Povezane novice

Za zdaj si bosta Batagelj in občina razdelila pet milijonov

Primorske 23.02.2023
Konec februarja bosta delničarja Postojnske jame, podjetje Batagel&Co. in Občina Postojna, dobila izplačane dividende. Tako so odločili na nedavni skupščini, na mizi pa so imeli tudi spremembe družbene pogodbe. Podaljšali so seznam dejavnosti, s… »

Bolnišnice zapirajo oddelke, saj kader beži drugam

Primorske 23.02.2023
Razmere v zdravstveni negi so vse slabše, kader beži, odločevalci svaril stroke ne poslušajo in iščejo izgovore. Zaradi premalo medicinskih sester vse več bolnišnic že zapira oddelke. Kaj bo čez nekaj let, ko se jih namerava upokojiti do 5000… »

Spomladi začnejo prenovo hotela, a jih skrbi, kaj bo s Kaninom

Primorske 23.02.2023
Hotel Kanin bodo po zagotovilu lastnika Ivana Fornazariča in direktorice hotela Urške Radanovič spomladi začeli prenavljati. Potrjujejo, da ga bodo priključili na daljinsko ogrevanje. Zahtevnega zalogaja, o ceni katerega ne govorijo, se lotevajo… »

'Ata, ne priti v šolo, ker boš prišel pijan in mi boš naredil sramoto'

24ur 23.02.2023
Po sladkih pustnih pregrehah in kakšnem kozarčku preveč je prišel čas za streznitev. Začenja se post, z njim pa tudi tradicionalna akcija 40 dni brez alkohola, ki je letos postala polnoletna. Tokrat je posvečena svojcem, predvsem otrokom… »

Od vedno odločena, da bo igrala prečno flavto

Primorske 23.02.2023
Eva Faganelj, 18-letna flavtistka iz Šempetra pri Gorici, je letos prejela Škrjančevo nagrado Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana. Mlada glasbenica, ki se lahko pohvali z mnogimi tekmovalnimi uspehi, se letos osredotoča na sprejemne izpite… »

Real pokazal pot tudi Barceloni

Primorske 23.02.2023
Če so pretekli teden v evropskih nogometnih pokalih klubi začeli z ročno zavoro, to ne velja za lanska finalista zadnje lige prvakov. Na Anfieldu so gledalci videli sedem golov, a kar pet v domači mreži. V Gledališču sanj pa se privrženci rdečih… »

Duh Pilonove domačije bo ostaltudi po tem, ko jo bodo prenovili

Primorske 23.02.2023
Pilonova galerija je zaradi gradbenih del od oktobra zaprta za javnost, a za modro-rumenim pročeljem se veliko dogaja. Galerija letos obeležuje 50 let delovanja. Jubilej bodo pospremili z več dogodki, vrhunec bo jesenski simpozij o vlogi galerije v… »

Najprej prvaki, nato pa še Črnogorci

Primorske 23.02.2023
Na preloženi prvenstveni tekmi 15. kroga z Ribnico so Koprčani sicer ostali praznih rok, a rokometno ozračje v Bonifiki se utegne marca dodatno segreti ob gostovanju branilcev naslova iz Celja in obisku slovenske izbrane vrste, ki se bo v… »

Kmetje: odstrel in večje odškodnine

Primorske 23.02.2023
Pokoli so vse pogostejši, pravijo kmetje, minister za okolje je obljubil strokovno skupino. Stroka odstrel odobrava, a ob izvajanju ostalih ukrepov in na pravi način. SLOVENIJA > Zaradi blokade izvajanja odstrela velikih zveri v Sloveniji, ustavno… »

Trije goli premalo za točko

Primorske 23.02.2023
Vodilna Olimpija je hitro predelala poraz v Ljudskem vrtu in se v 23. krogu prve slovenske nogometne lige vrnila na zmagovite tirnice. S 4:3 je v Stožicah ugnala Gorico. Uvodni in zaključni preblisk sta bila premalo za kaj več od znosnega poraza, ki je… »

Kajuhove pesmi v snežniških gozdovih

Primorske 23.02.2023
Vlada je na pobudo ministrstva za kulturo, kot poklon pesnikovi ustvarjalnosti in njegovi vlogi v kolektivni zavesti Slovencev letošnje leto razglasila za leto pesnika Karla Destovnika Kajuha. Pred časom je v naše uredništvo prispel zapis enega naših… »

Hiperbarična komora: za vojsko in civiliste

Primorske 23.02.2023
Hiperbarična komora, ki jo že od leta 2009 ima v lasti Slovenska vojska oziroma njen 430. mornariški divizion, je poslej nameščena na območju Ortopedske bolnišnice Valdoltra. Zdravljenje ne le vojakov potapljačev, ampak tudi civilistov je v… »

“V Dutovljah nočemo sežigalnice odpadkov”

Primorske 23.02.2023
Iz dimnika tovarne Krasoprema v Dutovljah se v zadnjem času vse pogosteje v zrak spušča gost črn dim, opozarjajo bližnji stanovalci. Krajane skrbi, od kod tovarna, ki z ogrevanjem oskrbuje bližnjo stavbo Doma na Krasu, pridobiva kurilni material in… »

Včeraj še ogrevanje, danes za odličja

Primorske 23.02.2023
Nordijsko svetovno prvenstvo v Planici se je tekmovalno začelo že včeraj, a prvi dan D bo danes, ko bodo padle prve končne odločitve. Najprej bodo v smučini tekmovalci in tekmovalke v tekaškem sprintu, za zaključek dneva pa se bodo pomerile… »

Na primorskih cestah nekoliko manj kršiteljev

Primorske 23.02.2023
Na primorskih cestah so med ustavljenimi vozniki avtobusov in tovornjakov odkrili 15,5 odstotka kršiteljev, na vseh slovenskih cestah pa skoraj 20 odstotkov kršiteljev. Poostren nadzor nad vozniki tovornjakov in avtobusov je trajal teden dni, iztekel pa… »

Bomo zdržali 40 dni brez alkohola?

Primorske 23.02.2023
Vsaj po porabi alkohola na prebivalca smo v Sloveniji iz leta v leto slabši. V letu 2021 je prebivalec naše države, starejši od 15 let, spil povprečno 10,62 litra čistega alkohola oziroma skoraj liter več kot leto prej. Agencija za varnost prometa… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem