Povezane novice

Nekdanji šef Sove o vohunih v Sloveniji: Tega je več, kot si javnost predstavlja

SiolNET 30.01.2023
Če bosta v Ljubljani prijeta domnevna ruska vohuna spoznana za kriva, ju v Sloveniji čaka zapor. Izročitev v Rusijo v tem primeru ne pride v poštev, pojasnjuje nekdanji direktor Sove Janez Stušek. Dodaja, da je pripadnikov tujih obveščevalnih… »

"Slovenija je za obveščevalce izjemno zanimiva država"

SiolNET 30.01.2023
Slovenija je po navedbah nekdanjega direktorja vojaške obveščevalne službe Marjana Miklavčiča močno vpeta v obveščevalno-varnostni segment, zato je iz političnega, gospodarskega in vojaškega vidika zelo zanimiva za tuje obveščevalce… »

SOVA ODKRILA RUSKA VOHUNA: Prijeli so ju v najeti pisarni v Ljubljani

Regional 30.01.2023
Sova je odkrila in v sodelovanju z Nacionalnim preiskovalnim uradom (NPU) priprla dva tuja državljana, ki sta obdolžena vohunjenja za Rusijo, so poročanje časnika Delo in spletnega portal Siol za STA potrdili na Okrožnem državnem tožilstvu v… »

Benedejčič: Ta, ki sta v postopku, pripadata zelo posebni vrsti obveščevalcev

RTV Slovenija 30.01.2023
Dobro je, če dejavnosti tajne službe ostanejo tajne, a ko so enkrat izpolnjeni vsi elementi kaznivega dejanja, je Sova dolžna naznaniti kaznivo dejanje, pravi nekdanji direktor Sove Janez Stušek. Odmeva novica o prijetju dveh domnevnih ruskih vohunov… »

Prijeli domnevna ruska vohuna v Sloveniji. Tanja Fajon: MZZ v zvezi z aretacijo ne vodi aktivnosti.

RTV Slovenija 30.01.2023
Slovenska obveščevalno-varnostna agencija je v Ljubljani odkrila in priprla tuja državljana, ki sta obdolžena vohunjenja za Rusijo. Gre za moškega in žensko, ki naj bi vohunila pod pretvezo trgovanja z umetninami, v Ljubljani pa imata tudi dva… »

'Aretacija domnevnih ruskih vohunov bi lahko bila največji uspeh Sove doslej'

24ur 30.01.2023
Organi pregona so pred časom aretirali dva tuja državljana in vsi znaki kažejo na to, da pripadata tuji obveščevalni službi, je potrdil državni sekretar za nacionalno in mednarodno varnost v kabinetu premierja Andrej Benedejčič. Če se izkaže… »

Domnevna vohuna aretirali v Črnučah, v Sloveniji delovala najmanj šest let

24ur 30.01.2023
Klobčič okrog prijetja ruskih agentov, ki sta delovala v Ljubljani, se razvija. Zunanja obveščevalna služba Ruske federacije (SVR) je med drugim vlekla niti za vrati umetniške galerije Art Gallery 5'14, ki je od leta 2018 delovala v Ljubljani, ter… »

»Aretacija domnevnih ruskih vohunov bi lahko bila največji uspeh Sove doslej«

Mladina 30.01.2023
Vsi znaki kažejo na to, da aretirana tuja državljana pripadata tuji obveščevalni službi, je potrdil državni sekretar za nacionalno in mednarodno varnost v kabinetu premierja Andrej Benedejčič. Organi pregona so pred časom aretirali dva tuja… »

Fajonova o ruskih vohunih: Gre za resno in mednarodno odmevno zadevo

SiolNET 30.01.2023
Organi pregona so pred časom aretirali dva tuja državljana in vsi znaki kažejo na to, da pripadata tuji obveščevalni službi, je danes potrdil državni sekretar za nacionalno in mednarodno varnost v kabinetu premierja Andrej Benedejčič. Če se… »

Ruski vohuni v Sloveniji in v Evropi: Pri nas le izjemoma za zapahe

Dnevnik 30.01.2023
Domnevna ruska vohuna z argentinskim potnim listom Maria Rosa Mayer Munos in Ludwig Gisch sta imela sedež v Parmovi ulici v Ljubljani (v stavbi Lesnine), sta poročala časnik Delo in portal siol.net, Slovenska obveščevalno-varnostna agencija je o… »

Ruska speča agenta naj bi živela v najeti hiši na območju Črnuč

Necenzurirano 30.01.2023
Znanih je nekaj več informacij o vohunskem paru, ki je deloval v Ljubljani. V naravi vohunskega dela je, da delujejo na skrivaj, pod krinko, zato vsako njihovo razkritje v tako majhni državi kot je Slovenija povzroči senzacijo. Poročali smo, da je… »

To je hiša v Črnučah, kjer sta živela ruska vohuna #foto #video

SiolNET 30.01.2023
Po naših informacijah naj bi v Ljubljani prijeta domnevna ruska vohuna, ki sta v partnerski zvezi, z mladoletnima otrokoma kot najemnika živela na Primožičevi ulici 35 v Črnučah. Oba sta imela državljanstvo in potni list tretje države in se nista… »

Klemen Grošelj: Največji uspehi obveščevalcev ne pridejo v javnost

Delo 30.01.2023
Državni sekretar za nacionalno varnost Andrej Benedejčič je potrdil, da je slovenska obveščevalna agencija razbila rusko vohunsko gnezdo v Ljubljani. Na razkritje Dela, da je Slovenska obveščevalno-varnostna agencija odkrila in skupaj z NPU priprla… »

"Mreža, ki je delovala v devetdesetih letih, se je očitno ponovno oblikovala"

Zurnal24 30.01.2023
Če se izkaže, da gre za vohuna, bo to po njegovi oceni največji uspeh slovenske obveščevalne agencije doslej. Organi pregona so pred časom aretirali dva tuja državljana in vsi znaki kažejo na to, da pripadata tuji obveščevalni službi, je danes… »

Benedejčič: Aretacija domnevnih ruskih vohunov bi lahko bila največji uspeh Sove doslej

Primorske 30.01.2023
Organi pregona so pred časom aretirali dva tuja državljana in vsi znaki kažejo na to, da pripadata tuji obveščevalni službi, je danes potrdil državni sekretar za nacionalno in mednarodno varnost v kabinetu premierja Andrej Benedejčič. Če se… »

Objavljamo pogovor z žensko, ki je spoznala rusko vohunko iz Ljubljane

SiolNET 30.01.2023
"Gospo sem spoznala oktobra lani na sejmu umetnin v Zagrebu. Povedala mi je, da ima svojo galerijo, na sejmu je bila že drugič, jaz sem razstavljala prvič. Bila je izjemno simpatična, povabila me je, naj se oglasim na kavi, ko bom naslednjič v… »

Kako poslujeta podjetji v lasti ruskih vohunov?

Delo 30.01.2023
Sova je razbila rusko vohunsko mrežo. Po javnih podatkih smo analizirali podjetji, ki sta služili za krinko. Slovenski obveščevalno-varnostni agenciji (Sova) je uspel veliki met. Odkrila in priprla je dva tuja državljana, ki sta obdolžena vohunjenja… »

Vohunska afera: kdo sta tujca, ki ju je odkrila Sova

Necenzurirano 30.01.2023
Po naših podatkih gre za moškega in žensko, zakonca, ki imata državljanstvo Argentine, v Ljubljano pa sta prišla najpozneje leta 2017. Znani sta tudi njuni identiteti v Sloveniji. Na dan prihajajo nove podrobnosti odmevne akcije Slovenske… »

V Ljubljani priprli ruska vohuna

Mladina 30.01.2023
Osumljencema grozi skupaj do osem let zapora, operacij pa naj ne bi izvajala zgolj v Sloveniji, temveč tudi v tujini. Slovenska obveščevalno-varnostna agencija (Sova) je odkrila in v sodelovanju z Nacionalnim preiskovalnim uradom (NPU) priprla dva tuja… »

Vse več ruskih vohunov

Mladina 30.01.2023
Evropske države so vse bolj pozorne na morebitno rusko vohunjenje. Evropske države so v zadnjih letih vse bolj pozorne na morebitno rusko vohunjenje med njihovimi oboroženimi silami, obveščevalnimi službami in drugimi državnimi institucijami… »

Sova priprla dva ruska vohuna, ukrajinski veleposlanik že lani svaril, da je Ljubljana leglo ruskih vohunov

Nova 24TV 30.01.2023
Rusko veleposlaništvo, fotografija je simbolična. (Foto: Wikimedijina zbirka) Slovenska obveščevalno-varnostna služba (SOVA) naj bi priprla dva ruska vohuna, pri pregonu pa naj bi sodeloval tudi NPU, poroča STA. Tuja državljana, ki sta obdolžena… »

V Ljubljani odkrili in priprli ruska vohuna

Primorske 30.01.2023
Slovenska obveščevalno-varnostna agencija (Sova) je odkrila in v sodelovanju z Nacionalnim preiskovalnim uradom (NPU) priprla dva tuja državljana, ki sta obdolžena vohunjenja za Rusijo, poročata časnik Delo in spletni portal Siol. Ruska agenta so… »

Sova v Ljubljani odkrila in priprla dva ruska vohuna

Zurnal24 30.01.2023
Slovenska obveščevalno-varnostna agencija (Sova) je odkrila in skupaj z NPU priprla je dva tuja državljana, ki sta obdolžena vohunjenja za Rusijo. Na okrožnem državnem tožilstvu v Ljubljani so za časnik potrdili neuradno informacijo, da so na… »

V Ljubljani prijeli ruska vohuna!

Slovenske novice 30.01.2023
Sova je razkrinkala in skupaj z Nacionalnim preiskovalnim uradom priprla dva tuja državljana, obdolžena vohunjenja za Rusijo. Delovala pod krinko podjetnikov. Živahna dejavnost ruskih agentov, ki jo od začetka vojne v Ukrajini opažajo po vsej Evropi… »

Rusko vohunsko gnezdo

Delo 30.01.2023
Slovenska obveščevalno varnostna agencija je odkrila in skupaj z NPU priprla tuja državljana, ki sta vohunila za Rusijo. Slovenski obveščevalno varnostni agenciji (SOVA) je uspel veliki met. Odkrila in priprla je dva tuja državljana, ki sta… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem