Povezane novice

Ustavno sodišče zadržalo sporni zakon o RTV – tri sodnice tik pred zdajci želele zadržanje ustaviti

Nova 24TV 20.02.2023
Ustavne sodnice. Foto: Ustavno sodišče Ustavno sodišče je začasno zadržalo izvajanje dela 23. ter 24. in 25. člena novele zakona o RTV Slovenija, ki govorijo o konstituiranju novega sveta zavoda, oblikovanju novega statuta ter imenovanju novega… »

Ustavni sodniki podaljšali agonijo RTVS

Dnevnik 20.02.2023
Ustavno sodišče je začasno zadržalo izvajanje dela novele zakona o RTV Slovenija, saj bi bila vodilnim kadrom lahko povzročena nepopravljiva škoda. Zaposleni na RTVS in del civilne družbe so ogorčeni, vodstvo RTVS pa skupaj s SDS pozdravlja… »

Gregorčič in Avbelj: Ustavno sodišče RS je preprečilo, da bi pravo ponovno postalo dekla politike

Nova 24TV 20.02.2023
Pobudnika ustavne presoje dr. Peter Gregorčič in dr. Matej Avbelj (Foto: STA) Kot smo poročali, je Ustavno sodišče Republike Slovenije v zadevi U-I-479/22 začasno zadržalo izvajanje dela zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o Radioteleviziji… »

Zadržanje novele o RTV Slovenija sprožilo mešane odzive

RTV Slovenija 20.02.2023
V vodstvu RTV-ja in stranki SDS so pozdravili odločitev ustavnega sodišča o zadržanju delov členov zakona o RTV Slovenija. Del civilne družbe, novinarskih sindikatov in strokovna javnost pa opozarjajo, da gre za podaljševanje agonije v javnem… »

Ustavno sodišče zadržalo več členov novele zakona o RTV #video

SiolNET 20.02.2023
Ustavno sodišče je do končne odločitve zadržalo več členov zakona o Radioteleviziji Slovenija. Gre za izvrševanje prvega, drugega, četrtega in petega odstavka 23. člena ter 24. in 25. člena Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o… »

Burni odzivi na odločitev ustavnega sodišča se vrstijo

Zurnal24 20.02.2023
V vodstvu RTVS in v opoziciji so navdušeni, zaposleni na nacionalni RTV, koalicijske stranke in nevladne organizacije pa občutka ne delijo. Ustavno sodišče je začasno zadržalo izvrševanje dela 23. ter 24. in 25. člena novele zakona o… »

Na odločitev ustavnega sodišča se je odzvala tudi Pirc Musarjeva

SiolNET 20.02.2023
"Odločitev ustavnega sodišča v zvezi z novelo zakona o Radioteleviziji Slovenija (RTVS) je treba spoštovati. Pomembno je, da odločitev omogoča nadaljevanje postopkov za oblikovanje novega Sveta RTV Slovenija. Pričakujem tudi, da bo ustavno… »

Ustavno sodišče začasno zadržalo izvajanje dela zakona o RTV Slovenija

RTV Slovenija 20.02.2023
Ustavno sodišče je začasno zadržalo izvajanje dela 23. ter 24. in 25. člena novele zakona o RTV Slovenija, ki govorijo o konstituiranju novega sveta zavoda, oblikovanju novega statuta ter imenovanju novega predsednika in članov uprave. Ustavno… »

Marko Milosavljević: Ustavno sodišče je nekonsistentno

SiolNET 20.02.2023
Na odločitev ustavnega sodišča o zadržanju več členov novele zakona o RTV Slovenija se je odzval Marko Milosavljević z ljubljanske fakultete za družbene vede, ki ocenjuje, da odločitev ustavnega sodišča o začasnem zadržanju izvrševanja dela… »

Društvo novinarjev: Ustavno sodišče podaljšalo agonijo RTVS

SiolNET 20.02.2023
"V društvu novinarjev spoštujemo pravno državo, zato spoštujemo tudi večinsko odločitev ustavnega sodišča, vsebinsko pa delimo stališča ustavnih sodnic v ločenih mnenjih. Obrazložitev sklepa nas ni prepričala in se ob njej sprašujemo, ali ne… »

Ustavne sodnice: RTVS bi se lahko znašel v situaciji, ko razen v. d. direktorjev ne bo imel delujočih organov

Primorske 20.02.2023
Ustavne sodnice, ki so glasovale proti začasnemu zadržanju izvrševanja dela novele zakona o RTVS, v ločenih mnenjih opozarjajo, da začasno zadržanje ne more povrniti mandatov vodilnim, le podaljšuje prehodno obdobje. Zaradi slednjega se bo zavod po… »

Po težko pričakovani odločitvi o RTV so tu prvi odzivi: SDS govori celo o porazu Golobove koalicije

Slovenske novice 20.02.2023
Odločitev ustavnega sodišča o začasnem zadržanju izvajanja dela novele zakona o Radioteleviziji Slovenija ne prejudicira končne odločitve ustavnih sodnikov o ustavnosti zakona, pa je opozorila ministrica za kulturo Asta Vrečko. Kot smo že… »

Gregorčič in Avbelj o zadržanju zakona o RTV: Druge možnosti ustavno sodišče sploh ni imelo

SiolNET 20.02.2023
Ustavno sodišče Republike Slovenije je začasno zadržalo izvajanje dela Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o Radioteleviziji Slovenija, ki ga je Državni zbor sprejel 21. julija lani. Trenutna oblast je zlorabila nujni postopek ter s tem… »

Kaj sploh pomeni zadržanje novele zakona o RTV Slovenija?

Delo 20.02.2023
Z ustavnega sodišča so sporočili, da so zadržali izvajanje treh členov novele zakona o RTV Slovenija, ki govorijo o novem svetu zavoda, statutu in upravi. Kot smo poročali v četrtek, so ustavni sodniki s petimi glasovi za (Matej Accetto, Marko… »

Ustavno sodišče zadržalo zakon o RTV

Mladina 20.02.2023
Imenovanje novega programskega sveta se lahko nadaljuje, a konstituirati se ne bo smel. Na RTV se lahko nadaljuje »uravnoteževanje« po meri SDS. Ustavno sodišče je zadržalo izvajanje dela zakona o RTV do končne, vsebinske odločitve o tem, ali je… »

Ustavno sodišče začasno zadržalo izvrševanje dela novele zakona o RTVS

Necenzurirano 20.02.2023
Ustavno sodišče je začasno zadržalo izvrševanje delov 23. ter 24. in 25. člena novele zakona o Radioteleviziji Slovenija (RTVS), ki govorijo o konstituiranju novega sveta zavoda, oblikovanju novega statuta ter imenovanju novega predsednika in… »

Ustavno sodišče zadržalo sporni zakon o RTV Slovenija

Goriški portal 20.02.2023
Ustavno sodišče je začasno zadržalo izvrševanje dela 23. ter 24. in 25. člena novele zakona o Radioteleviziji Slovenija, ki govorijo o konstituiranju novega sveta zavoda, oblikovanju novega statuta in imenovanju predsednika in članov uprave. Pobudo… »

Velik poraz Roberta Goloba

Zurnal24 20.02.2023
Ustavili so uveljavitev določb novele zakona o RTV Slovenija. Ustavno sodišče je začasno zadržalo izvrševanje dela 23. ter 24. in 25. člena novele zakona o Radioteleviziji Slovenija (RTVS), ki govorijo o konstituiranju novega sveta zavoda… »

Uradno: tako je ustavno sodišče odločilo o zakonu o RTV Slovenija

Slovenske novice 20.02.2023
Ustavno sodišče je sklep sprejelo s petimi glasovi proti trem. »Izvrševanje prvega, drugega, četrtega in petega odstavka 23. člena ter 24. in 25. člena Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o Radioteleviziji Slovenija (Uradni list RS, št… »

Znana bo odločitev ustavnega sodišča

Zurnal24 20.02.2023
Ustavno sodišče bo sporočilo več o svoji odločitvi glede novele zakona o RTVS. Ustavno sodišče bo danes po napovedih posredovalo več informacij o svoji odločitvi glede novele zakona o Radioteleviziji Slovenije (RTVS). Pobudo za oceno ustavnosti… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem