Povezane novice

Turški gradbeni vplivnež zaradi malomarnosti pri gradnji poskušal pobegniti v Črno goro

SiolNET 12.02.2023
Število smrtnih žrtev ponedeljkovega potresa na območju ob turško-sirski meji je preseglo 33 tisoč, upanja, da izpod ruševin rešijo še koga živega, pa zdaj skorajda ni več. Reševalne ekipe zato počasi končujejo delo, v soboto se je domov… »

Potres otoplil odnose med Grčijo in Turčijo

SiolNET 12.02.2023
Grški zunanji minister Nikos Dendias je danes v znak solidarnosti in podpore po ponedeljkovem potresu obiskal Turčijo, turški kolega Mevlut Cavusoglu pa ga je pričakal s toplim objemom. Gre za prvi obisk kakega evropskega ministra v Turčiji od… »

Poglejte ta ganljiv trenutek: vse se je začelo tresti, medicinske sestre pokazale neizmerno ljubezen (VIDEO)

Slovenske novice 12.02.2023
Število mrtvih v hudih potresih v Turčiji in Siriji je preseglo 30.000. Po spletu kroži posnetek iz bolnišnice v turškem Gaziantepu, ki prikazuje dve medicinski sestri, kako v trenutku potresa prihajata k dojenčkom v inkubatorjih, da bi jih držali… »

V potresu že več kot 33.000 smrtnih žrtev, trgovci praznijo trgovine pred roparji

RTV Slovenija 12.02.2023
Katastrofalni potres je v Turčiji in Siriji zahteval že več kot 33.000 žrtev, Združeni narodi pa opozarjajo, da se lahko število mrtvih še najmanj podvoji. Na prizadetih območjih trgovci v strahu pred roparji praznijo svoje trgovine. Po zadnjih… »

'Vedeli smo, da bo hudo, a takšnih razsežnosti si ne more predstavljati nihče'

24ur 12.02.2023
Zgodb s srečnim koncem po potresu v Turčiji in Siriji je le še peščica. Po šestih dneh se začenjata širiti strah pred boleznimi, zaradi plenjenja pa je bilo aretiranih vsaj 48 ljudi, zato vse več tujih reševalnih ekip zapušča prizorišče. Da… »

Število žrtev potresa preseglo 33.000, nova poročanja o čudežnih rešitvah

24ur 12.02.2023
Število smrtnih žrtev ponedeljkovega potresa na območju ob turško-sirski meji je preseglo 33.000, upanja, da izpod ruševin rešijo še koga živega, pa zdaj skorajda ni več. Združeni narodi so medtem priznali, da pri pomoči prizadetim v potresu na… »

VEČ KOT 33.000 MRTVIH: Turkom bodo dovolili začasno bivanje pri sorodnikih v Nemčiji

Regional 12.02.2023
Šest dni po uničujočem potresu na območju ob turško-sirski meji so oblasti naštele že več kot 33.000 smrtnih žrtev. Reševalne ekipe sicer počasi zaključujejo z delom, v soboto se je domov vrnila tudi slovenska ekipa z reševalnimi psi. Hkrati… »

#foto #video V potresu najmanj 33 tisoč mrtvih; aretirali več projektantov porušenih zgradb

Dnevnik 12.02.2023
Več kot 33 tisoč smrtnih žrtev katastrofalnih potresov so že našteli v Turčiji in Siriji, skorajda ni več upanja, da bi izpod ruševin še uspeli koga rešiti. A vendarle se tu in tam zgodi kakšen »čudež« - po 149 urah so namreč uspeli… »

Žrtev potresa že več kot 33.000, z reševanjem zaključujejo

Delo 12.02.2023
Upanja, da izpod ruševin rešijo še koga živega, skorajda ni več. Reševalne ekipe počasi zaključujejo z delom. Število smrtnih žrtev ponedeljkovega potresa na območju ob turško-sirski meji je preseglo 33.000, upanja, da izpod ruševin rešijo… »

Kot da potres ni bil dovolj grozljiv: aretirali 98 ljudi, dva sta se lažno predstavljala kot humanitarca

Slovenske novice 12.02.2023
Turške oblasti medtem potrdile, da so doslej izdale 113 zapornih nalogov v povezavi s slabo gradnjo oziroma kršitvami gradbenih pravil. Turške varnostne službe so v soboto aretirale najmanj 98 ljudi zaradi suma kraje iz poškodovanih zgradb, ropa ali… »

Reševanje preživelih otežujejo nasilne oborožene skupine, ki ropajo – reševalci začasno prekinili z delom

Nova 24TV 12.02.2023
Foto: epa Število smrtnih žrtev ponedeljkovega potresa na območju ob turško-sirski meji je preseglo število 28.000, upanja, da izpod ruševin rešijo še koga živega, pa zdaj skorajda ni več. Reševalne ekipe zato počasi zaključujejo z delom, v… »

V Turčiji aretirali več projektantov porušenih zgradb in številne tatove

24ur 12.02.2023
Po ponedeljkovem uničujočem potresu, ki je prizadel Turčijo in Sirijo, iz porušenih turških krajev prihajajo informacije o plenjenju, zaradi česar so že aretiral več oseb. Prav tako so turški uradniki izdali naloge za prijetje tistih, ki naj bi… »

Potres otoplil odnose med Grčijo in Turčijo

Primorske 12.02.2023
Grški zunanji minister Nikos Dendias je danes v znak solidarnosti in podpore po ponedeljkovem potresu obiskal Turčijo, turški kolega Mevlut Cavusoglu pa ga je pričakal s toplim objemom. Gre za prvi obisk kakega evropskega ministra v Turčiji od… »

Ganljivo: psička se noče premakniti, ko reševalci iščejo njeno lastnico

Zurnal24 12.02.2023
Čustven prizor so posneli v turškem mestu Hatay. Število smrtnih žrtev ponedeljkovega potresa na območju ob turško-sirski meji je preseglo 29.000, po napovedih se bo številka še podvojila. Upanja, da bi izpod ruševin rešili preživele, je vse… »

Ko mora oče v vrečki nositi trupelce svojega otroka

Zurnal24 12.02.2023
"Število mrtvih se bo zagotovo še podvojilo" Iz Turčije in Sirije prihajajo še naprej grozljive podobe o posledicah rušilnega potresa. Fotografija, kako nosi turški oče truplo svojega otroka na pogrebu, je zaokrožila svet. Grozljive so fotografije… »

ŠTEVILO MRTVIH PRESEGLO 28.000, REŠEVANJE SE KONČUJE: Začelo se je plenjenje in nasilje (FOTO, VIDEO)

Regional 12.02.2023
Število smrtnih žrtev ponedeljkovega potresa na območju ob turško-sirski meji je preseglo 28.000, upanja, da izpod ruševin rešijo še koga živega, pa zdaj skorajda ni več. Reševalne ekipe zato počasi zaključujejo z delom, v soboto se je domov… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem