Povezane novice

Bodoči bruci in dijaki na informativnih dnevih v družbi prijateljev ali staršev

Primorske 18.02.2023
Že zgodaj dopoldan je Koper brbotal v sladkem vznemirjenju, ki so ga na informativne dneve prinesli bodoči dijaki in študenti. Sledili smo tistim, ki jih je zanimal vpis na Univerzo na Primorskem. Nekateri so krenili proti družboslovju in pedagogiki… »

Utrinek iz zlatih Firenc: sladkost brezdelja na kamnitih ulicah

Primorske 18.02.2023
Usta sem imela polna sladke kreme, ko je slikar nenadoma rekel, dolce far niente. Dolce kaj, sem rekla. Pokazal je na tista dva možakarja in se zasmejal. Gledala sem ga in nisem vedela, kaj je smešno. Sladkost delati nič, bi rekli vi, Slovenci, je… »

Post na pustno soboto

Primorske 18.02.2023
Ligaška ponudba bo vsaj na slovenski rokometni sceni ta konec tedna okrnjena, saj imajo prvokategorniki tako v moški kot ženski konkurenci z nekaj izjemami tekmovalni premor. Zatišje pred nevihto bi lahko označili predzadnji februarski vikend, ko… »

Počutje se bo izboljšalo

Primorske 18.02.2023
Temeljna sprememba v vašem počutju se zgodi skozi vikend, saj Sonce v soboto zvečer preide v znamenje rib. Ribe, vse najboljše! Izkoristite odličen čas za vaše navdihe in uspešno sodelovanje z življenjem. Tudi vsem ostalim se bo počutje… »

Na Markovec se bosta vzpenjali dve dvigali

Primorske 18.02.2023
V koprski občini so že večkrat povedali, da se niso odrekli vertikalni povezavi na Markovec. Toda kdaj bodo prešli od besed k dejanjem, se sprašujejo zlasti prebivalci tamkajšnjih stanovanjskih sosesk. Ti že nestrpno čakajo, kdaj se bodo lahko v… »

Kraška trma proti ruskim milijonom

Primorske 18.02.2023
Po prijetnem presenečenju, ki ga je Tabor spisal minuli konec tedna, ga danes čaka še bistveno zahtevnejši preizkus, ko mu v goste prihaja drugouvrščeno Celje. SEŽANA > Celjani nočejo ničesar prepustiti naključju, zato so na Kras pripotovali že… »

Tekmeca v lovu na evropski vlak in obstanek

Primorske 18.02.2023
Novogoriški in koprski nogometaši bodo danes poskušali nadomestiti zamujeno iz spomladanskega uvoda. Oboji rabijo točke: gostje lovijo evropski vlak, Novogoričani pa prvoligaški obstanek. NOVA GORICA, KOPER > Remi bi tako Gorica kot Koper sprejela s… »

Novogoriški župan bi bil SuperSamo, koprski pa vodovodna cev

Primorske 18.02.2023
Primorskim županom novinarji običajno zastavljamo tehtna in nemalokrat tudi neprijetna vprašanja, tokrat pa smo jih presenetili z nekoliko hudomušnim, kakršen pritiče pustnim dnem. Povprašali smo jih, v kateri pustni lik bi se našemili, da bi kar… »

Za zaslužnega konjarja se je vojna končala še tri leta kasneje

Primorske 18.02.2023
V izolskem Art kinu Odeon je tudi Istra dočakala premiero dokumentarnega filma Neverjetna zgodba lepotcev iz Lipice. Zgodba se vrti okoli precej neznane akcije reševanja lipicancev leta 1945 na Češkem, ki bi s prodiranjem Rdeče armade proti Zahodu… »

Podražitev vodarine je bila nujna, stisk ne bodo reševali s subvencijo

Primorske 18.02.2023
Mestni svetniki so po pričakovanju brez večjih pripomb potrdili višje cene vodarine in kanalščine. Povprečno družino bo od aprila položnica stala 53,35 evra na mesec, približno osem evrov več, kot jo bo plačala februarja. Občina se ni… »

Oljke niso potencial le za kmetijstvo

Primorske 18.02.2023
Popožarna obnova na goriškem delu Krasa prinaša tudi priložnosti za nadaljnji razvoj kmetijstva. Zaraščenost z gozdovi, predvsem okrog vasi, bi zmanjševali z vzpostavljanjem kmetijskih zemljišč in zasaditvijo oljčnikov. Ti bi bili obenem dober… »

Mi se (n)imamo radi: Z boljšo prehrano bi lahko preprečili veliko trpljenja in stroškov

Primorske 18.02.2023
Da sta prehrana in zdravje tesno povezana, je znano že tisočletja. Hrana je bog in hrana je zdravilo sta najbolj znamenita reka. Predlog o zmanjšanju vnosa mesa ne ogroža izvirnih interesov vsejedcev - njihovega zdravja. Celotna vsebina je na voljo le… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem