Povezane novice

TEŽAV Z VODO LETOS V SLOVENSKI ISTRI NE BO? Brežan napovedal ukrepe za izboljšanje vodooskrbe do poletja

Regional 23.02.2023
Vlada je na današnji seji v načrt razvojnih programov za obdobje 2023-2026 umestila projekt oskrbe rižanskega in kraškega omrežja s pitno vodo, s katerim naj bi izboljšali oskrbo slovenske Istre s pitno vodo. Kot je na novinarski konferenci povedal… »

Boštjan Lindav ni več šef policije, zamenjal ga je Senad Jušić

Slovenske novice 23.02.2023
Novi notranji minister naj bi na današnji seji predstavil svojo ožjo ekipo. Boštjan Lindav ni več vršilec dolžnosti direktorja policije. Novi notranji minister Boštjan Poklukar naj bi uradno razrešitev predlagal na današnji seji vlade in na to… »

Brežan napovedal ukrepe za izboljšanje vodooskrbe slovenske Istre do poletja

Primorske 23.02.2023
Vlada je na današnji seji v načrt razvojnih programov za obdobje 2023-2026 umestila projekt oskrbe rižanskega in kraškega omrežja s pitno vodo, s katerim naj bi izboljšali oskrbo slovenske Istre s pitno vodo. Kot je na novinarski konferenci povedal… »

Poklukar že zrešetal vrh ministrstva in policije

Dnevnik 23.02.2023
Notranji minister Boštjan Poklukar je izvedel več menjav na notranjem ministrstvu in ključno menjavo na vrhu policije. Slednjo bo začasno vodil Senad Jušić, ki še nima vidnejših vodstvenih izkušenj. »Jutri je nov dan,« je novi notranji minister… »

Vlada potrdila: novi šef policije je Senad Jušić. Lindav: Verjel sem, da ...

SiolNET 23.02.2023
Vlada je razrešila v. d. generalnega direktorja policije Boštjana Lindava, zamenjal ga je Senad Jušić, višji policijski svetnik na Generalni policijski upravi. Novi minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar je tako vladi kot tudi javnosti danes… »

Generalni direktor policije po opozorilu stroke branik samostojnosti policije

24ur 23.02.2023
Policijska stroka ob vsaki menjavi na čelu policije opozarja na nujnost strokovnega delovanja direktorja policije. Tega sicer imenuje vlada, a mora biti prvi policist v svojih odločitvah neodvisen. Če minister v svojih usmeritvah presega zakonska… »

Minister razkril pomembno reformo: "Subvencija ne bo enaka za vse"

Zurnal24 23.02.2023
Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo v svojih načrtih predvideva veliko reformo načrta državnih subvencij pri nakupu električnih vozil. Tisti z nižjimi dohodki si lahko obetajo precej višje subvencije, je napovedal minister Bojan Kumer. Vlada… »

Slovenija lažje do elektrike iz sonca in vetra: kaj prinašata nova zakona?

24ur 23.02.2023
Vlada je potrdila predloga zakonov, ki bosta omogočila hitrejši zeleni prehod. Tako denimo zakon opredeljuje prednostna območja za umeščanje sončnih in vetrnih elektrarn. Uzakonjena bo tudi obveza, da se te proizvodne naprave obvezno namesti pri… »

Policijo že čistijo – Golobovi v paniki pred preiskavami v Gen-I

Nova 24TV 23.02.2023
Senad Jušić (levo) je novi šef Policije. (Foto: STA) Vlada je na današnji seji že razrešila v.d. direktorja Policija Boštjana Lindava in imenovala Senada Jušića. Prav tako je minister Boštjan Poklukar predstavil nekatere druge najožje člane… »

Lindav: "Očitno sem pričakoval preveč"

Zurnal24 23.02.2023
Dosedanji v. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav ocenjuje, da to mesto zapušča z dobrimi rezultati in da so policijo vodili v pravo smer, a da je - vsaj glede zrelosti in razumevanja - očitno pričakoval preveč. "Ko sem prevzel vodenje… »

Lindav: Verjel sem, da smo dosegli zrelost in razumevanje, da je policiji potrebna neodvisnost

RTV Slovenija 23.02.2023
Ko gre za zrelost in razumevanje, da je treba policiji zagotoviti samostojnost in neodvisnost dela, sem očitno pričakoval preveč, je sporočil zamenjani vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije Boštjan Lindav. Dosedanji v. d. generalnega… »

Vlada je razrešila dozdajšnjega prvega moža policije Boštjana Lindava. Zamenjal ga bo Senad Jušić.

RTV Slovenija 23.02.2023
Novi notranji minister Boštjan Poklukar je na vladi predstavil svojo ožjo ekipo, ki so jo ministri potrdili soglasno. Vlada je ob tem razrešila v. d. direktorja policije Boštjana Lindava in na položaj začasno imenovala Senada Jušića. Neuradna… »

Generalni direktor policije po opozorilu stroke branik samostojnosti policije

Dnevnik 23.02.2023
Policijska stroka ob vsaki menjavi na čelu policije opozarja na nujnost strokovnega delovanja direktorja policije. Tega sicer imenuje vlada, a mora biti prvi policist v svojih odločitvah neodvisen. Če minister v svojih usmeritvah presega zakonska… »

Zamenjani prvi policist Lindav pravi, da je pričakoval preveč

Slovenske novice 23.02.2023
Meni, da je policijo vodil v pravo smer. Dosedanji v. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav ocenjuje, da to mesto zapušča z dobrimi rezultati in da so policijo vodili v pravo smer. Ko gre za zrelost in razumevanje, da je treba policiji… »

Minister Kumer: "V Sloveniji je veliko 'banana' efekta"

Zurnal24 23.02.2023
Sprejeta sta bila predloga dveh pomembnih zakonov. Na 37. redni seji vlade sta bila sprejeta dva predloga zakonov, ki stremita k hitrejšemu zelenemu prehodu. Gre za Zakon o infrastrukturi za alternativna goriva in Zakon o umeščanju naprav za… »

Boštjan Lindav ni več šef policije, vlada imenovala Jušića

Delo 23.02.2023
Vlada je dva dni po imenovanju novega ministra za notranje zadeve zamenjala vrh policije. Dva dni po tem, ko je državni zbor potrdil novega ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja, Boštjan Lindav ni več vršilec dolžnosti direktorja policije… »

"Ne razumem, da se mi odreka pravica do postavitve ekipe"

Zurnal24 23.02.2023
Številne menjave na policiji in ministrstvu za notranje zadeve. Novi minister za notranje zadeve je potrdil, da je za novega v. d. generalnega direktorja imenoval Senada Jušića, ki bo na tem mestu zamenjal dosedanjega v. d. direktorja Policije… »

Lindav: Očitno sem pričakoval preveč

Delo 23.02.2023
Ocenjuje, da je skupaj z ekipo policijo vodil v pravo smer, na kar kaže podatek o povečanju zaupanja v policijo. »Odločitev o moji razrešitvi sem nekako pričakoval glede na dogajanje v zadnjih mesecih in dejstvo, da vlada predloga za moje imenovanje… »

Vlada želi s svežnjem zakonov pospešiti zeleni prehod; dodatna sredstva za pitno vodo v Istri

RTV Slovenija 23.02.2023
Vlada je potrdila predloga zakonov o infrastrukturi za alternativna goriva in o umeščanju naprav za proizvodnjo električne energije iz obnovljivih virov. Obenem je za oskrbo slovenske Istre z vodo namenila po 1,3 milijona evrov letos in prihodnje leto… »

Minister Poklukar z novo ekipo najožjih sodelavcev

Primorske 23.02.2023
Poleg imenovanja novega v. d. generalnega direktorja policije Senada Jušića je vlada danes imenovala tudi nekatere druge člane najožje ekipe novega ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja. Ta je poudaril, da ima za uresničitev ciljev, za… »

Izjave po sprejetih odločitvah na današnji seji vlade

Delo 23.02.2023
Izjave so podali ministrer Bojan Kumer, Klemen Boštjančič, Uroš Brežan, Boštjan Poklukar in ministrica Asta Vrečko. Po današnji seji vlade so sprejete odločitve predstavili minister za okolje, podnebje in energijo Bojan Kumer, minister za finance… »

Brežan napovedal ukrepe za izboljšanje vodooskrbe slovenske Istre do poletja

Delo 23.02.2023
Med ukrepi gradnja četrte vrtine v Klaričih in vgradnja širših cevi med Rodikom in Cepki, s čimer bi povečali pretočnost med rižanskim in kraškim vodovodom. Vlada je na današnji seji v načrt razvojnih programov za obdobje 2023-2026 umestila… »

Menjava v vrhu Policije: Lindava bo zamenjal Jušić

24ur 23.02.2023
Vlada je razrešila v. d. generalnega direktorja Policije Boštjana Lindava in na to mesto imenovala Senada Jušića. Menjava v vrhu Policije je sicer pričakovana, saj se je v javnosti že dlje časa namigovalo, da se Lindavu po odhodu Bobnarjeve trese… »

Vlada z zakonoma za hitrejši zeleni prehod

Dnevnik 23.02.2023
Vlada je danes sprejela predloga zakonov o infrastrukturi za alternativna goriva in o umeščanju naprav za proizvodnjo električne energije iz obnovljivih virov. Predloga predstavljata enega od osrednjih zakonodajnih projektov ministrstva za okolje… »

Vlada z vrha policije razrešila Boštjana Lindava, zamenjal ga bo Senad Jušić

Primorske 23.02.2023
Vlada je na današnji seji razrešila v. d. generalnega direktorja policije Boštjana Lindava in na njegovo mesto imenovala Senada Jušića, so potrdili v vladnem uradu za komuniciranje. LJUBLJANA > Senad Jušić je višji policijski svetnik na Generalni… »

Vlada z vrha policije razrešila Boštjana Lindava

Mladina 23.02.2023
Zamenjal ga bo Senad Jušić. Vlada je na današnji seji razrešila v. d. generalnega direktorja policije Boštjana Lindava in na njegovo mesto imenovala Senada Jušića, so za STA potrdili v vladnem uradu za komuniciranje. Jušić je višji policijski… »

Končno znano, kdo je novi šef policije

Zurnal24 23.02.2023
Po imenovanju Boštjana Poklukarja policija dobila novega generalnega direktorja. Novi minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar je aktualnemu v. d. direktorja Boštjanu Lindavu na jutranjem sestanku že sporočil odločitev o zamenjavi v vrhu… »

Vlada razrešila Lindava, znano tudi ime novega šefa policije

Necenzurirano 23.02.2023
Drugi dan od imenovanja novega ministra za notranje zadeve je že postregel z menjavo na vrhu policije. Vlada je na današnji seji razrešila vršilca dolžnosti generalnega direktorja policije Boštjana Lindava. Novi šef policije je postal Senad… »

KADROVSKA ROŠADA V POLICIJI: Boštjan Lindav odhaja, zamenjal ga bo Senad Jušić

Regional 23.02.2023
Vlada je na današnji seji razrešila v. d. generalnega direktorja policije Boštjana Lindava in na njegovo mesto imenovala Senada Jušića, so potrdili v vladnem uradu za komuniciranje. Senad Jušić (levo) in Boštjan Lindav (desno). Foto: policija.si… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem