Povezane novice

Svetlana Makarovič vložila prošnjo za izročitev Prešernove nagrade

Delo 02.02.2023
Ker ni »nova nagrajenka«, upravni odbor Prešernovega sklada po njenem mnenju nima pristojnosti odločati o podelitvi njene nagrade, temveč zgolj o izročitvi. Upravni odbor Prešernovega sklada je v včerajšnji izjavi za javnost zavrnil domneve, da… »

UO Prešernovega sklada: Za ponovno podelitev nagrade Svetlani Makarovič ni pravne podlage

Primorske 02.02.2023
Upravni odbor (UO) Prešernovega sklada, ki odloča o dobitnikih Prešernovih nagrad, se je odzval na domneve, da bo Svetlani Makarovič Prešernova nagrada, ki jo je leta 2000 zavrnila, izročena na letošnji proslavi. Scenarij prireditve ne vključuje… »

Makarovićeva ne bo dobila Prešernove nagrade, vseeno bo na oder prišla po vseh štirih

Nova 24TV 02.02.2023
Koncert Nosil bom rdečo zvezdo, ki ga je pripravila Svetlana Makarovič. (Foto: STA) Ministrstvo za kulturo se je na vse pretege trudilo, da bi svoji ulični borki Svetlani Makarović vrnilo Prešernovo nagrado. Zdaj se je izkazalo, da so delali račune… »

Scenarij proslave brez nastopa Svetlane Makarovič, ki je napovedala prihod na oder ob koncu dogodka

RTV Slovenija 02.02.2023
Z Upravnega odbora Prešernovega sklada so zaradi domnev, ki so se razširile v javnosti, sporočili, da program prireditve 7. februarja v Cankarjevem domu ne vključuje nastopa Svetlani Makarovič, ki je leta 2000 zavrnila Prešernovo nagrado. Upravni… »

Scenarij Prešernove proslave ne vključuje nastopa Svetlane Makarovič

Mladina 02.02.2023
Upravni odbor Prešernovega sklada, ki odloča o dobitnikih Prešernovih nagrad, se je odzval na domneve, da bo Svetlani Makarovič Prešernova nagrada, ki jo je leta 2000 zavrnila, izročena na letošnji proslavi. Upravni odbor (UO) Prešernovega sklada… »

Svetlana Makarovič bo ostala brez nagrade, to je razlog

Zurnal24 02.02.2023
Makarovič za vrnitev nagrade ni vložila prošnje. Pesnici Svetlani Makarovič na letošnji podelitvi Prešernovih nagrad 7. februarja ne bodo vročili Prešernove nagrade za življenjsko delo, ki jo je pred 23 leti zavrnila. "Prišla bom na oder in… »

Svetlani Makarovič ne bodo vrnili Prešernove nagrade

SiolNET 02.02.2023
Pesnici Svetlani Makarovič na letošnji podelitvi Prešernovih nagrad 7. februarja ne bodo vročili Prešernove nagrade za življenjsko delo, ki jo je pred 23 leti zavrnila. Z Upravnega odbora Prešernovega sklada so namreč sporočili, da scenarij… »

Svetlani Makarovič ne bodo podelili zavrnjene nagrade

Dnevnik 02.02.2023
Upravni odbor Prešernovega sklada je sporočil, da na letošnji podelitvi Prešernovih nagrad ne bodo podelili tudi leta 2000 zavrnjene nagrade pesnici Svetlani Makarovič. Kot so zapisali, so se v javnosti razširile domneve, da bo Svetlani Makarovič… »

Novice dneva »

Zakaj je ESG tako visoko na agendi vodilnih

Finance.si pred eno uroše 1 povezana

Balon trga električnih vozil resno pušča

Finance.si pred eno uroše 1 povezana

NASVET Kako brati bilance

Finance.si pred eno uro
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem