Povezane novice

V evrskem območju lani 3,5-odstotna rast BDP-ja

RTV Slovenija 31.01.2023
Po prvih ocenah evropskega statističnega urada Eurostat je imelo evrsko območje v celotnem lanskem letu 3,5-odstotno rast BDP, Evropska unija pa 3,6-odstotno. Podatki za Slovenijo še niso vključeni. Območje z evrom je v zadnjem četrtletju lani na… »

Območje evra lani s 3,5-odstotno rastjo BDP

Dnevnik 31.01.2023
Območje z evrom je v zadnjem četrtletju lani na četrtletni ravni zabeležilo 0,1-odstotno rast, na medletni pa 1,9-odstotno. Rast BDP celotne EU se medtem na ravni trimesečja ni spremenila, na medletni ravni pa je bila 1,8-odstotna. V celotnem letu… »

EU in evrodežela v 2022 z rastjo, ki pa se upočasnjuje

Delo 31.01.2023
Na letni ravni se je BDP povečal za 3,5 odstotka, v zadnjem lanskem trimesečju pa so nekatere države doživele četrtletni upad. Gospodarska rast v Evropi se je proti koncu leta 2022 opazno umirila, v celotnem lanskem letu pa je evrskem območju… »

Mednarodni denarni sklad optimistično o svetovni gospodarski rasti

SiolNET 31.01.2023
Mednarodni denarni sklad (IMF) je v svojem dopolnjenem poročilu o svetovnih gospodarskih obetih (WEO) izboljšal napoved za letošnjo svetovno gospodarsko rast, in sicer glede na zadnje redno poročilo jeseni lani za 0,2 odstotne točke na 2,9 odstotka… »

Mednarodni denarni sklad izboljšal oceno svetovne gospodarske rasti za letošnje leto

RTV Slovenija 31.01.2023
Mednarodni denarni sklad je malce izboljšal svojo oceno svetovne gospodarske rasti za letošnje leto zaradi "presenetljivo odpornega" povpraševanja v ZDA in Evropi, nižanja stroškov energije in opustitve protikoronskih ukrepov na Kitajskem. IMF je v… »

Recesije ne bo, dinamika rasti se bo naslednje leto še povečala

Delo 31.01.2023
IMF je napovedi gospodarske rasti rahlo izboljšala, glavna izziva ostajata vojna v Ukrajini in inflacija. V nadaljevanju preberite: Mednarodni denarni sklad (IMF) je zaradi »pozitivnih presenečenj in večje odpornosti številnih držav« svoje… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem