Povezane novice

Stroka glede združevanja muzejev razdeljena. Ministrica na dom prejela sovražno pismo.

RTV Slovenija 27.01.2023
Člani sveta zavoda Muzej novejše zgodovine Slovenije (MNZS) so ob ustanovitvi novega muzeja ministrstvo za kulturo pozvali, naj ponovno premisli o tej odločitvi. Strokovni svet MNZS-ja pa se je večinsko izrekel za nastanek novega muzeja. Oglasilo se… »

Ministrica za kulturo: Domov sem dobila sovražno pismo

SiolNET 27.01.2023
Ministrica za kulturo Asta Vrečko je na Twitterju sporočila, da je na domači naslov prejela sovražno pismo zaradi združevanja muzejev. V javnosti je v zadnjih dneh precej prahu dvignila odločitev vlade o združitvi Muzeja slovenske osamosvojitve in… »

79 izobražencev podpisalo ostro pismo proti vladnim čistkam v podjetjih, medijih in kulturnih ustanovah

Nova 24TV 27.01.2023
Golobova vlada se je znašla pod plazom kritik. (Foto: STA) Ostro odprto pismo proti ravnanju vlade je podpisalo 79 izobražencev. Pismo so poslali, ko je vlada danes serijo političnih čistk v podjetjih in medijih nadaljevala s predčasno odstavitvijo… »

Zaradi Muzeja osamosvojitve zdaj letijo že grožnje

Zurnal24 27.01.2023
Situacija z Muzejem osamosvojitve se še ne umirja, sedaj je Asta Vrečko deležna tudi že groženj. Polemika glede Muzeja osamosvojitve še ne pojenja. Ravno nasprotno, razmere se zaostrujejo s pošiljanjem grozilnih pisem. Ministrica za kulturo Asta… »

Znana v. d. direktorice združenega muzeja

Dnevnik 27.01.2023
Ministrica za kulturo Asta Vrečko je za vršilko dolžnosti direktorice Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije imenovala Natašo Robežnik. Potem ko je vlada prejšnji teden sprejela sklep o ustanovitvi novega javnega zavoda Muzej novejše in… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem