Povezane novice

Neuradno: večina sodnikov za zadržanje novele Zakona o RTV Slovenija

Slovenske novice 16.02.2023
Kaj to pomeni? Ustavno sodišče je na današnji seji znova imelo na mizi pobudo za oceno ustavnosti novele zakona o Radioteleviziji Slovenija (RTVS) s predlogom za začasno zadržanje, ki jo je vložilo več vodilnih na zavodu s prvopodpisanim… »

Grah Whatmough stopil pred kamere: kaj se dogaja na Kolodvorski? (VIDEO)

Slovenske novice 16.02.2023
V sredo se je razširila vest, da bi lahko ustavno sodišče zadržalo izvajanje novele zakona o RTVS. Ob 9.30 se je na ustavnem sodišču začela seja, na kateri ustavni sodniki med drugim odločajo o pobudi za oceno ustavnosti novele zakona o RTVS. Pol… »

RTV Slovenija: “Rekordni” rezultati poslovanja – in vse slabši program

Dnevnik 16.02.2023
Danes predstavljeno poročilo o poslovanju javnega zavoda RTV v letu 2022 je mnoge presenetilo, saj je pokazalo, da zavod posluje pozitivno. A zaposleni vodstvo obtožujejo “kreativnega računovodstva” ter opozarjajo na čedalje slabše razmere za… »

Neuradno večina ustavnih sodnikov za zadržanje izvajanja novele zakona o RTVS

Necenzurirano 16.02.2023
Ustavno sodišče je imelo znova na mizi pobudo za oceno ustavnosti novele zakona o Radioteleviziji Slovenija (RTVS) s predlogom za začasno zadržanje. Neuradno naj bi odločitev že padla, uradno pa se razprava nadaljuje. Zjutraj še ni bilo jasno, ali… »

Neuradno: večina sodnikov za zadržanje novele Zakona o RTV Slovenija

24ur 16.02.2023
Na mizi Ustavnega sodišča se je znova znašla pobuda za oceno ustavnosti novele Zakona o Radioteleviziji Slovenija s predlogom za začasno zadržanje, ki ga je vložilo več vodilnih na zavodu, s prvopodpisanim predsednikom programskega sveta Petrom… »

Na mizi ustavnega sodišča znova pobuda za oceno ustavnosti novele zakona o RTV #video

SiolNET 16.02.2023
Ustavno sodišče bo na današnji seji imelo znova na mizi pobudo za oceno ustavnosti novele zakona o Radioteleviziji Slovenija (RTVS) s predlogom za začasno zadržanje, ki jo je vložilo več vodilnih na zavodu s prvopodpisanim predsednikom programskega… »

Neuradno: Ustavno sodišče v prid zadržanja zakona o RTV-ju. Uradno: seja še poteka.

RTV Slovenija 16.02.2023
Uradne odločitve še ni, po poročanju Dela pa naj bi se tehtnica ustavnega sodišča nagnila k zadržanju izvajanja zakona o RTV Slovenija, razmerje glasov pa naj bi bilo pet proti tri. Ustavno sodišče ima znova na mizi pobudo za oceno ustavnosti… »

Neuradno: Večina za zdržanje novele zakona o RTV Slovenija

Delo 16.02.2023
Po naših informacijah se je na ustavnem sodišču tehtnica nagnila v podporo zadržanja zakona. Za naj bi bilo pet sodnikov, proti pa trije. Prvič po letu 2015 je RTV Slovenija poslovala s pozitivno ničlo, se je dan po tem, ko je lansko letno poročilo… »

Grah Whatmough: RTVS prvič po šestih letih poslovala pozitivno

SiolNET 16.02.2023
RTVS je lansko leto zaključila pozitivno, kar se je po besedah v. d. generalnega direktorja Andreja Graha Whatmougha zgodilo prvič po šestih letih. Na pozitivno poslovanje so vplivali znižanje stroškov dela in prihodki iz tržnih dejavnosti, med… »

'Če se trendi ne bodo obrnili, bomo v izobraževanju tam, kjer smo danes v zdravstvu'

24ur 16.02.2023
Odpoved torkovih pogajanj za sklenitev stavkovnega sporazuma s Svizom brez jasnih argumentov in razlogov po mnenju Branimirja Štruklja kaže na podcenjujoč odnos vlade do izobraževanja. Sindikat se bo v petek udeležil sestanka, na katerega jih vabi… »

Grah Whatmought: RTV prvič po 2015 posluje z dobičkom

Nova 24TV 16.02.2023
v. d. generalnega direktorja Radiotelevizije Slovenija (RTVS) Andrej Grah Whatmough (Foto: STA) Ustavno sodišče bo na današnji seji imelo znova na mizi pobudo za oceno ustavnosti novele zakona o Radioteleviziji Slovenija (RTVS) s predlogom za začasno… »

"Kaže, da bomo morali tudi tej oblasti pokazati, da se iz zaposlenih v vzgoji ne bo norčevala"

RTV Slovenija 16.02.2023
Odpoved torkovih pogajanj za sklenitev stavkovnega sporazuma s Svizom brez jasnih argumentov kaže na podcenjujoč odnos vlade do izobraževanja, meni Branimir Štrukelj. Sindikat bo vztrajal pri sklenitvi sporazuma z vsemi sredstvi, ki so mu na voljo… »

Novinarski sindikati na RTVS: Ker nas vodstvo ne jemljejo resno, mogoče zaostrovanje stavke

SiolNET 16.02.2023
Zaradi neresnosti vodstva Radiotelevizije Slovenija (RTVS) glede nadaljevanja pogajanj o stavkovnih zahtevah bo stavkovni odbor novinarskih sindikatov prihodnji teden znova odločal o zaostrovanju aktivnosti, so predstavniki zaposlenih sporočili na… »

Zaposleni na RTV Slovenija napovedujejo zaostritev sindikalnih akivnosti

Dnevnik 16.02.2023
Kolektiv zaposlenih na RTV Slovenija in Sindikat novinarjev Slovenije sta danes znova opozorila na nevzržne razmere v javnem zavodu in napovedala zaostritev sindikalnih aktivnosti. V. d. generalnega direktorja RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough se je… »

RTV prvič po letu 2015 posloval pozitivno. Zaposleni: Javni medij izgublja verodostojnost.

RTV Slovenija 16.02.2023
Prvič po letu 2015 je RTV Slovenija poslovala s pozitivno ničlo, je na novinarski konferenci dejal Andrej Grah Whatmough in med drugim pozval k uskladitvi RTV-prispevka z inflacijo. Ustavno sodišče medtem znova odloča glede zadržanja zakona o… »

Šef nacionalke bi zvišal RTV prispevek

Zurnal24 16.02.2023
Prvi mož RTV Slovenija poudarja, da je zavod prvič po letu 2015 posloval s pozitivno ničlo in med drugim pozval k uskladitvi RTV-prispevka z inflacijo. Kot je na današnji novinarski konferenci dejal v. d. generalnega direktorja Radiotelevizije… »

Dan D za RTV – bo ustavno sodišče tvegalo blamažo pred ESČP?

Nova 24TV 16.02.2023
Ustavno sodišče RS. (Foto: STA) Danes bo najvišje sodišče v državi odločalo o pobudi za oceno ustavnosti novele zakona o Radioteleviziji Slovenija (RTVS) s predlogom za začasno zadržanje. Omenjeni predlog je bil vložen s strani več vodilnih na… »

Dan D za zakon o RTV Slovenija na ustavnem sodišču

Delo 16.02.2023
Špekulira se, da se je tehtnica nagnila v korist zadržanja. Vlada poskusila z manevrom javne obravnave. Danes bo pred ustavnimi sodniki spet novela zakona o RTV Slovenija. Kaj in če sploh kaj bo danes sprejela osmerica sodnikov – ustavni sodnik Rok… »

Novice dneva »

To so kandidati SD za evropske poslance, na listi tudi minister

Zurnal24 pred tremi uramiše 6 povezanih

Trije posvetovalni referendumi 9. junija

Dnevnik pred dvema uramaše 5 povezanih

Rusija na beloruskem ozemlju namestila jedrsko orožje

RTV Slovenija pred 5 uramiše 2 povezani

Kmalu nas na cestah čaka kaos, to bodo počeli na Darsu

Zurnal24 pred 5 uramiše 1 povezana
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem