Povezane novice

Prekipelo tudi poklicnim gasilcem, v četrtek protestni shod pred poslopjem vlade

Goriški portal 11.02.2023
Gasilci pričakujejo, da se jih uvrsti v primerne plačne razrede, da se odpravijo plačna nesorazmerja in se jih enako obravnava kot nekatere druge skupine. Sindikat je sredi januarja na vlado naslovil zahtevo, da se poklicnim gasilcem plače dvignejo za… »

Kje so tečaji za starejše?

Primorske 11.02.2023
Zakaj v letu dni po lanskem polomu projekta digitalnih bonov starejši očitno ne bodo dočakali delavnic in tečajev za digitalno izobraževanje? SLOVENIJA > Lani poleti so slovensko javnost razburjale dolge vrste starejših ljudi, ki so več ur na stali… »

V gradivu za sejo niti besede o tem, kdo so novi nadzorniki

Primorske 11.02.2023
Koprski občinski svetniki so na predlog komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ki ji predseduje podžupan Janez Starman, imenovali novih sedem članov nadzornega odbora občine, saj je prejšnji sestavi štiriletni mandat potekel. KOPER… »

Picopek Aleš Rekar: Pica postaja hrana bogatašev

Primorske 11.02.2023
Aleš Rekar je picopek in predsednik sekcije picopekov Slovenije, pice pripravlja in peče že 30 let, z njimi razvaja goste v ljubljanski piceriji in gostilnici Peruzza. Celotna vsebina je na voljo le naročnikom. Želite dostop do vseh spletnih vsebin… »

Predali se ne bodo kar tako

Primorske 11.02.2023
Čeprav je finančna konstrukcija sezone sežanskega nogometnega prvoligaša zavita v tančico skrivnosti in se napovedi o možnem vlagatelju (še) niso uresničile, pa se v vodstvu Tabora niso predali. Odhodov je bilo veliko več kot prihodov… »

Kdo se bo razcvetel?

Primorske 11.02.2023
Na Štajerskem običajno pravijo, da vijolice cvetijo spomladi (predvsem če jim jeseni ne gre vse po načrtih), vendar imajo tudi okrepljeni Koprčani velike načrte. Kaj lahko dodajo novinci, od katerih so se vsaj nekateri na pripravljalnih tekmah že… »

Vozil deset migrantov, v zaporu bo dve leti in pol

Primorske 11.02.2023
Dve leti in pol zapora si je prislužil 24-letni italijanski državljan, ki je lani jeseni prevažal deset ilegalnih migrantov. Priznal je krivdo in se izognil daljši kazni. “Nisem kriminalec, prvič sem pred sodnikom,” je pred petčlanskim senatom… »

Ministrica zagotavlja, da nihče ne bo na slabšem

Primorske 11.02.2023
Vlada načrtuje, da v letu 2024 nihče v javnem sektorju ne bo delal pod minimalno plačo. Obeta se prevetritev sistema nagrajevanja in napredovanja. O financah pa nič. Sindikati bodo predlog preučili. SLOVENIJA > Ministrica za javno upravo Sanja… »

Povprečno družino bo vodarina s kanalščino stala 10 evrov več

Primorske 11.02.2023
Vodarina in kanalščina se bosta v novogoriški mestni občini z marcem podražili, zneski na položnicah bodo višji za 23 odstotkov. Štiričlanska družina, ki porabi enajst kubičnih metrov vode, naj bi namesto 43,25 evra plačevala 53,35 evra na… »

Dolgih dvanajst let bolniške odsotnosti

Primorske 11.02.2023
Dolgotrajna bolniška odsotnost ni le posledica resnih bolezni, je tudi posledica predolgega čakanja na določitev diagnoze in zdravljenje ter na ugotovitve preostale delazmožnosti ter na preusposobitev. Predolgi so tudi postopki za invalidsko… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem