Povezane novice

Šola v Mirnu bo počakala na denar države

Primorske 06.02.2023
Po dveh letih, ko je Občina Miren-Kostanjevica vlagala milijone v urejanje šole in telovadnice v Mirnu, letos ne načrtuje velikih naložb. Dokončali bodo Kamp v Selah na Krasu, uredili nove tribune ob igrišču v Biljah, obnavljali gozdove po požaru… »

Iz knežjega mesta v pravljično deželo

Primorske 06.02.2023
Medtem ko je Aleks Vlah ob robu svetovnega prvenstva za rokometaše v telefonskem pogovoru za PN nakazal, da po letošnji sezoni s precejšnjo verjetnostjo zapušča vrste Celja, se je bržkone že (s)kuhal prestop, ki ga bo, kot kaže, popeljal v… »

Eni se pred tekmeci skušajo skriti, drugi pa nekoliko manj

Primorske 06.02.2023
Manj kot teden dni je do nadaljevanja prvoligaške nogometne sezone in čeprav se zunanja temperatura te dni znižuje, pa je med nogometnimi prvoligaši ta vse večja. Tudi trije primorski prvoligaši so odigrali generalke pred nadaljevanjem prvenstva… »

Zagotavljajo, da bodo odprli dom, hkrati pa ga ponujajo državi

Primorske 06.02.2023
Objekt doma upokojencev Vrtojba je obnovljen, uporabno dovoljenje pridobljeno, ministrstvo je opravilo pregled, v Domu upravljanje čakajo le še odločbo. Direktor Rok Cajzek zatrjuje, da želijo dom čim prej odpreti in da imajo za prve stanovalce… »

Izolan se je skobacal iz avta in zbežal

Primorske 06.02.2023
Kaj se je dogajalo v noči na nedeljo v ulici Ivana Regenta v Izoli in zakaj je 47-letni domačin trčil v tri avte in pristal na boku, ve samo omenjeni voznik. Po trku je namreč zbežal s kraja, dobrih sedem ur kasneje pa se je skesan zglasil na… »

Blizu najboljšim, zato ni daleč od boja za odličja

Primorske 06.02.2023
Novogoriška alpska smučarka Ana Bucik bo na svetovnem prvenstvu v Franciji prvo ime slovenske reprezentance v tehničnih disciplinah. Osnovni cilj 29-letne članice SK Gorica bo vsaj nov osebni mejnik - izboljšanje sedmega mesta kot njenega… »

Zaradi neprimernega obnašanja do učenk preiskujejo šoferja avtobusa

Primorske 06.02.2023
Sredi prejšnjega tedna je nekaj staršev vodstvu osnovne šole na Škofijah prijavilo neprimerno vedenje voznika šolskega avtobusa do nekaterih učenk. Po naših informacijah gre za 60-letnega domačina. Ravnateljica je staršem poslala dopis in primer… »

Novi lastnik Kaliča razočaran nad občino, ta pa nad njim

Primorske 06.02.2023
Letošnja zima je že sedma, od kar ima nekdanji smučarski center Kalič novega lastnika, a stanje je še vedno žalostno. Vsa infrastruktura klavrno propada, po dostopni cesti, ki je bila še do pred nekaj dnevi nesplužena, pa je občina promet uradno… »

Terme Krka obnavljajo zunanji bazen in depandanso Vila Park

Primorske 06.02.2023
Terme Krka ponovoletno zatišje v Strunjanu izkoriščajo za obnovo zunanjega bazena hotela Svoboda in bližnje depandanse Vila Park. Kljub gradbenim delom pa sprejemajo tako goste kot dnevne obiskovalce zdravilišča Talaso Strunjan. S poslovanjem in… »

Covidni dodatki se še niso povsem poslovili

Primorske 06.02.2023
Čeprav je epidemije že zdavnaj konec in je covid postal le še eden od virusov, s katerimi vsakodnevno živimo in večini družbe ne predstavlja več resne nevarnosti, se nekateri dodatki, ki jih zaradi covida prejemajo v zdravstvenem sektorju, še niso… »

Salonit je po porazu s Črnučami znova v nevarnosti

Primorske 06.02.2023
Odbojkarski ligaški boji v elitnih konkurencah niso prinesli presenečenj. Ljubljančani in Kamničanke gredo naproti ubranitvi naslova prvaka. Minuli vikend je bil najslabši za primorske prvoligaše, saj so ostali praznih rok vsi trije. Za Primorsko… »

Če kje, bi morali digitalizacijo otrokom prihraniti v vrtcih

Primorske 06.02.2023
Novi minister za vzgojo in izobraževanje Darjo Felda predlaga številne spremembe v šolskem sistemu. V svoji predstavitvi ministrske kandidature na odboru DZ-ja za izobraževanje, znanost, šport in mladino je verjetno največ prahu v javnosti dvignil s… »

Recepta za Škerbca niso uspeli najti

Primorske 06.02.2023
Ni prav pogosto, da so vse tekme kroga odigrane ve nem koncu tedna in v predvidenih terminih. V 17. krogu je bilo vnaprej jasno, da bo ena od primorskih ekip zagotovo slavila in v derbiju Portoroža in Postojne so brez težav slavili prvi, Sežana in… »

Novice dneva »

Kaj so ustavni sodniki ugotovili v primeru Jaklič?

Mladina pred eno uroše 2 povezani

STE KJE VIDELI MOJCO?

Gorenjski utrip pred 4 uramiše 5 povezanih

Socialni dialog po več mesecih zastoja znova obujen

Delo pred dvema uramaše 3 povezane
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem