Povezane novice

Kam je izginilo morje?

Primorske 22.02.2023
Izjemno nizka morska gladina, ki je nedavno razgalila okostje morskega dna okoli Pirana, je pritegnila številne radovedne poglede. “Tovrstne oseke so zelo neobičajne. Zgodijo se približno enkrat na deset let,” je poudaril Pirančan Slobodan Simič… »

V Kopru kar stomilijonski proračun

Primorske 22.02.2023
“Letošnji proračun je ambiciozen in predvideva 100,8 milijona evrov izdatkov,” pravi prva občinska finančnica v Kopru Vilma Milunovič. Približno deset milijonov bodo zagotovili za naložbe na podeželju. Na seznam obsežnejših naložb so… »

Laibach Evrovizijo selijo v Kijev

Primorske 22.02.2023
Slovenski umetniški kolektiv Laibach je včeraj s priredbo skladbe O, Triglav, moj dom navdušil na otvoritvi svetovnega prvenstva v nordijskih disciplinah, danes pa je skupina javnosti postregla z novim presenečenjem - konec marca Laibach odhajajo v… »

Ortodonti so, ni pa dovolj programov dela

Primorske 22.02.2023
Čakalne vrste za ortodontsko zdravljenje otrok se daljšajo zaradi premalo programov dela in nepotrebnih prezgodnjih napotitev na zahtevo staršev. Ortodontskih programov v javni mreži je 93, od tega 16 le za samoplačnike, saj jim zdravstveno… »

Voznik hruške je na gradbišču umrl

Primorske 22.02.2023
Dobrih pet let po tragični delovni nesreči, ki se je zgodila v vasi Grintovec na koprskem podeželju in v kateri je umrl voznik hruške, še dva moška pa sta utrpela hujše poškodbe, je koprsko sodišče razpisalo predobravnavni narok za dva obtožena… »

Z Boscarolovim milijonom evrov so začeli obsežen zeleni projekt

Primorske 22.02.2023
V Ajdovščini se je začela sadnja prvih 800 dreves, ki bodo z grmovnicami in trajnicami v prihodnje polepšala mesto in prispevala k boljšemu počutju ljudi. Če v tujini mesta kar tekmujejo, katero bo bolj zeleno, je Ajdovščina pri nas unikum, pravi… »

Skutnik bo povezal ljudi Bovške in Rezije

Primorske 22.02.2023
Eden od projektov turistične povezave med Posočjem, Benečijo, Rezijo in Kanalskimi dolinami je vzpostavitev pešpoti pod Kaninom čez mejni hrib Skutnik, ki bi lahko postala atraktivna čezmejna pohodniška povezava med Bovško in Rezijo. Razmišljajo… »

Od znamk in denarja do nabožnih podobic in pločevink kokakole

Primorske 22.02.2023
Niso le zbiralci, ampak ljubitelji in opazni pričevalci zgodovine, poudarjajo v ilirskobistriškem numizmatičnem društvu, ki letos slavi častitljivih 50 let. Ker je bilo prvo na Primorskem, so ga poimenovali Primorsko numizmatično društvo Ilirska… »

Vipava ne bo več spodjedala ceste

Primorske 22.02.2023
V središču Mirna, v bližini občinske stavbe in novega mosta čez Vipavo so od konca leta 2021 sanirali brežino reke, da bi zaščitili eno stanovanjsko hišo pred poplavami in cesto pred erozijo. Zgradili so 190-metrski zid, do konca meseca naj bi… »

Koprčanom nič ne uspeva

Primorske 22.02.2023
Po neprepričljivi igri v primorskem obračunu v Novi Gorici se je podoben trend nadaljeval tudi v dvoboju z drugo ogroženo ekipo z dna lestvice. Koprčani so zgodaj ostali z desetimi nogometaši v polju, igra je bila daleč od želene in pričakovane in… »

Prenovljen zadružni dom bo ohranil vez s preteklostjo

Primorske 22.02.2023
Zadružni dom v Komnu, ki so ga z udarniško akcijo vaščanov zgradili kmalu po drugi svetovni vojni, bo po celoviti prenovi na zunaj ohranil svojo zdajšnjo podobo, znotraj te lupine pa bo dobil prenovljene in sodobne prostore, pa tudi nove vsebine… »

Rekorder je napihal več kot dva promila

Primorske 22.02.2023
Na primorskih cestah so minuli konec tedna policisti poostrili nadzor, saj so številni vozniki izkoristili pustni čas tudi za druženje ob alkoholu. Rekorder je v nedeljo napihal 2,3 promila, do streznitve je počakal na novogoriški policijski postaji… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem