Povezane novice

Veselje na snegu dušijo birokratske zahteve

Primorske 16.02.2023
Majhno smučišče Suše pri Ponikvah na Šentviški planoti po večletnem premoru spet obratuje. Uredili so 200 metrov dolgo progo za smučarje in dva kilometra smučine za tekače. Je kot nalašč za učenje prvih zavojev, sankanje in sproščeno… »

Luči so že zamenjali, letos naj bi še okna

Primorske 16.02.2023
Dom krajanov Negovan Nemec v Biljah, ki so ga začeli graditi pred 40 leti in je v lasti krajevne skupnosti, je središče dogajanja na vasi. Potreben je celovite energetske prenove. V športni dvorani so že namestil bolj varčne luči, letos naj bi… »

“To so prepoznavne lokomotive, ne zgolj vagoni, iz katerih se kadi”

Primorske 16.02.2023
V letošnjem letu mineva 150 let od izgradnje železniške proge Pivka - Reka in prihoda prvega vlaka v Ilirsko Bistrico. V Društvu ljubiteljev železnic Ilirska Bistrica bodo jubilej počastili s številnimi dogodki. Med prvimi je bila razstava o… »

“Z glasbo podčrtam svoja čustvena doživetja”

Primorske 16.02.2023
Maj Špacapan, 19-letni kitarist iz Ozeljana, se preizkuša v različnih glasbenih zvrsteh. Kot solist nastopa z različnimi big bandi in jazzovskimi zasedbami, je član novogoriške rock pop zasedbe Madison, preizkuša pa se tudi v ustvarjanju avtorske… »

Žan in Ana za slovensko upanje

Primorske 16.02.2023
Zaključni del svetovnega prvenstva v alpskem smučanju že po običaju zaznamujejo tehnične discipline. Tako bo tudi v drugi polovici tedna v Franciji. Od danes do nedelje se bodo za odličja potegovali v slalomu in veleslalomu, kjer bosta pod… »

15. marca bo odpeljal še zadnji vlak za podpis pogodb za namakanje

Primorske 16.02.2023
Občini Ajdovščina in Vipava sta objavili zemljevida kmetijskih zemljišč, ki jih bo mogoče namakati, ko bo, predvidoma leta 2028, zgrajen namakalni sistem. Po podpisanih pogodbah bi v ajdovski lahko namakali 1060, v vipavski pa 164 hektarov, zunaj… »

Spomladi pa o strateških projektih

Primorske 16.02.2023
Mestna občina naj bi letos porabila 65,7 milijona evrov, od tega 32,8 za naložbe. Mestni svet bo danes potrjeval proračun, kateri bodo glavni strateški projekti tega mandata pa bo znano spomladi. Župan najavlja, da naj bi povečali količino denarja… »

Iz moških oblačil dela ženske unikate

Primorske 16.02.2023
Zakaj bi stara moška srajca, ki je nihče noče več nositi, romala v smeti, če pa ji lahko spretne šiviljske roke vdahnejo povsem novo življenje? Prav to počne Valeria Savenko, lastnica nove butične trgovine Amore v Koprski ulici v starem delu… »

Na krožnike lokalnih gostincev pridelki lokalnih kmetov

Primorske 16.02.2023
Regijska destinacijska organizacija Postojnska jama - Zeleni kras, ki v okviru RRA Zeleni kras skrbi za promocijo in razvoj turizma v Primorsko-notranjski regiji, je priredila prvo borzo lokalnih ponudnikov, katere namen je bil povezati lokalne… »

Študij na Primorskem prinaša bolj oseben pristop

Primorske 16.02.2023
Primorske univerze in šole bodo na informativnih dnevih 17. in 18. februarja predstavile številne novosti. Na Univerzi na Primorskem in Univerzi v Novi Gorici omenjajo predvsem prednost študija v manjših skupinah. Vzpostaviti želijo programe, ki… »

Izdali so ga prstni odtisi

Primorske 16.02.2023
Bostian Podgajski, ki naj bi bil trgoval z drogo, krivde na predobravnavnem naroku pred dnevi ni priznal. Tožilstvo mu očita povezanost s hudodelsko združbo, ki je dobila ime Mafija, vodila pa naj bi jo dvojčka Velibor in Dalibor Lipovac iz Ljubljane… »

Vojna v družini, v bližini in v nas

Primorske 16.02.2023
Drevi bo na velikem odru SNG Nova Gorica zaživela Antigona, poetična politična drama Dominika Smoleta, ki pušča veliko prostora za razmislek o sebi, družini, vojni, miru, usodi ... Ali kot je dejal Smole: “Antigona je tisto, kar človek ve, da bi… »

Denarne pomoči višje za vse, pri dohodkovnih razredih pa brez sprememb

Primorske 16.02.2023
Kako bo na višino socialnih pomoči družinam vplivalo zvišanje minimalne plače, ki bo ta mesec izplačana po novem. Primer izračuna, koliko več otroškega dodatka bo po novem prejela družina. SLOVENIJA > Z marcem se bodo denarne pomoči države… »

Romun s sodišča še z eno oprostilno sodbo

Primorske 16.02.2023
Po tem ko je Romun Aurel Donose po aretaciji januarja 2019 leto in mesec dni preživel v priporu, je v začetku tedna s koprskega okrožnega sodišča odkorakal že z drugo oprostilno sodbo v rokah. Sodnica Tatjana Cvetičanin ga je oprostila očitka, da… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem