Povezane novice

Kaas: “To je bila dobra ideja, ki je, žal, umrla”

Primorske 01.02.2023
“Moj interes je bil, da dosežem čim večjo ceno, logično,” je poudaril avstrijski poslovnež Dieter Kass na sojenju zaradi domnevno škodljivega posla, ki ga je nekdanja uprava Luke Koper pod vodstvom Roberta Časarja z njim sklenila v letu 2008… »

S kamero nad namerno poškodovanje zabojnikov

Primorske 01.02.2023
Kar so v Komunali Izola napovedali pred dobrim letom - vzpostavitev video nadzora nad zbiralnicami odpadkov - zdaj uresničujejo: ob podzemnem ekološkem otoku v parku Borisa Benčiča na Velikem trgu so včeraj postavili kamero. Tovrstni nadzor… »

Dvorec ne bo več kamen sosedskega spora, ampak kraj sodelovanja

Primorske 01.02.2023
“Mi si želimo sodelovanja z univerzo in dobil sem občutek, da si tudi univerza želi sodelovati z nami,” je župan Anton Lavrenčič pospremil soglasje svetnikov osnutku sodne poravnave, s katero želita občina in Univerza v Novi Gorici končati… »

Se bo število sežanskih občinskih svetnikov povečalo?

Primorske 01.02.2023
“Ker je število prebivalcev občine preseglo 13.700, se približujemo točki, ko bi se lahko začeli pogovarjati o povečanju števila članov občinskega sveta,” ugotavlja sežanska komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. Prvi korak… »

Ni več Spomenik NOB, a bo proslavila jubilej

Primorske 01.02.2023
Učenci Osnovne šole Milojke Štrukelj in domači šolarji, katerih šola že dolgo ne nosi več imena Spomenik NOB, se desetletja skupaj poklonijo spominu na 27. januarja 1944 pobite tečajnike. Domača šola bo prihodnji teden praznovala 50. jubilej… »

Dobri nastopi v domačem prvenstvu so Kotniku odprli vrata tujih trgov

Primorske 01.02.2023
Pred koprskimi nogometaši je sklepni del priprav na domači Bonifiki, ekipa za nadaljevanje sezone pa je tudi že določena. Toda kakšna sprememba vendarle ni izključena, saj sta med pripravami v Turčiji dva nosilca igre zbudila pozornost tujih… »

Če ne bodo pridobili zemljišč, bodo milijoni države šli po vodi

Primorske 01.02.2023
Mestna občina se je z direkcijo za vode dogovorila, da bo ta financirala 15 milijonov evrov za poplavno varnost v Novi Gorici, Liskurju in v vasi Potok pri Dornberku. Občina mora do konca junija pridobiti dokumentacije in zemljišča. “Intenzivno… »

Ob novi kolesarski poti bi oblikovali butično ponudbo

Primorske 01.02.2023
V Kulturno-razvojnem društvu Venček iz Dutovelj so dali pobudo za povezovanje štirih krajevnih skupnosti Dutovlje, Križ, Tomaj in Pliskovica ob novi kolesarski poti, ki bo do konca leta povezala občini Sežana in Komen. Želijo si, da bi novi poti… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem