Povezane novice

Vsaka doba potrebuje novo Lepo Vido

Primorske 10.02.2023
Lepa Vida, stalnica v slovenski književnosti, bo drevi doživela krstno uprizoritev na odrskih deskah koprskega gledališča. Tako kot sam mit se tudi glasbeno-gledališka kreacija režiserja Marjana Nećaka in dramaturginje Staše Prah ukvarja z… »

Krodige v Dutovljah, klobase na Pučah

Primorske 10.02.2023
Klobasijada na Pučah je lani potekala v covidnih razmerah, Krodegijade v Dutovljah pa dve leti ni bilo. V začetku tedna sta bili v polnem formatu nazaj obe tradicionalni in priljubljeni prireditvi, ki sta kronali letošnja najboljša pridelovalca. V… »

Dragoceni odzivi na objavljene sezname pomagajo k resnici in zadoščenju

Primorske 10.02.2023
Od 25. novembra 2022 do 3. februarja 2023 je bilo v 7. valu Primorskih novic objavljenih deset člankov s seznami mrtvih in pogrešanih Slovencev v italijanskih oboroženih silah, v posebnih bataljonih in v ujetništvu med 2. svetovno vojno, sestavljenih… »

Za Olimpijine izzivalce je malo prostora

Primorske 10.02.2023
Kdo ali kaj lahko ustavi Olimpijo? To je glavno vprašanje pred spomladanskim nadaljevanjem državnega prvenstva v nogometu. Ljubljančani so jeseni prepričljivo osvojili primat. Najbližji zasledovalec Koper zaostaja 13 točk. Preostala primorska… »

Moškega, ki je v suho travo vrgel cigaretni ogorek in povzročil požar, ne bodo ovadili tožilstvu

Primorske 10.02.2023
Po obsežnem požaru, ki se je v noči na sredo razplamtel na pobočjih Lipnika, Kavčiča in Goliča, se marsikdo sprašuje, ali bo za svojo malomarnost odgovarjal Ljubljančan, ki je z odvrženim cigaretnim ogorkom zanetil požar. S kolegom sta nad… »

Pravočasno zapustili Turčijo

Primorske 10.02.2023
Koprska ekspedicija je izbrala pravi čas za zimske priprave v turškem Beleku oziroma Antalyji in jih sklenila še pred uničujočim potresom. Vsem v klubu misli že uhajajo proti tekmi z Mariborom. Trener Zoran Zeljković še ne ve, koga bo poslal v… »

Okronana sta dva prvaka

Primorske 10.02.2023
Zadnji dnevi so v nižjih ligah dvoranskega nogometa na Primorskem prinesli konec dveh tekmovanj. Zmagovalec zimske lige Dobravlje je ekipa Vrhpolje, zimsko ligo ND Idrija pa je dobila cerkljanska zasedba Bar Albinca. Preostali tekmovalni spored je bil… »

Ljudje ne kurijo, ne zmorejo več kupovati hrane in plačevati položnic

Primorske 10.02.2023
Višje cene za elektriko, kurivo, plin, vodo, smeti in dražja hrana najedajo družinske poračune in med ljudmi povzročajo vse hujše stiske. Ne le za plačilo položnic, ljudje vse več spet prosijo za hrano, saj s prihodki ne pridejo skozi mesec… »

Po sovražnem še prijazni prevzem Hidrie?

Primorske 10.02.2023
Ekonomist, sedaj vinar Edvard Svetlik, s svojo ekipo tvorec Hidrie, v pogovoru za naš časnik pred poldrugim letom ni razmišljal o prodaji družinskega, 42-odstotnega lastništva korporacije. Minulo poletje pa se je družina odločila za prodajo delnic… »

Bistričanom se obetajo višje položnice za komunalne storitve

Primorske 10.02.2023
Zaradi podražitve energentov, predvsem električne energije, se Bistričanom v kratkem obeta znaten dvig cen na področju oskrbe s pitno vodo. Podražitve, ki so lani udarile Komunalo, so podjetju prinesle za slabih 200.000 evrov izgube. “Če cen ne… »

Klemen Boštjančič:“Kot minister za finance pristajam le na težo argumentov”

Primorske 10.02.2023
Ključna stvar, zaradi katere se je Klemen Boštjančič odločil sprejeti funkcijo ministra za finance, so reforme. Neposredno v pristojnosti ministrstva za finance je sicer le davčna reforma, a ta reforma je na neki način povezana z vsemi drugimi… »

Skoraj trimetrski piranski lisjak

Primorske 10.02.2023
Še vedno slišim koga, ki pravi, da je naš del Jadrana osiromašen in nezanimiv. Tudi o tem, da že dolgo v njem ni bilo morskih psov. Včasih me je to jezilo, danes pa me žalosti. Saj smo navsezadnje v svetu vsemogočne digitalne tehnologije, kjer se… »

Skladiščenje kontejnerjev se širi proti notranjosti pristanišča

Primorske 10.02.2023
Luka Koper je uspela z javnim naročilom, s katerim je iskala izvajalca geotehniških preiskav tal za gradnjo železniškega in cestnega mosta čez preliv Škocjanskega zatoka v Luki. KOPER > Luka Koper načrtuje rekonstrukcijo železniških tirov od ena… »

Sekajo požgana drevesa in neutrudno pogozdujejo

Primorske 10.02.2023
Na Krasu hitijo z odstranjevanjem dreves, ki jih je ožgal uničujoči požar v lanskem letu. Če jih ne odstranijo do konca leta, bodo izgubila tržno vrednost. Čakajo tudi državne razpise za obnovo požganih gozdov. Medtem pa je približno 450 dijakov… »

Zaradi obilne snežne pošiljke večinoma na smučišča

Primorske 10.02.2023
Na smučišču Cerkno so z obiskom v času šolskih počitnic zadovoljni. Precej manj so z zasedenostjo zmogljivosti zadovoljni v Bovcu, pa čeprav smučišče na Kaninu obratuje, a ni najbolj primerno za učenje prvih zavojev in družine z otroki… »

Obišči Bistrico! Ali vsaj prižgi TV Galejo.

Primorske 10.02.2023
Med sprehodom po Ilirski Bistrici ubere marsikatero bližnjico, tudi zaprtih oči bi našel še tako ozko potko, prijazno se pozdravi s skorajda vsakim, ki ga sreča na Hribu svobode, v Kindlerjevem botaničnem parku, pod oboki mogočne občinske zgradbe… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem