Povezane novice

Dr. Jelena Juvan: “Zelo daleč smo še od tega, da bi govorili, kako se bo spopad končal”

Primorske 27.01.2023
Tanki, ki jih bodo zahodne zaveznice poslale Ukrajini, imajo velik simbolni pomen: kažejo pripravljenost Zahoda, da Ukrajini pomaga z vsemi sredstvi, pravi dr. Jelena Juvan. Tanki, ki so doslej veljali za oborožitev preteklosti, so se s to vojno vrnili… »

Bo v Divači zrasla največja sončna elektrarna v državi?

Primorske 27.01.2023
Podjetje Enery Slo želi severno od Divače ob avtocestnem razcepu v neposredni bližini RTP Divača zgraditi sončno elektrarno z močjo 9,9 megavatov. Del občinskih svetnikov, ki so v sredo prisluhnili predstavitvi projekta, elektrarni ni naklonjen in… »

Von der Leyen voditelje EU-ja poziva k sodelovanju pri soočanju z migracijami

RTV Slovenija 27.01.2023
Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je v pismu voditeljem držav članic EU-ja predstavila predloge ukrepov glede migracij, ki so namenjeni okrepljenemu nadzoru zunanjih meja, hitrejšim azilnim postopkom in sodelovanju s tretjimi… »

Von der Leyen voditelje EU pozvala k sodelovanju pri soočanju z migracijami

Primorske 27.01.2023
Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je v pismu voditeljem držav članic EU pred zasedanjem, ki bo sredi februarja, predstavila predloge ukrepov na področju migracij. Ukrepi so namenjeni okrepljeni zaščiti zunanjih meja, hitrejšim… »

Tu bi postavili največjo sončno elektrarno v Sloveniji, nato pa še sto vetrnic

Zurnal24 27.01.2023
Del občinskih svetnikov gradnji nasprotuje in napoveduje pobudo za razpis referenduma. Podjetje Enery Slo želi severno od Divače ob avtocestnem razcepu v bližini razdelilne transformatorske postaje RTP Divača zgraditi sončno elektrarno. 12 hektarjev… »

Kitajska: od politike omejevanja rojstev do njihovega spodbujanja

Primorske 27.01.2023
Ljudska republika Kitajska je od nekdaj znana kot država z močnimi tendencami po poseganju v demografsko strukturo prebivalstva. V osemdesetih letih prejšnjega stoletja so zaradi strahu pred prenaseljenostjo uvedli tako imenovano politiko načrtovanja… »

“Če bi Kajuh živel danes, bi bil zagotovo roker. Ali panker. Skratka - upornik!”

Primorske 27.01.2023
Aljoša Saksida, glasbenik in glasbeni pedagog iz Šempolaja na tržaškem Krasu, je po duši roker. Še najljubše so mu skladbe iz bogate zakladnice t. i. balkan rocka. Nagovorila pa ga je tudi “nežna, a uporna” poezija Karla Destovnika - Kajuha… »

Trajnostno, sonaravno in - šampanjec

Primorske 27.01.2023
Pandemija je precej premešala karte tudi na vinski sceni. Zlasti v letih 2020 in 2021, ko se je življenje na številnih koncih sveta ustavilo, so ljubitelji vin osvojili nove navade, od katerih so nekatere ohranili. Prav tako so spremembe vidne pri… »

Nemški umetnik se s slikami spominja razdejanih sinagog

Primorske 27.01.2023
Ob današnjem svetovnem dnevu spomina na žrtve holokavsta so v Domu KS Rožna Dolina odprli razstavo nemškega umetnika Alexandra Dettmarja Slike spomina. Z njimi se spominja v kristalni noči uničenih, izropanih in razdejanih sinagog. ROŽNA DOLINA >… »

Korenika: “Občina je malo razštelana”

Primorske 27.01.2023
“Občina Piran je, po domače povedano, malo 'razštelana',” je piranski župan Andrej Korenika začel svojo prvo tiskovno konferenco in na njej pojasnil, s čim se sooča, odkar je vstopil v občinsko palačo. Čeprav se ukvarja s projektom… »

Direktorica uprave občine Renče-Vogrsko bo Beti Čufer

Primorske 27.01.2023
S 1. februarjem bo funkcijo direktorice uprave Občine Renče-Vogrsko prevzela Beti Čufer, ki je že dolgo zaposlena na občini in se je že preizkusila tudi v tej vlogi. “Skoraj bi lahko rekla, da nas nič več ne more presenetiti,“ pravi. BUKOVICA… »

Odilo Globočnik - gospodar življenja in smrti

Primorske 27.01.2023
Nacistični zločinec Odilo Globočnik se je takoj po drugi svetovni vojni roki pravice izmuznil, saj je pogoltnil skrito kapsulo ciankalija. Če bi mu sodili, bi njegovo ime bolj prodrlo v širšo javnost in se zapisalo tja, kamor sodi: v družbo… »

Policisti zasegli 82 sadik konoplje

Primorske 27.01.2023
Novogoriški policisti so v začetku tedna v hiši na mirenskem območju odkrili prostor, v katerem je osumljeni gojil nedovoljeno konopljo. Zasegli so mu nekaj že posušenega rastlinja in 82 sadik. MIREN > Z novogoriške uprave so sporočili, da so… »

Življenje je kot vdih

Primorske 27.01.2023
Vključno s ponedeljkom si je v Mestni galeriji Nova Gorica še mogoče ogledati skupinsko razstavo “vdih izdih”, na kateri sodelujejo Boštjan Kavčič, Lučka Koščak, Tejka Pezdirc, Luka Širok, Iva Tratnik, Jaka Vatovec, Sonja Vulpes in Leon… »

Ostaja jim liga Aba

Primorske 27.01.2023
Kakorkoli obračamo je ljubljanska Olimpija nosilec slovenske klubske košarke, saj Krka nima več visokih ambicij, ostali projekti pa so se hitro končali, nazadnje tisti s koprsko Primorsko. A niti Olimpiji zadnje čase ne gre po načrtih. LJUBLJANA > Z… »

Vladarka podzemlja preseneča, a na dvojčke bo treba še počakati

Primorske 27.01.2023
V Postojnski jami so se po zgodovinskem izleganju človeških ribic v jamskem akvariju leta 2016, ki so postale prave svetovne zvezde, lani razveselili še 36 novih zmajevih mladičkov. Vseh 57 uspešno raste pod budno skrbjo ekipe Postojnske jame in… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem