Povezane novice

Borrell: Vučić in Kurti se strinjata s predlogom EU-ja za normalizacijo odnosov

RTV Slovenija 27.02.2023
Prvi diplomat EU-ja Josep Borrell je po srečanju s srbskim predsednikom Aleksandrom Vučićem in kosovskim premierjem Albinom Kurtijem sporočil, da se voditelja strinjata s predlogom EU-ja za normalizacijo odnosov. O izvajanju se morajo še dogovoriti… »

Vučić in Kurti se strinjata s predlogom EU za normalizacijo odnosov med Srbijo in Kosovom

Slovenske novice 27.02.2023
O sami implementaciji sporazuma se morajo še dogovoriti. Srbski predsednik Aleksandar Vučić in kosovski premier Albin Kurti sta se danes v Bruslju strinjala z vsebino predloga EU za normalizacijo odnosov med Srbijo in Kosovom, je po srečanju povedal… »

Vučić vztraja pri srbskih občinah na Kosovu

Mladina 27.02.2023
Srbski predsednik Aleksandar Vučić je poudaril, da mora biti na začetku izvajanja kakršnega koli dogovora oblikovanje skupnosti srbskih občin na Kosovu. Srbski predsednik Aleksandar Vučić je po pogovorih v Bruslju poudaril, da mora biti na začetku… »

Beograd in Priština se strinjata s predlogom EU o normalizaciji odnosov

SiolNET 27.02.2023
Visoki zunanjepolitični predstavnik EU Josep Borrell je v okviru dialoga o normalizaciji odnosov med Beogradom in Prištino v Bruslju gostil srbskega predsednika Aleksandra Vučića in kosovskega premierja Albina Kurtija. Predsednika Srbije in Kosova se… »

Postaja na poti normalizacije med Kosovom in Srbijo

Delo 27.02.2023
Nov sporazum med Beogradom in Prištino naj bi preprečil kopičenje kriz in destabilizacijo Balkana. V nadaljevanju preberite: Čeprav je bilo v zadnjem letu z zaostritvijo napetosti na severu Kosova videti, da sta Beograd in Priština predaleč vsaksebi… »

'Vučić in Kurti se strinjata s predlogom EU za normalizacijo odnosov'

24ur 27.02.2023
Srbski predsednik Aleksandar Vučić in kosovski premier Albin Kurti sta se v Bruslju strinjala z vsebino predloga EU za normalizacijo odnosov med Srbijo in Kosovom, je po srečanju sporočil visoki zunanjepolitični predstavnik EU Josep Borrell. Dodal… »

Pomemben korak za Srbijo in Kosovo

Zurnal24 27.02.2023
Srbski predsednik Aleksandar Vučić in kosovski premier Albin Kurti sta se danes v Bruslju strinjala z vsebino predloga EU za normalizacijo odnosov med državama, je po srečanju povedal visoki zunanjepolitični predstavnik EU Josep Borrell. "Predsednik… »

V Bruslju poteka ključen sestanek v okviru dialoga Beograda in Prištine

Dnevnik 27.02.2023
V Bruslju danes potekajo pomembni pogovori visokega zunanjepolitičnega predstavnika EU Josepa Borrella v okviru dialoga o normalizaciji odnosov med Beogradom in Prištino, na katerih naj bi voditelja Srbije in Kosova sprejela predlog EU o normalizaciji… »

Pred velikim da Srbije in Kosova

Dnevnik 27.02.2023
Beograd in Priština bosta danes po napovedih diplomatov v Bruslju uradno sprejela francosko-nemški načrt za normalizacijo odnosov, ki predstavlja težak politični zalogaj za voditelja obeh držav. Voditelja Srbije in Kosova se bosta danes srečala v… »

Danes je evropski dan D za normalizacijo odnosov

Delo 27.02.2023
Srbija in Kosovo se bosta v Bruslju morala opredeliti do evropskega načrta za ureditev medsebojnih odnosov. V nadaljevanju preberite: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić in premier Kosova Albin Kurti bosta danes v Bruslju evropskim partnerjem in… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem