Povezane novice

Snemala sta sončni zahod, nato pa je eden z ogorkom zanetil požar

Primorske 09.02.2023
“Vse pohvale, da so gasili ponoči, v mrazu in vetru. Na zahtevnem terenu niti ne vidiš, kod hodiš,” je kolege, ki so ponoči gasili obsežen požar nad Rakitovcem, pohvalil Luka Franca iz koprske gasilske brigade, vodja včerajšnje intervencije… »

“Čutim se poklicano, da povezujem ljudi”

Primorske 09.02.2023
Prepričljiva moč interpretacije in raznolika ustvarjalna radovednost sta odliki dirigentke, pianistke, čembalistke Mojce Lavrenčič, ki v domači Vipavi vodi tudi Tamburjaše. Trenutno nadaljuje študij čembala in stare glasbe na priznani švicarski… »

Za Glavni trg letos 1,7 milijona evrov

Primorske 09.02.2023
Vipavski svetniki so v prvi obravnavi soglasno potrdili osnutek proračuna za letošnje leto, a nekatere svetnike je zmotil znesek, ki ga bo občina namenila prvi fazi prenove Glavnega trga v Vipavi. Župan Anton Lavrenčič pravi, da je proračun… »

Sprejeli tehnični rebalans, vsebinski bo na vrsti v začetku poletja

Primorske 09.02.2023
Številna gradbišča v ajdovski občini so tudi v tem času aktivna, občina pa je z nedavno sprejetim “tehničnim” rebalansom proračuna zagotovila nadaljevanje že začetih naložb ter pospešek projektov, za katere je prejela donacije… »

Tadeji Krečič Scholten in Miljani Cunta prvi nagradi literarnega natečaja tržaške Mladike

RTV Slovenija 09.02.2023
Zamejska založba Mladika izdaja knjižni program in tudi istoimensko revijo, ki je letos izvedla že 51. literarni natečaj. Prvi nagradi sta šli v roke pisateljice Tadeje Krečič Scholten in pesnice Miljane Cunta. Na natečaj je skupno prispelo 58… »

Eni na Pirenejski, drugi na Arabski polotok

Primorske 09.02.2023
Čeprav so kolesarji v svetovni seriji zavrteli pedala že januarja v Avstraliji, se za veliko večino slovenskih prvokategornikov prava dirkalna sezona šele začenja. Tadej Pogačar je te dni oznanil, da bo njegov kolesarski februar povsem špansko… »

Ljudje z magisterijem za blagajno, manjka pa vodovodarjev

Primorske 09.02.2023
Mladim je treba že zgodaj predstaviti poklice in v njih vzbuditi zanimanje zanje, je prepričan Siniša Lozar, ki je z letošnjim letom prevzel mesto predsednika odbora za promocijo poklicev pri Območni obrtno-podjetniški zbornici Nova Gorica. Želi… »

Vrbiške šjme ogrele Ljubljano

Primorske 09.02.2023
Vrbiške šjme, družina približno 60 različnih pustnih mask iz Vrbice na Bistriškem, so od včeraj doma tudi v Slovenskem etnografskem muzeju v Ljubljani. Tam že 17 let domuje njihov beli lovec, včeraj pa so svečano odprli razstavo sedmih likov in… »

Pretresljivi prizori iz potresnega žarišča

Primorske 09.02.2023
Pretresljive slike se tako kot razsežnosti rušilnega potresa, ki je v ponedeljek prizadel jug Turčije in sever Sirije, še vedno širijo. Žarišče prvega tresenja tal je bilo v bližini Gaziantepa, mesta, kjer je nogometno pot ob koncu pretekle… »

Marca naj bi dobili proračun v višini 27 milijonov evrov

Primorske 09.02.2023
V italijanski narodni skupnosti so se odločili, da bo njihove interese tudi v novem mandatu najbolje predstavljala Agnese Babič, in župan Milan Bogatič jo je s ponedeljkom imenoval za nepoklicno podžupanjo. Tudi podžupanja Nataša Čerin in on sam… »

Dutovlje: novi pločniki, nujno tudi popravilo starih grehov

Primorske 09.02.2023
V Dutovljah se je v teh dneh začela druga faza urejanja ceste, pločnikov in kanalizacije. Krajani, šolarji in obiskovalci se bodo skozi vas lahko varneje sprehodili ob koncu leta, ko naj bi bila dela zaključena. V Kulturno-razvojnem društvu Venček… »

Facebook je družbeno omrežje starejših

Primorske 09.02.2023
Društvo Pristan - Univerza za tretje življenjsko obdobje Koper organizira brezplačne spletne delavnice za uporabo pametnih telefonov in spletnih storitev za starejše od 55 let. Za starostnike so nove digitalne tehnologije velik izziv, saj niso več… »

Prihaja Trnovski maraton, nato še tek na Vojskem

Primorske 09.02.2023
Na tekaško smučarskem centru Vojsko med počitnicami v ta šport uvajajo otroke in dnevno gostijo nekaj sto tekačev. Proge so urejene še v Ledinah, Črnem Vrhu nad Idrijo in v Zadlogu. Na slednjih bo ta vikend Trnovski maraton, prihodnji vikend bodo… »

Pravljice iz sosednjega kraljestva

Primorske 09.02.2023
Kralji, velikani, čarovnice, princese, junaki in še marsikdo nastopa v Italijanskih pravljicah, ki jih je zbral in priredil Italo Calvino (1923-1985). V dveh obsežnih knjigah, ki sta pred 100. obletnico pisateljevega rojstva v prevodu Gašperja Maleja… »

Do športnih uspehov večina kar z vadbišč v naravi

Primorske 09.02.2023
Športnika leta - Roka Turka, za življenjsko delo nagrajenega kolesarskega trenerja Ivana Poljanca in devet dobitnikov ostalih priznanj, je navdušeno pozdravila polna dvorana publike. Še ne dveletna Športna zveza Idrija je izbor najboljših, po… »

Območje nove obrtne cone jug bo zaživelo šele jeseni

Primorske 09.02.2023
Urejanje in prodaja 1,2 hektarja obsežne nove obrtne cone jug potekata počasneje od prvotnega načrta. Prodajo parcel so obljubljali že lani jeseni, vendar bo območje postopoma zaživelo šele letošnjo jesen. Manjkajo še oprema v transformatorski… »

Bor Kavčič lovi FIS točke

Primorske 09.02.2023
Sneženje in kasnejše nizke temperature so končno tudi na Primorskem omogočili zagon otroških tekmovanj v alpskem smučanju. Pri tem je bil posebej aktiven SK Javornik, ki je na svojem smučišču pripravil tako lokalno nočno tekmo kot uvodni slalom… »

Vozniki avtobusov brez počitka vozili 32 in 37 ur

Primorske 09.02.2023
Na policiji po tragični nesreči, ki se je minuli konec tedna zgodila na pomurski avtocesti, opozarjajo, da med nadzori pogosto naletijo na hude kršitve voznikov tovornih vozil in avtobusov, ki lahko pripeljejo do najhujših posledic. V nesreči… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem