Povezane novice

Slovenija na indeksu zaznave korupcije zdrsnila rekordno nizko

Primorske 31.01.2023
Namesto vedno uspešnejša, Slovenija postaja vedno slabša pri preprečevanju korupcije v javnem sektorju. Tokratni indeks zaznave korupcije kaže, da je naša država na rekordno nizki ravni; poslabšala se je v primerjavi z lani in tudi sicer že deset… »

Han in Vatovec o padcu Slovenije na indeksu korupcije: Politika se mora zamisliti in ukrepati

Dnevnik 31.01.2023
Padec Slovenije na indeksu zaznave korupcije po besedah ministra za gospodarstvo, turizem in šport Matjaža Hana ni dober podatek. »Vlada in slovenska politika nasploh se mora zamisliti in narediti vse, da bomo na teh lestvicah višje,« je dejal v… »

Pri zaznavi korupcije Slovenija na zgodovinskem dnu, Han: Politika se mora zamisliti #video

SiolNET 31.01.2023
Transparency International v današnjem poročilu Indeksa zaznave korupcije (CPI) za leto 2022 razkriva, da je Slovenija z oceno 56/100 dosegla svoj zgodovinsko najnižji rezultat. V desetih letih indeksa je nazadovala za skupno pet točk in ostaja… »

KPK in vlada se otepata odgovornosti za vse večjo pojavnost korupcije

Nova 24TV 31.01.2023
Robert Šumi, predsednik Komisije za preprečevanje korupcije (Foto: STA) Slovenija je v lanskem letu na indeksu zaznave korupcije (CPI) ponovno nazadovala in dosegla zgodovinsko dno, ugotavljajo v nevladni mednarodni organizaciji Transparency… »

Pri zaznavi korupcije Slovenija na zgodovinskem dnu, minister Han pa takole

Slovenske novice 31.01.2023
»To ni dober podatek,« je poročilo mednarodne organizacije Transparency International komentiral gospodarski minister. Padec Slovenije na indeksu zaznave korupcije po besedah ministra za gospodarstvo, turizem in šport Matjaža Hana ni dober podatek… »

KPK rezultati glede na dogajanje niso presenetili

Delo 31.01.2023
V zadnjem letu je korupcija nenehno polnila medijske vsebine, obenem pa v Sloveniji nismo naredili strateških premikov na bolje, so prepričani v KPK. Kot je na spletni strani zapisala Komisija za preprečevanje korupcije (KPK), danes objavljeni podatki… »

Slovenija na indeksu zaznave korupcije spet na zgodovinskem dnu

Delo 31.01.2023
Od sto možnih točk smo leta 2022 dosegli le dobro polovico: 56, kar zadošča za 41. mesto na globalni ravni. Izenačeni smo s Češko, Gruzijo in Italijo. Nevladna mednarodna organizacija Transparency International (TI) s sedežem v Berlinu je objavila… »

Slovenija na indeksu zaznave korupcije najslabše v zgodovini

Dnevnik 31.01.2023
Slovenija je v lanskem letu na indeksu zaznave korupcije (CPI) ponovno nazadovala in dosegla zgodovinsko dno, ugotavljajo v nevladni mednarodni organizaciji Transparency International. Lani je država nazadovala za eno točko in se s 56 točkami uvrstila… »

KPK / »Zaradi korupcije so v Sloveniji nujne spremembe«

Mladina 31.01.2023
Rekordno nizka ocena Slovenije na indeksu zaznave korupcije (CPI) kaže na to, da je čas za spremembe, preiti je treba od besed k dejanjem, opozarjajo v Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK). Rekordno nizka ocena Slovenije na indeksu zaznave… »

Slovenija na indeksu zaznave korupcije dosegla najslabši rezultat do zdaj

RTV Slovenija 31.01.2023
Po zadnjih podatkih indeksa zaznane korupcije se stanje v Sloveniji slabša. S 56 točkami je v 10 letih nazadovala za pet točk in občutno zaostaja za evropskim povprečjem. Zgodovinsko slabe rezultate ima sicer skoraj tretjina držav zahodne Evrope in… »

Evropa / Zgodovinsko nizki rezultati v boju proti korupciji

Mladina 31.01.2023
Zaskrbljujoče ugotovitve nevladne organizacije Transparency International (TI) ob objavi indeksa zaznave korupcije v javnem sektorju (CPI) za leto 2022. V boju proti korupciji je skoraj tretjina držav v Zahodni Evropi in EU dosegla zgodovinsko nizke… »

Korupcija / Slovenija dosegla zgodovinsko dno

Mladina 31.01.2023
Med 180 državami je Slovenija v letu 2022 zasedla 41. mesto. Slovenija je v lanskem letu na indeksu zaznave korupcije (CPI) ponovno nazadovala in dosegla zgodovinsko dno, ugotavljajo v nevladni mednarodni organizaciji Transparency International. Med 180… »

Indeks korupcije: Tako slabo pri nas še ni bilo

Zurnal24 31.01.2023
Slovenija na indeksu zaznave korupcije najslabše doslej. Slovenija je v lanskem letu na indeksu zaznave korupcije (CPI) ponovno nazadovala in dosegla zgodovinsko dno, ugotavljajo v nevladni mednarodni organizaciji Transparency International. Lani je… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem