Povezane novice

Auschwitz ni padel z neba

Slovenske novice 27.01.2023
Na današnji dan pred 78 leti je namreč sovjetska Rdeča armada osvobodila nemško nacistično koncentracijsko taborišče Auschwitz-Birkenau. Svet se danes spominja žrtev holokavsta. Na današnji dan pred 78 leti je namreč sovjetska Rdeča armada… »

Slovesnost ob dnevu spomina na žrtve holokavsta minila tudi v znamenju kritik Rusije

RTV Slovenija 27.01.2023
Na območju nekdanjega nacističnega koncentracijskega taborišča Auschwitz-Birkenau je potekala osrednja slovesnost ob svetovnem dnevu spomina na žrtve holokavsta, ki je minila tudi v znamenju kritik Rusije zaradi vojne v Ukrajini. Glavna tema osrednje… »

Predsednica republike / »Zgodovini lahko prisluhnemo, čeprav je ne moremo spremeniti«

Mladina 27.01.2023
Predsednica republike Nataša Pirc Musar v poslanici ob mednarodnem dnevu spomina na žrtve holokavsta. Predsednica republike Nataša Pirc Musar je v poslanici ob mednarodnem dnevu spomina na žrtve holokavsta poudarila, da lahko zgodovini prisluhnemo… »

Pirc Musarjeva ob dnevu spomina na žrtve holokavsta: Nikoli več

SiolNET 27.01.2023
Predsednica republike Nataša Pirc Musar je v poslanici ob mednarodnem dnevu spomina na žrtve holokavsta poudarila, da lahko zgodovini prisluhnemo, čeprav je ne moremo spremeniti. Državljane je nagovorila, naj se uprejo izključevanju in sovraštvu… »

Svet 'mrtvih in črvov': 'Otroci morajo vedeti, da ne smeš stati in gledati'

24ur 27.01.2023
Svet se spominja žrtev holokavsta. Mineva 78 let, odkar je sovjetska Rdeča armada osvobodila nacistično koncentracijsko taborišče Auschwitz-Birkenau na Poljskem – in tam ob obletnici tudi pripravljajo slovesnost. Spomin na grozljive dogodke druge… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem