Povezane novice

“Poveljniki tujih mornaric vedo, kdo smo, in hočejo z nami sodelovati”

Primorske 30.01.2023
30. januarja 1993 se je v portoroški marini prvič predstavila mornariška enota samostojne Slovenije. 30 let kasneje 430. mornariški divizion šteje 140 pripadnikov - specialistov, ki jih cenijo tudi tuje vojske. Mornariški divizion je edina enota… »

Portorož: prenovljeni pomol in dvigala bodejo v oči

Primorske 30.01.2023
Pred Fakulteto za pomorstvo in promet v Portorožu se na nedavno podaljšanem in obnovljenem pomolu zaključuje nameščanje sistemov za spuščanje rešilnih in reševalnih čolnov v morje. Opraviti morajo še obremenitvene preizkuse, s katerimi bodo… »

Čaka samostojne podjetnike astronomski dvig prispevkov?

Primorske 30.01.2023
Samozaposleni po objavi znatnega zvišanja minimalne plače trepetajo pred zvišanjem mesečnih prispevkov. V zadnjih letih namreč ti skokovito rastejo. LJUBLJANA > Če so prispevki še leta 2019, pred epidemijo, znašali 372 evrov, so leta 2020 presegli… »

Podjetništvo bodo lahko razvijali, ne da bi se bali poplav

Primorske 30.01.2023
Občina Ajdovščina bo s podrobnim prostorskim načrtom omogočila nadaljnji razvoj Obrtne cone Batuje. Tega zdaj preprečuje velika poplavna ogroženost, zato bo treba najprej izpeljati protipoplavne ukrepe. Dva milijona evrov vredno naložbo bosta… »

Neznanca oropala Italijana

Primorske 30.01.2023
Iz Trsta naj bi se v soboto zvečer pripeljal domov v Sežano, ko je za stavbo banke NKBM izstopil iz avta, pa naj bi ga napadla dva moška. S topim predmetom ga je eden večkrat udaril po telesu, od njega sta zahtevala denar, in ker ga ni imel, sta mu… »

Strašljiva vožnja po “panoramski “cesti iz Renč proti Temnici

Primorske 30.01.2023
Požar, ki je poleti divjal po Krasu, je uničil tudi drevesa ob ozki, strmi in vijugasti občinski cesti, ki iz Renč vodi proti Temnici. Pogled v dolino je zdaj za marsikoga zastrašujoč in vožnja po tej cesti zato precej neprijetna. Občina namerava… »

Prevoz je migrantom organiziral kar z avtobusom

Primorske 30.01.2023
Novembra lani je Ibrahim Sibomana iz Burundija skušal v bližini novogoriške železniške postaje ilegalno čez mejo v Italijo spraviti 20 tujcev, ki so bili brez dokumentov za bivanje pri nas. Preiskovalni sodnik je zanj odredil pripor. Na sodišču je… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem