Povezane novice

Vozniki tovornjakov lani povzročili več nesreč

Primorske 14.02.2023
Policisti so lani pri voznikih avtobusov zabeležili skoraj 40 odstotkov več kršitev prometnih predpisov kot v letu 2021. Pri voznikih tovornih vozil so obravnavali sicer manj kršitev, povzročili pa so več nesreč. Policisti so včeraj začeli s… »

Zbirajo, razstavljajo in upravljajo že 70 let

Primorske 14.02.2023
Uvodno druženje s prijatelji muzeja so kustosi posvetili 70. obletnici enega najstarejših muzejev pri nas - Mestnega muzeju Idrija. Delo so strnili v knjigo Razstavljamo čas in osupnili so z opisi 17 zbirk s 24.000 predmeti, 70 stalnimi in 807… »

Slovenija po novo naturalizirano košarkarico

Primorske 14.02.2023
Izteklo se je kvalifikacijsko obdobje za prihodnje žensko evropsko košarkarsko prvenstvo (EP), ki bo poleti pri nas in v Izraelu. Slovenska izbrana vrsta je sicer formalno igrala kvalifikacije, a ker je bila na EP uvrščena že vnaprej, so tekme… »

Vlažni smrčki, ki vlivajo upanje

Primorske 14.02.2023
“Za reševalca je najhuje, ko se zaveš, kaj se je zgodilo tem ljudem, ko ugotoviš, kakšne so razsežnosti potresa. Območje, na katerem je vse uničeno, je veliko kot približno tri Slovenije,” je vtise po vrnitvi iz Turčije poskušal strniti… »

Ambulanta za neopredeljene v Ilirski Bistrici za zdaj bolj prazna

Primorske 14.02.2023
Ambulanta za neopredeljene paciente, ki je v Zdravstvenem domu Ilirska Bistrica začela delovati 1. februarja, za zdaj ostaja bolj ali manj prazna. V prvih dveh tednih jo je obiskalo vsega skupaj le 29 občanov. Čeprav naj bi bilo po podatkih Zavoda za… »

Blaž Turk: “Videli smo neizmeren obup in trpljenje ljudi”

Primorske 14.02.2023
“Nisem videl objekta, da bi bil primeren za bivanje oziroma nadaljnjo rabo. V vsem mestu verjetno ni stavbe, ki bi jo lahko popravili. Uničenje je popolno,” začenja svojo pripoved Blaž Turk, direktor sežanskega zavoda za gasilno reševalno službo… »

4600 mladih oljk je pred sušo rešilo kapljično namakanje

Primorske 14.02.2023
Vseh 4600 mladih oljk, ki jih je Massimo Rojac iz Gažona posadil na občinskem zemljišču pri Pučah, je “preživelo” lansko sušo in kljubovalo ukrepu prepovedi zalivanja kmetijskih površin. “Nekoliko me je resda skrbelo, a nas je rešil… »

Naprave za pametne hiše iz Solkana bodo poslej govorile tudi bolgarsko

Primorske 14.02.2023
Večinski, 60-odstotni delež podjetja Goap, ki je specializirano za razvoj naprav za pametne domove in avtomatizacijo potniških ladij, je prevzelo bolgarsko podjetje Allterco. Goapov razvoj ostaja v Solkanu, s pomočjo Allterca pa bo imelo solkansko… »

Zimske radosti tudi na Otoku

Primorske 14.02.2023
Nogometni ples se ta teden nadaljuje z izločilnimi boji evropskih pokalov oziroma lige prvakov, ki nocoj in jutri prinaša prve štiri tekme osmine finala. Preostale bodo na sporedu prihodnji teden, četrtfinaliste pa bomo dobili po povratnih obračunih… »

Na Primorskem zadovoljni le v Sežani

Primorske 14.02.2023
Presenečenje 21. kroga prve SNL, ki ga je obeležilo tudi približno 6000 gledalcev na tribunah, je bilo zgolj eno. Visoka zmaga za mnoge že odpisanega sežanskega Tabora v Domžalah, ki so bile po jesenskem delu sezone povsem v igri za preboj v… »

Novice dneva »

Iskanje pogrešane dveletne deklice se nadaljuje že četrti dan

RTV Slovenija pred dvema uramaše 4 povezane

Bomba v Mariboru

Zurnal24 pred 4 uramiše 4 povezane

Hekerski napad na spletno stran RTV Slovenija

RTV Slovenija pred 20 minutamiše 2 povezani

42 mrtvih v izraelskih napadih na položaje Hezbolaha v Siriji

RTV Slovenija pred dvema uramaše 2 povezani
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem