Povezane novice

Drama v državnem zboru, na seji počilo med poslanko in predsednico DZ

Slovenske novice 21.02.2023
Ker je Golob zamujal, se je vnel hud prepir. Na začetku današnje seje, na kateri bodo poslanci glasovali o imenovanju novega notranjega ministra Boštjana Poklukarja, je bilo zelo napeto. Med predsednico državnega zbora Urško Klakočar Zupančič in… »

V ekipi Boštjana Poklukarja tudi znana svetlolaska. Razkrivamo, katera

Slovenske novice 21.02.2023
Politične zaveze Boštjana Poklukarja so: boj s korupcijo, upravljanje migracij, depolitizacija policije, profesionalizacija in modernizacija policije, napoveduje pa tudi dve resoluciji. »Najprej bi se želel zahvaliti ministrici Sanji Ajanović Hovnik… »

Boštjan Poklukar vnovič minister za notranje zadeve

Primorske 21.02.2023
Državni zbor (DZ) je s 54 glasovi za in 31 glasovi proti Boštjana Poklukarja imenoval za ministra za notranje zadeve. Na tej funkciji bo nasledil Tatjano Bobnar, ki je decembra odstopila. Poklukar bo ministrski položaj zasedel že drugič, saj je bil… »

Primopredaja poslov na MNZ-ju. Lindav je danes še na čelu policije. "Jutri pa bo nov dan."

RTV Slovenija 21.02.2023
Ministrica Sanja Ajanović Hovnik, ki je dva meseca vodila ministrstvo za notranje zadeve, je novemu ministru Poklukarju predala posle. Poklukar je medtem že podpisal usmeritve in navodila policiji za prednostno obravnavo korupcijskih kaznivih dejanj… »

Novi minister, ki naj bi “očistil” policijo

Dnevnik 21.02.2023
Boštjan Poklukar, ki je notranje ministrstvo vodil že v Šarčevi vladi, je danes dobil podporo državnega zbora in prevzel posle od začasne notranje ministrice. Svoje ekipe danes še ni razkril, v policiji pa pričakujejo menjave in se spominjajo… »

Poklukar policiji naložil prednostno obravnavo korupcijskih dejanj #video

SiolNET 21.02.2023
Poslanci so Boštjana Poklukarja potrdili za novega ministra za notranje zadeve. Za je glasovalo 54 poslancev, proti jih je bilo 31. Novoizvoljeni minister je prepričan, da bo svoje delo na resorju dobro opravljal vse do izteka mandata. Vlada je na… »

Poklukar najprej v boj s korupcijo, ožje ekipe še ne razkriva

24ur 21.02.2023
Notranji minister Boštjan Poklukar je po potrditvi v DZ že prevzel ministrske posle. Ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik, ki je začasno vodila tudi notranje ministrstvo, ocenjuje, da ministrstvo predaja v dobri kondiciji. Poklukar za… »

Poklukar: Tino Heferle sem predlagal za državno sekretarko

Delo 21.02.2023
Državni zbor je potrdil Boštjana Poklukarja za notranjega ministra. Za je glasovalo 54 poslancev, proti jih je bilo 31. Vse tri koalicijske stranke so že pred tem napovedale podporo kandidatu za notranjega ministra Boštjanu Poklukarju, zato… »

Poklukar že povlekel prve poteze

Zurnal24 21.02.2023
Notranji minister Boštjan Poklukar je po potrditvi v DZ že prevzel ministrske posle in povlekel prve poteze. Ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik, ki je začasno vodila tudi notranje ministrstvo, ocenjuje, da ministrstvo predaja v dobri… »

Poklukar prevzel posle notranjega ministra in si za državno sekretarko izbral Tino Heferle

Primorske 21.02.2023
Notranji minister Boštjan Poklukar je po potrditvi v državnem zboru (DZ) že prevzel ministrske posle. Ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik, ki je začasno vodila tudi notranje ministrstvo, ocenjuje, da ministrstvo predaja v dobri… »

Boštjan Poklukar je prisegel kot novi minister za notranje zadeve

RTV Slovenija 21.02.2023
Poslanci so potrdili Boštjana Poklukarja za novega ministra za notranje zadeve. Zanj je glasovalo 54 poslancev, proti jih je bilo 31. Začetek seje DZ-ja je zaznamoval spor med predsednico DZ-ja in SDS-ovimi poslanci. Seja se je začela ob 9. uri, a jo… »

Besedni spopad med Klakočar Zupančičevo in Godčevo: 'Ne zavijajte z očmi'

24ur 21.02.2023
Na seji v državnem zboru, kjer so potrjevali Boštjana Poklukarja za ministra za notranje zadeve, se je vnel besedni spopad med predsednico DZ Urško Klakočar Zupančič in vodjo poslanske skupine SDS Jelko Godec. Slednjo je zmotilo, da je Klakočar… »

Poslanec Mahnič Poklukarju: nabavite si zalogo lekadolov, ker vas bo močno bolela glava

Nova 24TV 21.02.2023
Poslanec SDS Žan Mahnič. Potem ko je premier Robert Golob zamudil na zasedanje v državnem zboru, kjer se je razpravljalo o kandidaturi za novega notranjega ministra Boštjana Poklukarja, je ta povedal, da je njegova funkcija politična. Poklukar uživa… »

BOŠTJAN POKLUKAR VNOVIČ MINISTER ZA NOTRANJE ZADEVE: Je sprejel nalogo političnega očiščenja policije?

Regional 21.02.2023
Novi minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar nastopa svoj drugi mandat na tem položaju. Ko je resor vodil med leti 2018 in 2020, je bil ta zaznamovan z migracijami in postavljanjem ograje na južni meji. V tem mandatu napoveduje nadaljevanje… »

V državnem zboru hud prepir poslank zaradi Goloba

Zurnal24 21.02.2023
Poslanci državnega zbora danes odločajo o imenovanju Boštjana Poklukarja za novega ministra za notranje zadeve. Zaradi nepredvidenih dogodkov je na sejo zamujal predsednik vlade Robert Golob, ki je predlagatelj imenovanja Poklukarja na mesto ministra… »

NSi in SDS: Poklukarja vidijo kot Golobovo marioneto

Zurnal24 21.02.2023
Poslanske skupine Svoboda, Levica in SD so kandidatu za ministra za notranje zadeve Boštjanu Poklukarju napovedale enotno podporo, saj da gre za izkušenega kandidata, ki se zaveda svoje odgovornosti. V opozicijskih poslanskih skupinah SDS in NSi so mu… »

Slovenija je dobila novega notranjega ministra

Slovenske novice 21.02.2023
To pozicijo bo zasedel že drugič. DZ je z 54 glasovi za in 31 glasovi proti Boštjana Poklukarja danes imenoval za ministra za notranje zadeve. Na tej funkciji bo nasledil Tatjano Bobnar, ki je decembra odstopila. Poklukar bo sicer ministrski položaj… »

Golob: Poklukar natančno ve, da je biti minister politična funkcija

Primorske 21.02.2023
Kandidat za novega ministra za notranje zadeve Boštjan Poklukar natančno ve, da je biti minister politična funkcija, je v obrazložitvi Poklukarjeve kandidature poudaril predsednik vlade Robert Golob. Prepričan je, da bodo Poklukarjeve prioritete, med… »

Hud prepir na seji državnega zbora #video

SiolNET 21.02.2023
Na začetku današnje seje državnega zbora, na kateri bodo poslanke in poslanci odločali o kandidatu za novega ministra za notranje zadeve Boštjanu Poklukarju, je izbruhnil prepir med vodjo poslanske skupine SDS Jelko Godec in predsednico državnega… »

Golob: Poklukar natančno ve, da je biti minister politična funkcija

Dnevnik 21.02.2023
Kandidat za novega ministra za notranje zadeve Boštjan Poklukar natančno ve, da je biti minister politična funkcija, je v obrazložitvi Poklukarjeve kandidature poudaril predsednik vlade Robert Golob. Prepričan je, da bodo Poklukarjeve prioritete, med… »

O POKLUKARJU DANES ŠE POSLANCI: Lahko pride do presenečenja?

Regional 21.02.2023
Poslanke in poslanci bodo danes odločali o kandidatu za novega ministra za notranje zadeve Boštjanu Poklukarju. Večjih presenečenj ob tem v DZ ni pričakovati. Poklukar bo sicer na ministrskem stolčku nasledil Tatjano Bobnar, ki je po zaostritvi… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem