Povezane novice

Izpod ruševin rešili več kot 8.000 ljudi

24ur 14.02.2023
Vse manj je časa za številne ljudi, ki so ostali pod ruševinami po uničujočem potresu, ki je prizadel Turčijo in Sirijo. Reševalne ekipe z vsega sveta se še naprej trudijo najti zadnje preživele. 17-letni Muhammed in njegov 21-letni brat Baki sta… »

Slovenska reševalna ekipa: "Trudiš se maksimalno, a vseh ne moreš rešiti. To je velik pritisk."

RTV Slovenija 14.02.2023
Člani ekipe, ki so pomagali pri reševanju in odpravljanju posledic po hudem potresu v Turčiji, so na novinarski konferenci opozorili, da je takšen dogodek psihično obremenjujoča, a pomembna izkušnja za nadaljnje urjenje reševalcev. Vršilec… »

Erdogan: "Potres kot atomska bomba." 77-letnika izpod ruševin rešili po 212 urah.

RTV Slovenija 14.02.2023
V Turčiji so rešili deset preživelih, ki so bili pod ruševinami po katastrofalnem potresu ujeti več kot sedem dni. Skupno število smrtnih žrtev v Turčiji in Siriji je medtem preseglo 41.000. Mnogi preživeli, ki so ostali brez domov, spijo na… »

Slovenski reševalci spregovorili o »apokaliptičnem stanju«: Mesta dejansko ni bilo več

Necenzurirano 14.02.2023
O prizorih, s katerimi so se prejšnji teden srečevali v Turčiji, ki jo je skupaj s Sirijo prizadel katastrofalni potres, so na novinarski konferenci spregovorili članki slovenske ekipe vodnikov reševalnih psov, ki so tam posredovali na terenu. Kot je… »

Čudež v Turčiji: teden dni po potresu iz ruševin potegnili živega 13-letnika (VIDEO)

Slovenske novice 14.02.2023
Rešili pa so tudi brata, ki sta pod ruševinami preživela 198 ur. Iz Turčije osem dni po uničujočem potresu še vedno prihajajo nova poročila o preživelih katastrofe, ki je po nekaterih podatkih terjala več kot 37.500 življenj. Reševalci so… »

Slovenska reševalna ekipa: Bila je psihično obremenjujoča, a pomembna izkušnja

24ur 14.02.2023
Upanje, da bi izpod ruševin v Turčiji in Siriji izvlekli preživele, počasi ugaša. A kljub temu vsak dan še vedno prihaja do čudežev, ki neumornim reševalnim ekipam dajejo moč za delo na terenu. Člani slovenske ekipe, ki so prejšnji teden… »

Slovenski reševalci po intervenciji v Turčiji: Tega ne moreš pričakovati niti v sanjah

SiolNET 14.02.2023
Člani ekipe začasnega sestava civilne zaščite Uprave RS za zaščito in reševanje (URSZR), ki so prejšnji teden pomagali pri reševanju in odpravljanju posledic po hudem potresu v Turčiji, so na današnji novinarski konferenci poudarili, da je… »

Po 205 urah izpod ruševin v Turčiji rešili žensko #video

SiolNET 14.02.2023
V uničujočem potresu, ki je pretekli teden prizadel Turčijo in Sirijo, je do zdaj umrlo več kot 41 tisoč ljudi, poroča CNN. Kljub velikemu številu smrtnih žrtev iz omenjenih držav vsak dan poročajo o čudežnih rešitvah ljudi, ki so pod… »

WHO: Potres v Turčiji najhujša naravna nesreča stoletja v Evropi

Primorske 14.02.2023
Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je uničujoči potres, ki je prizadel jugovzhod Turčije in dele Sirije, označila za "najhujšo naravno nesrečo" v zadnjih sto letih na območju Evrope in pozvala k pomoči. Združeni narodi pa so opozorili, da je… »

WHO: Potres v Turčiji najhujša naravna nesreča stoletja v Evropi

Dnevnik 14.02.2023
Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je uničujoči potres, ki je prizadel jugovzhod Turčije in dele Sirije, označila za »najhujšo naravno nesrečo« v zadnjih sto letih na območju Evrope in pozvala k pomoči. Združeni narodi pa so opozorili, da… »

Preživeli po potresu / Nekateri so pod ruševinami preživeli skoraj 200 ur

Mladina 14.02.2023
V provinci Kahramanmaras na jugovzhodu države so reševalci danes zjutraj izpod ruševin rešili brata, stara 17 in 21 let. Pod ruševinami sta preživela 198 ur. Iz Turčije osem dni po uničujočem potresu še vedno prihajajo nova poročila o… »

Ganljiv posnetek turških medicinskih sester, ki so poskušale zaščititi novorojenčke #video

SiolNET 14.02.2023
Mineva deveti dan od uničujočega potresa z magnitudo 7,6 po Richterjevi lestvici, v katerem je v Turčiji in sosednji Siriji umrlo več kot 37 tisoč ljudi. Iskalna akcija za preživelimi se nadaljuje, upanja in časa pa zmanjkuje. Po spletu pa je… »

Po 198 urah izpod ruševin rešili brata, stara 17 in 21 let #video

SiolNET 14.02.2023
198 ur po uničujočem potresu so v Turčiji izpod ruševin rešili 17-letnega Muhammeda Enesa Yeninarja in njegovega brata, 21-letnega Bakija Yeninarja. Reševalci so pod zrušenim blokom v turški provinci Kahramanmaras po 198 urah našli dva… »

Iz Turčije prihajajo nova poročila o preživelih potresa

Primorske 14.02.2023
Iz Turčije osem dni po uničujočem potresu še vedno prihajajo nova poročila o preživelih katastrofe, ki je po nekaterih podatkih terjala več kot 37.500 življenj. V prizadetih provincah Kahramanmaras in Adiyaman so iz ruševin po poročanju turških… »

Slovenski reševalec po prihodu iz Turčije

Zurnal24 14.02.2023
Pri iskanju preživelih v Turčiji je pomagala tudi slovenska reševalna ekipa. En član ekipe je tudi opisal potek iskanja. V Turčiji še vedno potekajo obsežne iskalne akcije preživelih pod ruševinami. Več ljudi iz tujine je priskočilo na pomoč… »

Posledice potresa so nepredstavljive

Gorenjski glas 14.02.2023
Dan po katastrofalnem potresu, ki je minuli ponedeljek prizadel jugovzhod Turčije in severozahod Sirije ter pod ruševinami pokopal več deset tisoč ljudi, je bila v Turčijo kot reševalna pomoč napotena tudi slovenska enota Civilne zaščite z… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem