Povezane novice

V Postojni bo moralo pasti več deset dreves

Primorske 07.02.2023
Kar 28 urbanih dreves od 115 pregledanih v Postojni je močno poškodovanih in propadajo, zaradi česar so nevarna za okolico in jih je zato treba čim prej odstraniti. Tako izhaja iz arborističnega mnenja, ki ga je konec lanskega leta za Občino… »

Slabe razmere v kulturi terjajo takojšnje ukrepanje!

Primorske 07.02.2023
Predstavniki Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz), Sindikata kulture in narave Slovenije - Glosa in Sindikata za ustvarjalnost in kulturo Zasuk so včeraj na novinarski konferenci pred praznikom kulture opozorili na… »

Drevi na državni proslavi ob kulturnem prazniku v središču Ema Kugler, Herman Gvardjančič in šesterica nagrajencev…

Primorske 07.02.2023
Filmi, slike, skladbe, roman, klavirski koncerti, arhitekturni dosežki, vse to in še marsikaj bo želo aplavz na drevišnji državni proslavi ob kulturnem prazniku v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. Program, s stihom dua Silence naslovljen Svet se… »

Kultura: od identitete naroda do umetnosti preživetja

Primorske 07.02.2023
Ob jutrišnjem kulturnem prazniku se med primorskimi posamezniki in institucijami, ki se udejstvujejo na področju kulture, krešejo skupne misli, da kultura bogati človeka in je njegova hrana za dušo. To, da imamo kulturni praznik, ki je tudi dela… »

V 11 mesecih zgradili 8,5 kilometra kanalizacije

Primorske 07.02.2023
Konec februarja bo minilo eno leto, odkar so začeli s projektom Čisto za Koper in Ankaran. KOPER > V enajstih mesecih so gradbeni delavci podjetja Ginex International zgradili 8,5 kilometra fekalne in meteorne kanalizacije. V okviru ... Celotna vsebina… »

V Laufar komandi so pripravljeni na obsodbo Pusta

Primorske 07.02.2023
Do debele - pustne - nedelje sta skoraj še dva tedna, a laufarji so že šest nedelj na ulicah. V Cerknem se pustni čas po prastari tradiciji začne prvo nedeljo v letu. V Laufar komandi zagotavljajo, da so na pustno dogajanje pripravljeni. Le še nekaj… »

Kabanica napoveduje stanovanja, Popovič dvomi v projekt

Primorske 07.02.2023
Urbano središče Barka, kot se po novem imenuje območje nekdanjega Toncitya, še vedno sameva. Tam je delni lastnik zemljišča, Aco Kabanica, že pred časom napovedal gradnjo stanovanjske soseske, a je treba lokacijo najprej komunalno opremiti… »

Področje duševnega zdravja je eksplodiralo

Primorske 07.02.2023
Medtem ko je področje duševnega zdravja s covidom-19 eksplodiralo, bomo ustrezno število strokovnjakov dobili šele čez leta. Samo povečanje vpisa ni hitra rešitev. SLOVENIJA > Odločitev vlade, da na letošnjem razpisu za vpis bodočih študentov… »

Z novimi nadzorniki nad upočasnitev pri investicijah

Primorske 07.02.2023
Temeljito prenovljen devetčlanski nadzorni svet Luke Koper - v njem je od danes pet novih nadzornikov - se bo predvidoma sestal proti koncu februarja. Predsednik uprave Boštjan Napast sprememb v nadzornem svetu včeraj po izredni skupščini ni želel… »

Rok za gradbeno dovoljenje do konca leta

Primorske 07.02.2023
“Uspelo nam je,” pravi piranski župan Andrej Korenika. Z vršilko dolžnosti direktorice Direkcije za vodo Nežo Kodre se je namreč dogovoril za podaljšanje roka za rešitev projekta protipoplavne zaščite Pirana. PIRAN > “Rok za pridobitev… »

Mestni hram kulture že štirideset let čaka nadgradnjo

Primorske 07.02.2023
Pred 45. leti, 6. februarja 1978, so v Novi Gorici postavili temeljni kamen za kulturni dom in napovedali, da gre za prvo fazo kulturnega centra. In pri tej je ostalo, nadgradnje pa očitno ne bo prinesla niti Evropska prestolnica kulture. Kljub… »

Pred kulturnim praznikom / »To je cilj, ki ga mislimo uveljavljati takoj in zdaj«

Mladina 07.02.2023
Številne težave samozaposlenih v kulturi, ki so tik nad minimalno plačo ali pa celo pod minimalno plačo. Predstavniki sindikatov Sviz, Glosa in Zasuk so na današnji novinarski konferenci pred skorajšnjim praznikom kulture 8. februarja opozorili na… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem