Povezane novice

Planica bo nordijska prestolnica

Primorske 17.02.2023
Le še nekaj dni je do začetka 39. svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju, prvega na slovenskih tleh v zibelki slovenskega skakalnega športa. Tudi zato bo osrednja pozornost pri nas veljala dogajanju na skakalnih napravah, precej manj pa tistemu na… »

Ta konec tedna gremo v maškare

Primorske 17.02.2023
Start letošnje pustne povorke bo jutri ob 11. uri s parkirišča pri stadionu Bonifika, od koder se bodo maske prek Ljubljanske ceste pomikale do Pristaniške ulice ter naprej do cilja v Taverni, kjer bo podelitev nagrad in pustno rajanje s skupino Trio… »

V sindikatu vztrajajo, da tam, kjer obstaja potreba po rednem delu, outsourcinga ne bi smelo biti

Primorske 17.02.2023
Sobarice v Hotelih Bernardin bodo stavkale. “Počutimo se izdane, užaljene, prizadete in prodane. Stavka zagotovo bo,” je bila včeraj odločna Jelica Pintarič, predsednica sindikata gostinstva in turizma v Savi Turizmu, sicer zaposlena v Hotelih… »

Kdaj bo med nadzorniki Luke tudi Ankarančan?

Primorske 17.02.2023
Ankaranska opozicija, združena v klub svetnikov Vsi smo Ankaran in Gibanje Svoboda, je kritično sprejela odločitev prejšnjega občinskega sveta, da podpre predlog koprske občine in imenovanje Boruta Škabarja kot predstavnika lokalne skupnosti v… »

Temeljni kamen so postavili marca lani, a še vedno niso začeli graditi

Primorske 17.02.2023
Temeljni kamen za dom starejših občanov Jezerca so v Bovcu položili marca lani, gradbincev pa še vedno ni na spregled. In vprašanje kdaj oziroma če bodo. Državi in občini namreč za naložbo manjka približno milijon evrov. Župan Valter Mlekuž… »

Andrej Voje: “Amfore lahko občudujem v nedogled”

Primorske 17.02.2023
Sinje globine Jadranskega morja skrivajo številne skrivnosti. In zaklade. Da je tako, se je na lastne oči prepričal Andrej Voje, podvodni fotograf in snemalec, ki je že večkrat spremljal arheologe med izkopavanjem morskega dna. Vojeta, ki je za svoje… »

V Ilirsko Bistrico prihaja več kot 1300 pustnih mask

Primorske 17.02.2023
Po dveh letih koronskega premora bodo ulice Ilirske Bistrice v nedeljo ponovno preplavile “šjme”. Na tradicionalni pustni povorki Pust je pršu jih pričakujejo več kot 1300. Med njimi ne bodo manjkali škoromati in druge domače tradicionalne… »

Nežno pevsko potovanje s Severo

Primorske 17.02.2023
Minuli teden je Zavod Jazz Cerkno 28. koncertni cikel Keltika uvedel z razprodanim koncertom kantavtorice Severe Gjurin in njene skupine vrhunskih glasbenikov. Potem, ko je minulo leto zaključil z izdajo dveh (ob)jazzovskih plošč glasbenikov s svojega… »

Poslušljiva in prikupna glasba

Primorske 17.02.2023
Na rednem koncertu v okviru ciklusa Pogovori s skladatelji/Cikel 1808 Društva slovenskih skladateljev je v Kogojevi dvorani nastopil Pihalni kvartet Ariart, ki je izvedel tudi noviteto skladatelja Bojana Glavine. Avtor je bil navzoč, pogovor z njim je… »

Dragocene točke za vse

Primorske 17.02.2023
Nogometaše v prvi ligi v naslednjih desetih dnevih čakajo trije prvenstveni krogi, ta konec tedna pa dva derbija - primorski ter klasika med Mariborom in Olimpijo. KOPER > Že jutri si bodo prosto nedeljo prislužili vsi trije primorski prvoligaši. 22… »

Vroče zaželeni drugi naj krof Slovenije je doma v Idriji

Primorske 17.02.2023
Pustni krofi gredo te dni za med povsod, v slaščičarni Emilija v Idriji pa je bilo v sredo po njih povpraševanje nadpovprečno. Mojstrica Lindita je z mesenjem testa začela ob peti uri zjutraj, a so krofi do noči sproti pohajali. Novica, da ima… »

Matea Benedetti: “Trajnostna moda nikoli ne bo poceni kot hitra moda”

Primorske 17.02.2023
Matea Benedetti sodi med mlajše domače modne oblikovalce, ki jih poleg barvitosti in drznosti odlikuje prijazen odnos do ekološke ozaveščenosti. Vemo, da tekstilna industrija sodi med večje onesnaževalce na Zemlji, zato je trajnostna moda še… »

Strelska štafeta Luki, zmaga pa Vlatku

Primorske 17.02.2023
Ponoči so pred enotedenskim premorom odigrali še zadnje tekme v košarkarski ligi NBA. Vikend bodo zaznamovale zvezdniške ekshibicije v Salt Lake Cityju, kjer bo dejaven tudi Luka Dončić, ki se bo nato podal na krajše počitnice v Mehiko. Popotnica… »

Ne le park, Komen je dobil tudi prvo otroško igrišče

Primorske 17.02.2023
Z novim medgeneracijskim in obenem spominskim parkom, ki so ga včeraj slovesno odprli v središču Komna, je komenska občina korak bližje celoviti ureditvi občinskega mestnega središča, ki po požigu leta 1944 še vedno gradi svojo podobo. S parkom… »

Problem parkiranja ostaja

Primorske 17.02.2023
Z ureditvijo asfaltiranega parkirišča in pločnika pred vipavsko osnovno šolo je ta del Vinarske ceste dobil lepšo podobo, a problem parkiranja na območju, kjer so trije javni zavodi, poleg šole še Vrtec Vipava in Cirius Vipava, poslovna cona in… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem