vidič, graciozna, svetlolasa, prikupna mladenka, doma iz Solkana… »

Domen Črnigoj iz Benetk na jug Italije

Primorske 26.01.2023
Iz severa na jug Italije je včeraj pot vodila slovenskega nogometnega reprezentanta Domna Črnigoja. Škofjot se je namreč iz člana serie B Venezie preselil v elitno italijansko ligo, v kateri je zdaj že osem slovenskih nogometašev. SALERNO > Domen… »

Tudi z gostovanj bi se prilegla kakšna točka

Primorske 26.01.2023
Potem ko so slovenski rokometaši opravili svoje na svetovnem prvenstvu, se pozornost postopoma spet obrača k domači ligaški sceni. Že ta konec tedna bodo na sporedu zaostale prvenstvene tekme iz preteklega koledarskega leta. Na igrišče bodo jutri… »

Januarsko razpoloženje: ne zmoremo se več vesti drugače, kot se počutimo

Primorske 26.01.2023
Če se med prazniki dlje časa prilagajamo zunanjim pričakovanjem in zanemarjamo svoje resnične želje ter potrebe, se izmučimo, pravi koprska psihologinja Petra Furlan Dodič. In temu primerno je januarsko razpoloženje, ko se morda več ne zmoremo… »

Retrovikendi za ustvarjalne, ki iščejo izzive

Primorske 26.01.2023
Ustvarjalci, dijaki, študentje, brezposelni in drugi, ki si želijo spoznati rokodelsko in obrtniško dediščino Vipavske doline in ob pomoči mojstrov uresničiti podjetniške ideje, bodo v Ajdovščini prišli na svoj račun v seriji delavnic… »

Mejna kontrola daleč od meje

Primorske 26.01.2023
“Ne, niso presenečeni, če jih ustavimo in kontroliramo, ker gre za čisto običajno policijsko kontrolo,” pravi načelnica policijske postaje za izravnalne ukrepe Alenka Korošec Peruzin. Enota je prevzela nadzor obmejnega območja že po odpravi… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem