Povezane novice

V veljavi nov zakon: to so spremembe, ki jih uvaja družinski zakonik

Slovenske novice 31.01.2023
V skladu s spremembami zakonska zveza ni več življenjska skupnost moža in žene, ampak življenjska skupnost dveh oseb. Spremembe družinskega zakonika, po katerih je zakonska zveza življenjska skupnost dveh oseb in ki omogočajo posvojitev otroka… »

Mesec: "Danes je poseben dan"

Zurnal24 31.01.2023
Po besedah ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je danes poseben dan, saj se je po več kot 30 letih prizadevanj odpravila diskriminacija zoper istospolne pare. Po več kot 30 letih prizadevanj, ki so se začela v civilni družbi… »

V veljavo stopa spremenjen družinski zakonik. To bo od danes drugače. #video

SiolNET 31.01.2023
Danes v veljavo stopa Zakon o spremembah Družinskega zakonika, ki spreminja definicije zakonske zveze ter zunajzakonske skupnosti za raznospolne in istospolne partnerje. Zakon po novem določa, da je zakonska zveza življenjska skupnost dveh oseb, ne… »

Veljati začele spremembe družinskega zakonika – zakonska zveza odslej skupnost dveh oseb

RTV Slovenija 31.01.2023
Veljati so začele spremembe družinskega zakonika, po katerih zakonska zveza ni več življenjska skupnost moža in žene, ampak življenjska skupnost dveh oseb, in ki omogočajo posvojitev otroka tudi istospolnemu paru. Prejšnja ureditev je bila… »

Pirc Musar ob uveljavitvi sprememb družinskega zakonika: Človekove pravice niso ne leve ne desne

Dnevnik 31.01.2023
Človekove pravice niso ne leve ne desne, so univerzalne in jih imamo vsi, je ob današnji uveljavitvi sprememb družinskega zakonika poudarila predsednica republike Nataša Pirc Musar. Predvsem pa človekove pravice po njenih besedah nikoli niso… »

Zakonska zveza kot življenjska skupnost dveh oseb odslej tudi v družinskem zakoniku

Primorske 31.01.2023
Spremembe družinskega zakonika, po katerih je zakonska zveza življenjska skupnost dveh oseb in ki omogočajo posvojitev otroka tudi istospolnemu paru, so danes začele veljati. Ob tej priložnosti bo minister za delo, družino, socialne zadeve in enake… »

ISTOSPOLNI PARI IZENAČENI Z RAZNOSPOLNIMI, NASLEDNJI KORAK: Dostop samskim ženskam do oploditve z biomedicinsko pomočjo

Regional 31.01.2023
Predstavniki Levice in Legebitre so današnji dan označili za poseben, saj so začele veljati spremembe družinskega zakonika, ki izenačujejo istospolne pare z raznospolnimi. Pred družbo je še naloga odprave diskriminacije samskih žensk pri dostopu… »

Istospolni pari izenačeni pri posvajanju otrok, to so ključni kriteriji

Zurnal24 31.01.2023
Z današnjim dnem je v veljavo stopila sprememba družinskega zakonika, ki omogoča posvojitev otroka istospolnemu paru, prav tako pa tudi spreminja pojem zakonske zveze – zakonska zveza je življenjska skupnost dveh oseb. Državni zbor je po… »

Družinski zakonik – poteptana referendumska volja in posvojitve otrok istospolnih parov

Nova 24TV 31.01.2023
Luka Mesec (Foto: RW Vlade RS) Spremembe družinskega zakonika, po katerih je zakonska zveza življenjska skupnost dveh oseb (ne več moža in žene) in ki omogočajo posvojitev otroka tudi istospolnemu paru, so danes začele veljati. S tem sta se… »

Zakonska zveza kot življenjska skupnost dveh oseb od danes tudi v družinskem zakoniku

Mladina 31.01.2023
V skladu s spremembami zakonska zveza ni več življenjska skupnost moža in žene, ampak življenjska skupnost dveh oseb. Spremembe družinskega zakonika, po katerih je zakonska zveza življenjska skupnost dveh oseb in ki omogočajo posvojitev otroka… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem