Povezane novice

Bo osrednje prizorišče EPK urejeno do leta 2025?

Primorske 02.02.2023
Načrtovana prenova Trga Evrope in okolice, ki bo ključno prizorišče Evropske prestolnice kulture, se vleče po polžje. Za zdaj še niso izbrali projektantov, kaj šele gradbincev, tudi o tem, kakšen bo objekt na meji, še ni dogovora. Časa pa… »

Borut Rojc prestopil v SDS

Primorske 02.02.2023
Komaj dva meseca po lokalnih volitvah, na katerih je bivši župan Emil Rojc v drugem krogu doživel poraz proti Gregorju Kovačiču, nezaupnico pa je dobila tudi njegova Povezovalna lista Emila Rojca (Pler), ki je število članov skoraj prepolovila, se… »

Kdo bo novi notranji minister?

Primorske 02.02.2023
Kdo bo novi notranji minister? Neuradno ima največ možnosti za prevzem resorja Boštjan Poklukar, a v igri ostajajo tudi drugi kandidati. SLOVENIJA > Predsednik vlade Robert Golob je napovedal, da bo javnosti v kratkem predstavil uradnega kandidata za… »

Zabodla ga je naravnost v srce

Primorske 02.02.2023
“Tresel me je in kričal: Ubil te bom, ubil te bom. Če te ne bom imel jaz, te ne bo imel nihče. Ustrašila sem se za svoje življenje,” je v torek na koprskem sodišču Barbara Filipčič opisovala zadnje trenutke, preden je z nožem naravnost v… »

Kdo so ljudje, ki sestavljajo kabinet župana Andreja Korenike?

Primorske 02.02.2023
Kdo so tisti, ki stojijo v prvi liniji ob piranskem županu Andreju Koreniki? S kom si deli svoje želje in skrbi, s kom kuje strategije razvoja in na rešeto daje, kar je uresničljivo in kaj ne? Komu najbolj zaupa? Predstavljamo kabinet župana Andreja… »

Odnesli za 10.000 evrov katalizatorjev

Primorske 02.02.2023
Počakali so, da so v skladišču podjetja za razgradnjo avtomobilov v Divači zbrali veliko katalizatorjev, nato pa vlomili v objekt in jih ukradli v približni vrednosti 10.000 evrov. Katalizatorje tatovi lahko potem prodajajo naprej ali pa iz njih… »

Štiri prijave na razpis za direktorja ankaranske občinske uprave

Primorske 02.02.2023
Župan Gregor Strmčnik se bo prihodnje dni pogovarjal s štirimi posamezniki, ki so se prijavili na javni natečaj za direktorja ankaranske občinske uprave. Odločitev, ali bo Iztok Mermolja znova postal direktor ali ga bo zamenjal kdo drug, bo znana… »

Popolnoma nov svet KS mesto Idrija

Primorske 02.02.2023
Nov svet KS mesto Idrija je odločen, da Idrijčane, prebivalce Bele in Čekovnika pritegne k aktivnemu sodelovanju in reševanju problemov. Za uvod bo odprl pisarno in spletni naslov za stike z njimi in obudil zamrlo informiranje o svojem delu. IDRIJA >… »

Februar, mesec izpolnjevanja obrazcev

Primorske 02.02.2023
Za fizične osebe kot davčne zavezance sta ključna datuma, ko je treba finančni upravi (Furs) oddati vloge, 5. in 28. februar, pojasnjujejo pri Fursu. SLOVENIJA > Pomembne datume in obvestila so objavili na svoji spletni strani. Koledarček za fizične… »

Novi upravljalec parkirišča na območju Arga že podžgal Izolane

Primorske 02.02.2023
Novi upravljalec parkirišča Argolina, mariborsko podjetje Parkauto, je za včeraj napovedal začetek zaračunavanja parkirnine, še prej pa je z novimi ceniki podžgal številne Izolane. Nove table je namreč postavil s takšno naglico, da ni utegnil… »

Simultanka prvakov ali napet troboj za naslov?

Primorske 02.02.2023
Po dober mesec dolgem tekmovalnem premoru se ta konec tedna začenja drugi del državnega prvenstva za rokometaše. Glavno vprašanje je, ali in koliko časa bomo spremljali troboj za naslov prvaka. Koprčani se bodo spomladi poskušali še dvigniti po… »

Taboru bi rad pomagal do obstanka

Primorske 02.02.2023
Da je Luka Šušnjara zapustil koprskega prvoligaša, niti ni bilo posebno presenečenje. Bolj preseneča njegov prihod v Sežano, v prvoligaša, ki se na zadnjem mestu v ligi ne bori le za prvoligaško, temveč tudi za preživetje sežanskega članskega… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem