Povezane novice

Malho bodo polnili prav do konca

Primorske 03.02.2023
Še 18 dni manjka do začetka ene največjih športnih prireditev pri nas, svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju v nordijskem centru v Planici. Včeraj so organizatorji javnosti predstavili nekaj podatkov in napotkov o prireditvi. LJUBLJANA >… »

Ohranjanje spomina na preteklost gorništva

Primorske 03.02.2023
Po poklicu veterinar, upokojeni Žarko Rovšček s koreninami na Mostu na Soči, še zdaleč ni bil zgolj v službi za dobrobit živali. V turbulentnih časih je vodil kobariško Kraš Planiko. Od mladih nog je zapisan planinarjenju, 50 let deluje v… »

Je za državo pes brez lastnika vreden “le” dva evra na dan?

Primorske 03.02.2023
Kmetijsko ministrstvo je na vsa zavetišča v državi naslovilo predlog pravilnika o merilih za izračun stroškov dnevne oskrbe psov in mačk, ki se plačujejo iz proračuna. Nad nizkimi cenami so ogorčeni v 16 slovenskih zavetiščih, tudi treh… »

Po sledeh arhitekta Otta Wagnerja na Bohinjski in Kraški progi

Primorske 03.02.2023
Januarja 2022 sem po dolgem preučevanju ostankov litoželezne ograje Solkanskega mostu, ki je bila nanj postavljena leta 1906, ugotovil, da avtorstvo te ograje izhaja iz dunajskega ateljeja znamenitega arhitekta Otta Wagnerja, očeta dunajske secesije… »

Ko nakupovalni voziček trči ob zid

Primorske 03.02.2023
“Rad si predstavljam, da sem korajžen, ko se v zahodni demokraciji anonimno izpostavljam in pozivam k vrednotam, v katere ne verjame več nihče: k miru, pravici, svobodi,” pravi Banksy, skrivnostni ulični umetnik, ki ga lahko do 10. aprila pobliže… »

Uroš Brežan: “Odgovor, kako naprej, so obnovljivi viri in najbrž tudi jedrska energija”

Primorske 03.02.2023
Po vodenju ministrstva za okolje in prostor je po reorganizaciji vlade Uroš Brežan postal minister za naravne vire in prostor, pristojen za ohranjanje narave, upravljanje voda in prostora. Nekdanji župan Tolmina je napovedal, da bodo skrb za naravo… »

Vodooskrba ostaja ključna naloga v Kanalu ob Soči

Primorske 03.02.2023
Vodooskrba ostaja ključna naloga v občini Kanal ob Soči, je videti iz predloga proračuna za letošnje leto. Porabili naj bi kar 13,5 milijona, 2,5 milijona več kot naj bi se steklo v blagajno občine. Župan Miha Stegel napoveduje tudi nove… »

Proračun stoji, v nove naložbe šele z marcem

Primorske 03.02.2023
Po nesoglasjih o zbirnem centru se trenja niso polegla. Z očitki, da je premalo razvojno naravnan in ni dobro pripravljen svetniki niso potrdili predloga proračuna. Ponovno bo na mizah februarja. “Z vsemi sem se pripravljen pogovoriti, skušal bom… »

Po Gorici sledi še prvoligaški test s Sežanci

Primorske 03.02.2023
V ajdovskem klubu je bilo po jesenskem delu druge slovenske nogometne lige veliko govora o tem, s kom in kako naprej. Naposled se zdi, da se je tresla gora, rodila pa miš. Primorje bo, kot kaže, tudi spomladanski del izpeljalo v aktualni vodstveni… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem