Povezane novice

Koalicijski vrh: Vlada obljublja višje plače in dostopnejša stanovanja

Dnevnik 01.02.2023
Cilj je, da v javnem sektorju ne bi bilo več plač, nižjih od minimalne, in da bi bile najvišje sedemkrat višje od najnižjih, je na Brdu pri Kranju dejal premier Robert Golob. Vladna koalicija je do leta 2026 napovedala tudi vzpostavitev sistema, ki… »

Z novo plačno reformo bi radi razdrli “pajkovo mrežo”

Primorske 01.02.2023
Koalicijski partnerji se ne slepijo več s tem, da v javnem sektorju sploh še obstaja enotni plačni sistem. Reforma tega, kar je nastalo iz njega od uveljavitve leta 2008 do zdaj, bo morda trajala več let, je po koalicijskem vrhu povedal predsednik… »

Po vrhu koalicije: Golob razkril, kako bo vlada spreminjala plače

Slovenske novice 01.02.2023
Napovedali so številne reforme. Premier Robert Golob, ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon in minister za delo Luka Mesec so po današnjem srečanju članov vlade s poslanci koalicije stopili pred kamere. Na Brdu pri Kranju so obravnavali… »

Minister Maljevac: Do leta 2026 pet tisoč stanovanj, po tem po tri tisoč na leto

RTV Slovenija 01.02.2023
Cilj koalicije je do konca mandata vzpostaviti dolgoročno vzdržen sistem, ki bo omogočal gradnjo 3000 javnih stanovanj na leto. Nosilec bo republiški stanovanjski sklad. Obravnava predloga reforme stanovanjskega trga je bila ena od točk današnjega… »

Koalicijski vrh: "V javnem sektorju ne bo več plač, nižjih od minimalne."

RTV Slovenija 01.02.2023
Koalicijski vrh je postavil izhodišča za reformo sistema plač v javnem sektorju, ki se bo začela pri najnižjih razredih, in za stanovanjsko politiko. Na prvem koalicijskem vrhu so uskladili stališča do priprave zdravstvene reforme, tokrat pa sta… »

S plačno reformo nad pajkovo mrežo

Delo 01.02.2023
S prenovo bi vzpostavili tri skupine, v katerih bi bilo šest plačnih stebrov, izhodiščni razred pri minimalni plači. V nadaljevanju preberite: »Reforma je bistveno več, kot je pogovarjanje o odpravi anomalij. Vzpostaviti moramo pravična plačna… »

Plače javnih uslužbencev po novem: Golob razkril osnutek novega sistema

Zurnal24 01.02.2023
Koalicija je na Brdu pri Kranju danes obravnavala reformo javnega plačnega sistema in reformo stanovanjskega trga. "Pri plačnem sistemu vlada ocenjuje, da že nekaj časa enotnega sistema pri plačah ni, zato ga bodo reformirali. Eden od korakov na tej… »

Tako bo vlada reševala stanovanjsko problematiko

Slovenske novice 01.02.2023
Napovedujejo vzpostavitev sistema, ki bi na leto zgradil 3000 javnih stanovanj. Cilj koalicije je do konca mandata vzpostaviti dolgoročno vzdržen sistem, ki bo omogočal gradnjo 3000 javnih stanovanj na leto. Nosilec bo republiški stanovanjski sklad… »

Premier Golob: Naredili bomo vse, da se sedanji sistem pajkove mreže v celoti in dokončno odpravi

Necenzurirano 01.02.2023
Na Brdu pri Kranji se je danes odvil nov koalicijski vrh, na katerem so pretresali izhodišča za letos napovedanih vladnih reform. Na mizi so imeli predvsem reformo plačnega sistema in stanovanjsko politiko. Odločitve, ki so jih sprejeli na današnjem… »

Golob: Nedopustno je, da imamo plačne razrede, ki so pod minimalno plačo

Delo 01.02.2023
Na vrhu koalicije so obravnavali izhodišča za reformo plačnega sistema v javnem sektorju in stanovanjske politike. Koalicija je na Brdu pri Kranju nadaljevala s obravnavo izhodišč za letos napovedanih vladnih reform. »Nadaljujemo z dvema točkama… »

Golob: Nedopustno je, da imamo plačne razrede pod minimalno plačo #video

SiolNET 01.02.2023
Koalicijski partnerji so na Brdu pri Kranju začrtali izhodišča reforme plačnega sistema v javnem sektorju. Reformo bodo začeli na spodnjem delu plačne lestvice in z odpravo plačnih nesorazmerij, v nadaljevanju bodo iskali skupno osnovo za… »

Golob o plačnem sistemu: "Ne bo enotni, popolnoma drugačen bo."

Zurnal24 01.02.2023
Znana prva izhodišča. "Nadaljujemo z dvema točkama, najprej plačni sistem, ne bom ga več imenoval enotni, ker bo ta popolnoma drugačen, druga točka pa, kako narediti preboj na področju stanovanjske politike," je ob prihodu na vrh koalicije dejal… »

Sindikati nestrpno pričakujejo Golobovo odločitev

Zurnal24 01.02.2023
Koalicijski vrh na Brdu pri Kranju danes o reformi sistema plač v javnem sektorju. Koalicijski vrh se bo danes sestal na Brdu pri Kranju in začrtal izhodišča reforme plačnega sistema v javnem sektorju, pa tudi stanovanjske politike. To bosta glede na… »

Popravljanje porušenih plačnih razmerij

Delo 01.02.2023
Po predstavitvi izhodišč za reformo plačnega sistema javnega sektorja bodo sledila pogajanja s sindikati. V nadaljevanju preberite: Marsikateri direktor socialnovarstvenega zavoda zasluži manj kot v isti instituciji zaposlen strokovni delavec… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem